51 481
Användare hjälpt av MONEYBANKER.se
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Låna pengar snabbt!

Vem har inte någon gång befunnit sig i den situationen att pengarna inte riktigt räcker till? Din budget är hårt belastad och det känns inte som att någon av livets alla nödvändiga utgifter kan prioriteras bort. Sen händer det något oförutsett och du behöver pengar snabbt. Förgasaren på din bil går sönder samma månad som din pappa fyller 70 år och alla dina mer välbeställda syskon tycker att det ska slås på stort med både tjusigt kalas och en utlandsresa i present. Vad gör man då när det uppstår en krissituation och man är i behov av att låna pengar snabbt eller på annat sätt få tillgång till pengar snabbt?

Kanske har du turen att kunna låna skaffa pengar snabbt genom att du har dolda tillgångar som du inte riktigt tänkt på, som ett gammalt sparkonto som glömts bort, verktyg som aldrig används och kan säljas eller möjlighet att låna från en kompis. Om inte så finns det som tur är möjlighet att låna pengar snabbt på nätet genom att ta ett så kallat SMS lån eller ett snabblån.

🔶 Låna pengar snabbt och tryggt genom MONEYBANKER

Moneybanker är ett danskt företag med huvudkontor i Herning. Vi har snabbt vuxit till att bli en av den nordiska marknadens ledande förmedlare av snabblån på nätet. Vi lånar inte ut pengar själva men genom vår sofistikerade sökfunktion hittar du enkelt och smidigt det bästa sättet att låna pengar snabbt för dig och den situation du befinner dig i. Vi jobbar bara med marknadens bästa aktörer, så genom att gå via vår tjänst kan du känna dig trygg med att både hitta de bästa villkoren och de mest pålitliga långivarna. Exempelvis är det mycket viktigt att du ska kunna känna dig säker på att en långivare inte vidareförmedlar din personliga information eller använder den på andra otillbörliga sätt utan din vetskap. Genom MONEYBANKER kan du låna pengar snabbt och säkert.

Hårda krav på samarbetspartners

Här hos oss på MONEYBANKER ställer vi höga krav på de företag som vi jobbar med. Vi kräver inte bara att de ska kunna betala ut pengar snabbt utan också att de ska ha fokus på konsumenten med användarvänliga webbsidor, klara och tydliga villkor o.s.v. Till skillnad från andra liknande sajter säljer inte vi annonsplatser till vem som helst. Istället gör vi en ingående översyn av alla långivare som vill inkluderas på vår webbsajt och säkerställer att de efterlever alla de krav som ställs på marknaden både utifrån gällande lagstiftning och andra kriterier. Våra ledord är objektivitet och kvalitet utifrån kundens perspektiv. Vår målsättning är att erbjuda en så bra tjänst som möjligt för våra kunder. Ett så smidigt och säkert sätt som möjligt att låna pengar snabbt.

Marknadsledande sökmotor

Vi har en av marknadens absolut bästa sökfunktioner för att kunna låna pengar snabbt. Du fyller i dina personliga uppgifter som din ålder, din årliga eller månatliga inkomst samt hur mycket du vill låna och får då upp en lista över de lån som passar bäst in på dina kriterier. Denna översikt gör det lätt för dig att låna pengar snabbt genom att jämföra olika långivare och deras erbjudanden. Du ser enkelt vilka olika slags löptider och ungefärliga räntesatser som finns tillgängliga från olika långivare/kreditgivare. Kom dock ihåg att de exakta villkoren för att låna pengar snabbt kommer du inte att få tillgång till förrän du får ditt personliga anbud. Villkoren kan ha ändrats i ditt personliga anbud. Hittar du ett erbjudande för att låna pengar snabbt som verkar lovande klickar du helt enkelt på knappen som tar dig vidare till att fylla i en ansökan.

Corporate Social Responsibility

MONEYBANKER jobbar också utifrån ett helhetsperspektiv och vi har ett välutvecklat så kallat CSR-program (“Corporate Social Responsibility”). Varje år skänker vi avsevärda summor till välgörande ändamål, med särskilt fokus på miljöarbete. Vi tror på att alla delar av samhället, från individer till företag, måste vara med och bevara världens naturresurser för framtida generationer. När du lånar pengar snabbt via oss så hjälper du oss att hjälpa andra. Hittills har MONEYBANKER bl.a. stöttat organisationer som WWF, CO2 Neutral, Unicef och många fler.

Kundtjänst

Har du frågor om vår webbsajt, våra tjänster eller vårt sociala program är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi svarar för det mesta inom 24 timmar. Kom dock ihåg att vi inte svarar på frågor angående de låneerbjudanden som förmedlas genom våra tjänster utan svarar endast på frågor om hur sökfunktionen fungerar samt om andra aspekter av vår verksamhet. Har du specifika frågor angående ett låneerbjudande som du fått så vänder du dig direkt till långivaren i fråga.

🔶 Låna pengar snabbt, snabbare än hos banken

Genom MONEYBANKER går det att låna pengar snabbt, betydligt snabbare än hos banken. Dessutom är det smidigare på många andra sätt.

Låna pengar snabbt, snabbare än hos banken
Lånemarknaden har under senare år genomgått stora förändringar. De första möjligheterna att låna pengar snabbt sköttes via textmeddelanden från mobiltelefoner. De så kallade SMS lånen dök upp på grund av ett uppdämt behov av att låna pengar snabbt som de traditionella bankerna inte kunde tillgodose. Möjligheterna att låna pengar snabbt hos en vanlig bank var och är än idag relativt begränsade. När SMS lånen dök upp var de lånemöjligheter som erbjöds av storbankerna begränsade till större summor och mot säkerhet. Det gick heller inte att låna pengar snabbt. Utöver bostadslån och billån var det svårt, om inte omöjligt att låna pengar snabbt till oförutsedda tillfälliga utgifter. Fortfarande koncentrerar sig de vanliga bankerna på lån mot säkerhet även om man numera också erbjuder privatlån som också är ett slags blancolån (utan säkerhet) men även dessa är oftast på större summor än du kan låna via snabblån och erbjuder inte samma möjlighet att låna pengar snabbt.

Dessutom prioriterar de flesta storbanker sina egna kunder när det gäller möjlighet att låna pengar snabbt. Om du redan är eller tidigare har varit kund hos en viss bank har du större möjlighet att låna pengar snabbt och kanske till och med till bättre villkor. Ansökningsprocessen hos en vanlig bank är också ofta lång och krånglig. Det är svårt att låna pengar snabbt utan ett personligt möte och efter mötet kan du behöva vänta flera dagar på ett besked om du fått lånet beviljat eller inte och sen ytterligare en eller ett par veckor innan pengarna finns tillgängliga på ditt konto. Många känner sig också obekväma med att behöva redovisa vad de behöver pengarna till och varför de är i behov av att låna pengar snabbt. Vad som känns som en nödvändig utgift för dig är din ensak och när du lånar pengar snabbt på nätet behöver du aldrig motivera varför du ansöker om ett lån.

🔶 Låna pengar snabbt genom SMS lån eller snabblån?

Det förekommer en del förvirring angående terminologin SMS lån och snabblån. Vad är det för skillnad? Vad är bäst när jag behöver låna pengar snabbt? För att bättre förstå hur denna förvirring har uppstått måste man ge ett historiskt perspektiv av möjligheterna att låna pengar snabbt.

SMS lånen är faktiskt ett nordiskt påhitt och dök först upp i Finland och Sverige på tidigt 2000-tal. Genom SMS lån erbjöds ett lätt sätt att låna pengar snabbt. Hela processen sköttes via SMS-kommunikation på kundernas mobiltelefon och därav namnet SMS lån. Det handlade om mindre summor pengar, med hög ränta och korta löptider, som betalades ut väldigt snabbt. Utvecklingen har dock gått allt mer mot internet och idag är istället samlingsnamnet för denna typ av lån (möjligheten att låna pengar snabbt) snabblån. SMS lån är alltså en typ av snabblån som man ansöker om via textmeddelande på sin mobiltelefon men det är inte ovanligt att även lån som man ansöker om på nätet kallas för SMS lån. Även termer som online lån, internet lån och mikrolån används ibland för snabblån.

De renodlade SMS lånen finns också kvar. Det finns fortfarande möjlighet att låna pengar snabbt genom att ansöka via SMS. Fördelen med att låna pengar snabbt via SMS blir dock allt mindre eftersom tillgången till internet nu är så bra och det är lättare att skaffa tillräckligt med information för ett bra beslut via sin webbläsare. Är du i behov av att låna pengar snabbt går det heller inte snabbare att låna via SMS. SMS lånen när de kom var mycket snabbare än banklån. Det är dock ingen skillnad i hastighet på ett SMS lån eller ett snabblån som du tar via internet.

🔶 Snabb ansökningsprocess

Genom internet kan du nu istället för att gå till ditt bankkontor låna pengar snabbt hemifrån eller till och med när du är på resande fot. Du får också tillgång till en större marknad med flera långivare. Hela processen att låna pengar snabbt sköts via din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Även om alla storbanker nu också erbjuder internettjänster går processen för snabblån ofta ändå snabbare från våra långivare. Har du ett akut behov av att låna pengar snabbt så väljer du ett snabblån med direkt utbetalning och har möjlighet att ha pengar tillgängliga så snabbt som inom ett par timmar efter att du skickat in din ansökan.

De flesta vuxna människor har möjlighet att låna pengar snabbt på nätet under förutsättning att man uppfyller vissa grundvillkor. Dessa är som ett minimum att du ska vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha svenskt personnummer. I övrigt skiljer sig villkoren mellan olika långivare, vissa kräver t.ex. högre ålder som 21 år, andra kräver att man har en fast inkomst. Fördelen med snabblånemarknaden är dock att det är möjligt även för de som inte har en regelbunden inkomst och/eller problematisk kredithistoria att låna pengar snabbt.

Så här går det till att låna pengar snabbt:

Hela processen att låna pengar snabbt, från det att du för första gången går in här hos oss på MONEYBANKER tills du har pengarna på kontot, tar alltså sällan mer än upp till tre dagar. Se dock gärna till att du ansöker om att låna pengar snabbt i början av en vecka så att inte processen saktas ned under helgen. De flesta långivare har öppet alla dagar i veckan men utbetalning till ditt lönekonto på din vanliga bank kan inte ske under helgen.

🔶 Fler fördelar med snabblån

Förutom den uppenbara fördelen att du kan få låna pengar snabbt och att ansökningsprocessen är smidig finns det fler fördelar med snabblån.

Fler fördelar med snabblån
Möjlighet att låna pengar snabbt för dig med mindre eller oregelbunden inkomst

Genom snabblån har även människor med mindre eller oregelbundna inkomster möjlighet att låna pengar snabbt. Hos vanliga banker krävs det en fast inkomst för att få låna pengar snabbt som dessutom måste vara visst hög för att man ska kunna få ett lån. De som har fasta men lägre inkomster eller de som jobbar oregelbundet under året har därför små möjligheter att ta ut så kallade privatlån och låna pengar snabbt hos en vanlig bank.

Låna pengar snabbt utan säkerhet

Alla snabblån är så kallade blancolån d.v.s. det krävs ingen säkerhet när du lånar pengar snabbt. När du lånar till bil eller bostad fungerar dessa också som säkerhet för lånet vilket innebär att banken kan beslagta ditt hem eller din bil och tvångsförsälja dem för att få tillbaka sina pengar om du inte längre har möjlighet att betala av ditt lån. Att snabblån kan beviljas och du kan låna pengar snabbt utan säkerhet möjliggörs av att det handlar om mindre belopp samt att långivarna tar ut högre ränta för att på så sätt skydda sig.

Låna pengar snabbt trots tidigare betalningssvårigheter

Under vissa förutsättningar finns det möjlighet att låna pengar snabbt genom att ta ett snabblån trots att du tidigare i ditt liv har haft betalningssvårigheter. Har du t.ex. nyligen fått en rejäl löneförhöjning kan det hända att det går att få låna pengar snabbt trots en inte helt ren kredithistoria.

Låna pengar snabbt utan UC

Att göra en kreditprövning är obligatoriskt för långivarna innan de beviljar ett snabblån så att du kan låna pengar snabbt. I detta ingår att de måste införskaffa kreditupplysningar från företag som samlar in sådana uppgifter. Upplysningscentralen som kort går under namnet UC är ett företag som ägs av de svenska storbankerna som Swedbank, Nordea, SEB m.fl. och var tidigare det enda företag som utförde detta slags arbete. På senare år har det dock dykt upp andra företag som erbjuder samma slags tjänster. Alla låntagare inom snabblånebranschen använder sig inte av UC. Det går därför att få låna pengar snabbt även utan en kreditupplysning från just UC. Vissa använder sig t.ex. av Bisnode eller créditsafe som inte behandlar uppgifter på exakt samma sätt som UC. Till exempel är inte alla kreditförfrågningar synliga hos Bisnode. För många kreditförfrågningar kan minska dina chanser att få låna pengar snabbt och ta ut andra krediter. Alla företag inom snabblånebranschen värderar heller inte alla slags betalningsanmärkningar på samma sätt. En betalningsanmärkning kan ha andra källor än ett ärende hos kronofogdemyndigheten och beroende på dess ursprung kanske de inte anses vara lika allvarliga när du ansöker om att få låna pengar snabbt.

Dra nytta av räntefria erbjudanden för att låna pengar snabbt

Genom ökande konkurrens på marknaden marknadsför sig olika långivare genom att erbjuda möjlighet att låna pengar snabbt räntefritt eller till mycket låg ränta. Det är dock viktigt att förstå att räntefri inte betyder samma sak som kostnadsfri. När du överväger att låna pengar snabbt genom att dra nytta av dessa slags erbjudanden var noga med att kolla vilka avgifter som tillkommer. Som ett minimum tillkommer alltid en uppläggningsavgift för att låna pengar snabbt. Trots avgifter är dessa introduktionserbjudanden dock ofta mycket attraktiva möjligheter att låna pengar snabbt.

Ökad flexibilitet

Överhuvudtaget har den ökade konkurrensen inom branschen och senare års hårdare reglering förbättrat villkoren för konsumenten när det gäller att låna pengar snabbt. Var aktiv, hitta det bästa erbjudandet för dig för att låna pengar snabbt och kom ihåg att villkoren hela tiden ändras. Bevaka räntenivåerna och glöm inte att det går att lägga om sina lån. Möjligheten att låna pengar snabbt genom snabblån ger dig större flexibilitet i ditt liv.

🔶 Risker med att låna pengar snabbt

Tyvärr finns det också tydliga risker med snabblån. Räntesatserna för att låna pengar snabbt är högre än för andra typer av lån. Det är priset konsumenten får betala för fördelarna med att kunna låna pengar snabbt. Det finns främst två risker med snabblån. För det första att man missat dolda kostnader som extra avgifter. För det andra att man tar ut ett för stort lån och sedan får problem att betala tillbaka.

Det är mycket viktigt att du noga läser igenom det erbjudande/anbud du får tillbaka som svar på din ansökan så att du förstår lånets alla villkor in i minsta detalj. Gå gärna också in och läs de allmänna villkoren på långivarens webbsajt. Informera dig exakt om vilka avgifter som tillkommer och i vilka situationer. Exempelvis tar vissa långivare ut en aviavgift som det kanske går att undvika genom att sätta upp en automatisk betalningsplan direkt från ditt lönekonto.

Den största risken är dock att de höga räntenivåerna ökar risken för att man tar på sig ett för stort lån. Att man helt enkelt lånar mer pengar än man har råd att betala tillbaka. Då tillkommer dessutom ytterligare straffränta (också kallad dröjsmålsränta) och nya avgifter såsom förseningsavgifter, påminnelseavgifter m.fl. och plötsligt befinner man sig i en situation där skulden växer okontrollerat.

För att undvika denna situation bör du alltid tänka efter en gång till innan du skriver på låneavtalet. Behöver du verkligen pengarna? Fundera över om det finns andra alternativa sätt för dig att snabbt få tillgång till pengar. Tänk också noga igenom om du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

🔶 Alternativa sätt att snabbt få tillgång till pengar

Att ta ett snabblån är inte det enda sättet att komma över pengar snabbt. Innan du bestämmer dig för att låna pengar snabbt på nätet bör du överväga om du har några andra alternativ och vilka för- och nackdelarna är med dessa.

Sälja fasta tillgångar

Att sälja fasta tillgångar kan vara ett bra alternativ när ett behov av att snabbt komma över pengar uppstår. De flesta av oss har materiella tillgångar som man egentligen inte behöver som kan vara värda pengar på “second hand”-marknaden. Kanske behöver familjen inte alla tre TV-apparater eller varför inte sälja det där löpbandet som aldrig används och bara ger dåligt samvete. Att sälja saker kan dock ta lång tid men har du redan ett konto på Blocket eller annan försäljningssajt och tid att vänta några dagar är det absolut ett alternativ som bör övervägas.

Gå till pantbanken

Har du föremål som är värda mycket pengar, t.ex. guldsmycken, värdefull konst eller instrument kan du använda dessa som pant och låna pengar av en pantbank. Ditt föremål lämnas då in som säkerhet och när du betalar tillbaka lånet får du tillbaka ditt föremål. Ränta och avgifter tillkommer. Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån beslagtas din egendom av pantbanken och säljs på auktion.

Låna av familj eller vänner

Har man möjlighet kan det vara ett alternativ att låna av familj eller vänner. Detta kan också vara det billigaste alternativet. Det finns dock många fallgropar med att låna av människor som står en nära. Främst så sätter man det personliga förhållandet på spel. Det kan kännas som en liten sak att låna 5000 kr av sin bror men sätter man sig inte ner och skriver ett riktigt avtal som noga reglerar alla villkor som eventuell ränta, betalningstid, betalningsfrekvens o.s.v. uppstår det lätt problem. Allra säkrast är det att anlita en jurist eller annan kunnig person som skriver ett heltäckande, riktigt avtal. Behöver du låna pengar snabbt och vill göra det på ett sätt som förebygger framtida problem tar det oftast längre tid att göra det från familj eller vänner än att ta ett snabblån på nätet. Dessutom vill du kanske inte hamna i en situation där du känner dig tvingad att vid ett senare tillfälle återgälda tjänsten och låta dem låna pengar snabbt av dig.

Använda kreditkort för att låna pengar snabbt

De flesta har nuförtiden minst ett kreditkort och att använda kreditutrymmet kan vara ett alternativ till att ta ett snabblån för att kunna låna pengar snabbt. Att använda löpande kredit är också ett sätt att låna pengar snabbt. En fördel med att använda kreditkort är att krediten (lånet) till en början är räntefritt. Har du möjlighet att betala tillbaka hela lånet vid nästa förfallodatum och inte bara det minsta angivna beloppet behöver du inte betala någon ränta alls. När krediten börjar löpa med ränta är dock denna oftast också hög. Upplägget för kreditkort gör dessutom att det är lätt att förlora kontrollen över lånet och fortsätta att skjuta upp återbetalning med stora räntekostnader och kanske även extra avgifter som följd. Att ha ett lån på ett exakt belopp med fasta betalningar varje månad gör det lättare för dig att försäkra dig om att du kommer att kunna betala tillbaka ditt lån.

Andra besparingar

Har du förmånen att ha andra besparingar kan det också vara ett alternativ när du oväntat behöver låna pengar snabbt. Enligt finansiella rådgivare bör alla ha en viss buffert sparad för just krissituationer. Tyvärr har inte alla möjlighet att spara på det sättet på grund av låga inkomster eller tidigare finansiellt jobbiga situationer. Däremot kanske du har ett privat pensionssparande eller tillgång till dina barns sparkonton. När du överväger att använda denna typ av besparingar är det viktigt att du noga överväger konsekvenserna. Att använda sina barns tillgångar, även om det är du som satt in pengar på sparkontot, är något som nog de flesta tycker ger en obehaglig känsla i maggropen. När man “lånar pengar snabbt från sig själv” genom att ta ut pengar från ett pensionskonto är det också lätt hänt att man inte betalar tillbaka. Pensionssparar gör man på lång sikt och sätter man inte snabbt tillbaka pengarna kan det i slutänden, när du på äldre dar behöver det där tillskottet, innebära stora ekonomiska förluster. Dessutom lär du få betala avgifter för att ta ut pengar från sparandeformer som är avsedda för pension. Tidiga uttag kan också få skattekonsekvenser.

🔶 Beräkna ditt betalningsutrymme

En noggrant upprättad budget är det bästa och ärligt talat enda sättet att helt säkert räkna ut vad man har för betalningsutrymme för att kunna låna pengar snabbt. Genom en månatlig budget kan du räkna ut hur mycket du har över för återbetalning på ett lån varje månad. Tänker du dig att ta ut ett lån på längre tid kan det också vara av värde att göra en årsbudget. Kanske jobbar du oregelbundet över året eller på andra sätt har möjlighet att komma över extra pengar under året. I din budget tar du hänsyn till följande faktorer:

Beräkna ditt betalningsutrymme
Inkomster

1. Fasta inkomster

Lön, pension, a-kassa, sjukersättning, regelbundna bidrag (barnbidrag, bostadsbidrag m.fl.), studiemedel m.m. Har du oregelbunden inkomst är det bättre att ange minsta möjliga belopp för att vara på den säkra sidan.

2. Eventuella extra inkomster

Här räknar du med extra inkomster som årlig bonus från jobbet, inkomster från extra jobb som du har möjlighet att ta på dig, de 1000 kr du varje år får från din farmor i julklapp, skatteåterbäring som du är säker på att få m.m.

Utgifter

1. Fasta kostnader

Boendekostnader:

Detta är för de flesta den största kostnadsposten. Bor du i hyresrätt ange din hyra, äger du din bostad räknar du med utgifter för bolån. Lägg sedan till kostnader för el, vatten sophämtning, hemförsäkring och andra eventuella utgifter som hör ihop med ditt boende. Glöm inte kostnader som kommer årsvis som sotning och annat underhåll. För de senare kostnaderna slår du ut dem över året. Exempelvis om sotning behövs en gång om året och kostar 500 kr så delar du 500 kr på 12 för att få fram en månatlig kostnad.

Transportkostnader :

Fasta kostnader för transporter till och från jobb, skola, för att söka jobb o.s.v. är en annan post som det är svårt att komma undan. Räkna ut hur mycket transporter kostar dig per månad, inkludera billån, bensin, parkeringsavgifter, busskort o.s.v. Även här tänk på att inte glömma årliga utgifter som bilbesiktning, service och bilskatt och slå ut dem över året.

Andra fasta kostnader:

Detta kan t.ex. vara arbetslöshetsförsäkringar, extra sjukförsäkringar, dagisavgifter, telefonabonnemang, musikstreaming, pensionssparande, gymkort m.m. Med andra ord alla slags löpande kostnader som du betalar varje månad som känns nödvändiga för ditt vardagsliv. Har du barn kan du också räkna in kostnader för deras fritidsaktiviteter.2. Rörliga kostnader:

Livsmedel och andra hushållsprodukter:

Här ingår kött, frukt, grönsaker, mjölkprodukter samt rengöringsmedel, tvättmedel, toalettpapper o.s.v.

Restaurangbesök:

Försök räkna ut hur mycket du vanligtvis lägger ut på restaurangbesök under en vanlig månad, alla jobbluncher, middagar, krogbesök m.m. Varierar kostnaden mycket mellan olika månader så försök att räkna ut ett genomsnitt.Hygien- och skönhetsprodukter:

Räkna ihop hur mycket du lägger ut på make-up, schampo, tandkräm, deodoranter m.m. varje månad.Kläder och skor:

Alla kläder och skor. Glöm inte sådant som du bara köper säsongsvis som nya vinterstövlar och bikinin eller badbyxorna till sommaren.

Utgifter för läkar- och tandläkarbesök:

Här räknar du ihop de avgifter som du själv betalar hos läkaren, tandläkaren, sjukgymnasten, psykologen o.s.v. samt självkostnadsdelen för medicin.Fritid och nöjen:

Detta är en post som många upptäcker kan vara kostsam. Går i viss mån ihop med posten för restaurangbesök men här räknar du ihop allt som inte har med mat och dryck att göra som biobesök, kostnader för fritidsintressen, besök på nöjesparker, konserter m.m.

Födelsedagspresenter, julklappar m.m.:

Addera kostnader för presenter och julklappar till familj och vänner. De personer du vanligtvis uppvaktar. Glöm inte mindre saker som insamlingar till presenter på jobbet.Semestrar och andra resor:

Ange resor som du vanligtvis gör. Inte bara utlandsresor utan även mindre resor till exempel för att hälsa på släkt i andra delar av landet som kan orsaka extra kostnader.Sedan drar du helt enkelt av alla utgifter från alla inkomster för att räkna ut vad du egentligen har råd att betala på ett lån varje månad.

Inkomster – utgifter = ditt betalningsutrymme för att kunna låna pengar snabbt

Är du i den situationen att du upprättar en budget för att räkna ut vad du har för betalningsutrymme för att ha möjlighet att låna pengar snabbt gör du detta bäst i två steg. Först räknar du ut den budget du har just nu. Alla dina nuvarande fasta inkomster minus utgifter och ser hur mycket du har över för ett eventuellt lån. Kanske ser du då att du har ett visst utrymme för att låna pengar snabbt och känner dig helt bekväm med det. Kanske upptäcker du att du inte har något utrymme alls för att kunna låna pengar snabbt eller så vill du kunna betala tillbaka lånet så fort som möjligt. Som steg två går du då tillbaka för att noga utvärderar varje post i din budget för att se om det går att göra någonting åt den.

Har du möjlighet att öka dina inkomster? Kanske kan du ta extra skift på jobbet, rasta grannens hund eller sälja dina omtyckta pajer till vänner och bekanta. Det område där det oftast går att göra mest när det gäller en budget är dock på utgiftssidan. Boendekostnader och transportkostnader är det för de flesta svårt att göra någonting åt. Visst, man kan ta bussen istället för bilen, parkera en kilometer längre bort från jobbet för att betala mindre parkeringsavgift och kanske under sommarmånaderna cykla ett par dagar i veckan men för de flesta är det svårt att dra ner på transportkostnader. Däremot andra fasta kostnader och framförallt de rörliga kostnaderna kan du däremot säkert minska på. Ett 20 kronor billigare mobilabonnemang, 50 kronor mindre i matbudgeten och 12 månader utan Netflix kan göra att du kan låna pengar snabbt med kortare löptid och lägre total kostnad. Betalar du tillbaka på ett snabblån med hög ränta bör du antagligen heller inte prioritera restaurangbesök och dyra fritidsaktiviteter i budgeten men ta inte i för mycket utan lämna utrymme så att du då och då kan unna dig något. Har man barn kan det också kännas svårt att dra ner på de kostnader de medför. Det handlar om att hitta en bra balans som fungerar för dig och ditt liv.

🔶 Låna pengar snabbt, betala tillbaka snabbt

Det bästa du kan göra för att minimera dina kostnader i samband med snabblån är att betala tillbaka ditt lån så snabbt som möjligt. Låna pengar snabbt och betala sedan tillbaka snabbt. Som vid all annan skuldsättning ska man aldrig låna pengar snabbt om man inte är helt säker på att man kan betala tillbaka. Innan du överväger att låna pengar snabbt bör du upprätta en budget för att undersöka exakt hur mycket du har råd att låna. Utifrån vad du har råd med kan du sedan fatta bästa möjliga beslut om vilket lån som passar bäst för dig och din situation. Väntar du på en bonus från jobbet och har råd att betala tillbaka redan månaden efter kanske ett kort lån på en eller ett par månader är det bästa alternativet för dig trots en högre räntesats. Har du endast ett litet betalningsutrymme varje månad kanske du bör ta ett lån med längre löptid trots högre räntesats.

Oavsett vilket lån du tar ut bör du ha möjligheten att betala tillbaka i förtid i åtanke. Beroende på din personliga situation kan det som sagt vara bättre att ta ut ett lån på längre tid men du kan alltid ha som ambition att betala tillbaka lånet fortare än du behöver för att minska kostnaderna. Glöm alltså inte att kolla vad som gäller för återbetalning i förtid för det lån som du tar ut. Är det överhuvudtaget tillåtet? Tillkommer extra avgifter? De flesta långivare har inget emot återbetalning i förtid men tar ut en extra avgift. Villkoren på snabblånemarknaden ändras hela tiden och det kan hända att du kan ta ut ett annat lån (för att låna pengar snabbt) med lägre omkostnader och betala av det dyrare lånet med det nya lånet för att sänka de totala slutgiltiga kostnaderna.

🔶 Var proaktiv om du får betalningsproblem

Vad ska man då göra om man gjort allt rätt, gjort ett bra förarbete genom MONEYBANKER för att hitta rätt lån och noga räknat ut sitt betalningsutrymme, och ändå får betalningsproblem? Alla känner vi till ordspråket en olycka kommer sällan ensam och kanske händer det nya oförutsedda saker i ditt liv som gör att du inte har möjlighet att betala tillbaka i den utsträckning du hade tänkt dig.

Det absolut viktigaste är att behålla lugnet och inte agera överilat eller helt ignorera problemet. Börja med att gå igenom din budget en gång till. De flesta människor har mer resurser än man tror. Skilj på saker som du verkligen behöver och saker som du bara vill ha. Kanske kan du klara dig utan kött på måndagar och med en billigare sorts öl på fredag kväll. Kanske kan du ta bussen till jobbet ett par veckor trots att det tar en halvtimme extra.

Har du ändå inte möjlighet att betala tillbaka så bör du så snart som möjligt kontakta långivaren. Det ligger i deras intresse att jobba med dig och de flesta långivare är öppna för att på ett eller annat sätt förhandla med dig. Exempelvis brukar det finnas möjlighet att förlänga lånets löptid. I värsta fall tar de ut en avgift för detta men det är ändå ett bättre alternativ än att lånet ligger obetalt med ökade räntekostnader och en massa avgifter till följd. Att jobba med din långivare minskar också risken att de skickar ditt lån vidare till inkasso eller kronofogden med en betalningsanmärkning till följd..

🔶 Lagstiftning angående snabblån

När möjligheten att låna pengar snabbt dök upp var den dåvarande lagstiftningen inte tillräckligt anpassad för att stävja oseriöst agerande av vissa aktörer. Vissa av dessa tidiga långivare använde sig av tråkiga affärsmetoder och marknadsföring som vilseledde konsumenterna eller inte gav tillräcklig information för att de fullt ut skulle kunna förstå konsekvenserna av att låna pengar snabbt. Detta har tyvärr gjort stor skada för branschen och snabblån har fortfarande ett oförtjänt dåligt rykte. Som tur är har de flesta oseriösa aktörerna konkurrerats ut och lagstiftningen förbättrats samtidigt som kunderna blivit bättre informerade och fattar smartare beslut när det gäller att låna pengar snabbt.

Lagstiftning angående snabblån
Följande regler gäller idag för snabblån:

När du behöver låna pengar snabbt och överväger en viss långivare är det bra att vara medveten om dessa regler och dina rättigheter. Här hos MONEYBANKER stödjer vi förbättrade villkor för konsumenten och genom vår tjänst slipper du oseriösa långivare som inte följer gällande lagstiftning.

🔶 Låna pengar snabbt hos MONEYBANKER

Har du behov av att låna pengar snabbt gör du det enkelt och med ökad säkerhet via MONEYBANKER:s sökfunktion. Låna pengar snabbt, så snabbt som inom en timme. Genom snabblån finns det möjlighet för alla slags människor med olika förutsättningar att låna pengar snabbt för att täcka tillfälliga behov av pengar. Även de som har låg inkomst endast från a-kassa eller bidrag har möjlighet att kunna låna pengar snabbt och det krävs ingen säkerhet. Var dock medveten om de risker som följer med att låna pengar snabbt. Räntenivåerna är högre än hos traditionella långivare och det tillkommer alltid några slags avgifter. Skydda dig och din ekonomi genom att fatta välinformerade beslut innan du lånar pengar snabbt. Detta gör du genom att alltid läsa igenom ditt låneavtal och upprätta en budget så att du vet hur mycket du har råd att betala och under vilka villkor. Rätt skött ger ett snabblån dig möjlighet att låna pengar snabbt och klara krissituationer eller att uppfylla dina drömmar.

Vanliga frågor

❓ Finns det andra alternativ än snabblån för att låna pengar snabbt?

Det finns andra alternativ än att ta snabblån för att låna pengar snabbt. Du kan t.ex. vända dig till pantbanken, använda dig av kontokredit eller låna av släkt och vänner. Dessa slags lån medför dock andra risker än snabblån. Använder du dig av en gammal släktklenod för att låna pengar av pantbanken kan du förlora den, kontokredit ger dålig överblick och lån från närstående påverkar det personliga förhållandet.

❓ Hur snabbt går det att få pengarna på kontot

Detta skiljer sig från olika långivare men det finns de som har möjlighet att betala ut så snabbt som inom en timme efter att du skrivit på låneavtalet. De flesta snabblån tar inte mer än tre dagar att utbetala.

❓ Vilka villkor gäller för snabblån?

De allmänna villkor som gäller är att du måste vara myndig d.v.s. äldre än 18 år och folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer. Många långivare kräver också att du ska ha fast inkomst och vara utan betalningsanmärkningar. Det finns dock möjlighet även för de med mindre eller oregelbunden inkomst samt vissa slags tidigare kreditsvårigheter att låna pengar.

❓ Kan man låna utan UC?

För ett snabblån krävs att en kreditupplysning tas så att en ordentlig kreditprövning ska kunna göras. Det finns dock inte något krav på att denna kreditupplysning kommer från UC.
  • Låna pengar till bil
  • Billiga lån utan UC
  • Låna pengar enkelt
  • Låna pengar räntefritt
  • Låna pengar direkt
  • Lån med låg ränta utan säkerhet