SMS lån med svar direkt

SMS lån med svar direkt

SMS lån direkt hos MONEYBANKER ✅ Sveriges bäste långivare ✅ Tryggt & säkert ✅ Hitta det bästa lånet ✅ Snabb utbetalning ✅ Vi löser dina oförutsedda utgifter ✅
Sortera:
Sidan uppdaterad: 26/01-2020
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

SMS lån

SMS lån direkt hos MONEYBANKER ✅ Sveriges bäste långivare ✅ Tryggt & säkert ✅ Hitta det bästa lånet ✅ Snabb utbetalning ✅ Vi löser dina oförutsedda utgifter ✅

Sms lån med svar direkt hos MONEYBANKER

Spara tid och pengar genom att hitta det bästa och billigaste sms lånet genom MONEYBANKER. Genom våra tjänster erbjuder vi en genväg för att hitta det lån som passar dig allra bäst. Vi har samlat de bästa sms och online lånen på den svenska marknaden på ett och samma ställe så att du lätt kan se vilka erbjudanden som finns för just dig. Det har aldrig varit lättare att hitta det lån som passar just din situation.


Genom vår sökfunktion hittar du de lån som uppfyller dina krav och finns tillgängliga för dig. Alla de lån som inte uppfyller dina kriterier sorteras automatiskt bort så att slipper slösa tid på att läsa på om dem också. Ange även din ålder så sorterar vår sökfunktion fram de lån som passar bäst för dig. Genom MONEYBANKER jämför du lätt olika lån med varandra och kan fatta det absolut bästa beslutet om vilket lån som är bäst för dig, vare sig du är ute efter den kortaste återbetalningstiden eller den lägsta räntesatsen.


Ta ut ett personligt lån nu och infria dina drömmar!


Trygg ansökningsprocess

Marknaden för icke traditionella lån som går under namn sms lån, snabblån och online lån har aldrig varit bredare. Det har blivit lättare att låna men tyvärr medför detta också vissa risker. Genom att använda våra tjänster befinner du dig i trygga händer hela vägen från det att du ansöker om lånet tills dess att du har pengarna på ditt konto. Vi gör grovjobbet åt dig, utvärderar och väljer noga ut de långivare som finns tillgängliga genom vår sökfunktion. Det ger dig den där extra tryggheten du behöver när du letar efter en pålitlig långivare.


När du ansöker om ett lån sker det också helt utan förpliktelser. Enbart din ansökan innebär ingen förpliktelse för dig vare sig mot oss eller den långivare som du skickat din ansökan till. Gillar du inte det låneanbud du får efter ansökning har du full frihet att tacka nej och istället välja en annan långivare. Du behöver egentligen inte ens tacka nej eftersom du inte på något sätt är bunden innan du skrivit på låneavtalet och returnerat detta till långivaren. Ett avtal blir aldrig giltigt förrän efter att du skrivit på det.


Behöver du hjälp att använda vår sökfunktion så är du alltid välkommen att kontakta oss här på MONEYBANKER. Vi svarar oftast inom 24 timmar. Våra svar är alltid objektiva och sakliga och din personliga information kommer aldrig att föras vidare av oss. Notera dock att vi inte kan svara på frågor om låneerbjudandena utan endast om hur du på bästa sätt använder våra tjänster.


Bidra till positiva förändringar

Inom vårt företag har vi en helhetssyn och tror att förändringar kan ske genom delat ansvar. Varje år stöttar MONEYBANKER därför flera välgörande insatser. Det kan handla om bättre levnadsvillkor för djur eller skyddande av naturresurser men också om insatser för utsatta befolkningsgrupper i olika delar av världen.


När du ansöker om ett lån genom MONEYBANKER är även du med och bidrar till en bättre värld. Har du själv ett projekt med syfte att göra gott för utsatt natur eller befolkningsgrupper så är du välkommen att kontakta oss.


MONEYBANKER stöttar bl.a. UNICEF, Rädda Barnen och WWF.


Vad är ett sms lån?

Vad är då egentligen ett sms lån, online lån eller snabblån? Dessa är i princip bara olika namn för samma sak. Förutom det uppenbara att du hittar dem via nätet så genomförs hela processen snabbt och smidigt online (via dator, surfplatta eller telefon). Ett sms lån karaktäriseras också av de krav som ställs på dig som låntagare av de långivare du kan hitta genom vår sökfunktion. Exempelvis kräver ingen av våra långivare att du ställer någon säkerhet. Alla långivare kräver inte heller att du har fast heltidsanställning för att kunna få ett lån hos dem. Det kan alltså finnas möjlighet att få ett lån även för den som just nu är arbetslös. Det finns även lån att hitta via nätet som man kan få även om man har en betalningsanmärkning.


När du fyller i din ansökan kommer du att få uppge en rad uppgifter om dina personliga och ekonomiska förhållanden så att långivaren kan göra en kreditutvärdering. Det är utifrån denna kreditutvärdering som de arbetar fram villkoren för det erbjudande du får. Vilken ränta, löptid, belopp o.s.v. som de har möjlighet att erbjuda just dig. Desto bättre resultatet är från din utvärdering desto bättre villkor har du möjlighet att få. Själva processen är alltså ganska likartad som hos en traditionell bank men sker helt via internet utan att du måste boka tid och besöka något kontor.


Olika typer av lån

Det finns olika typer av lån på marknaden och du bör vara medveten om vad som skiljer dessa typer åt.


Kortfristiga lån

Vissa långivare har specialiserat sig på kortfristiga lån vilket betyder att de ska betalas tillbaka på kort tid. Det kan handla om att du bara får ett fåtal månader på dig att betala tillbaka hela lånebeloppet och alla omkostnader. Väljer du denna typ av lån bör du vara helt säker på att du kan betala tillbaka på så kort tid. Räntan på dessa typer av lån kan ofta vara hög och är man oförmögen att betala tillbaka och hamnar efter kan det tyvärr göra stor skada på privatekonomin.


Kortfristiga lån är dock oftast de lättaste att få beviljade och avser vanligtvis mindre belopp under 15 000 kr. Så har du ett tillfälligt behov av ett mindre belopp och förmågan att betala tillbaka på kort tid så kan ett kortfristigt lån vara ett bra alternativ för dig.


Långfristiga lån

Har du däremot ett behov av ett större belopp är antagligen ett långfristigt lån ett bättre alternativ. En längre löptid ger ett lägre månatligt återbetalningsbelopp. Alla långivare ger dig själv möjlighet att komma med önskemål om hur lång löptid du vill ha för att kunna kontrollera dina månatliga utgifter.


Precis som vid kortfristiga lån bör du dock säkerställa att du faktiskt har råd att betala tillbaka lånet under den bestämda lånetiden. Bryter du mot låneavtalet genom att inte betala i tid, eller inte alls, så kommer du att drabbas av högre ränta över lånets totala löptider och sannolikt en rad avgifter för att du inte betalar i tid. Ett par månader med extra avgifter kan innebära att du inte heller efterföljande månader har möjlighet att betala enligt avtalet. Du vill inte hamna i en nedåtgående spiral där du under hela lånetiden ligger efter med dina betalningar med ökade omkostnader som följd. Lån måste alltid tas ut mot bakgrund av din nuvarande situation och den situation du förväntar dig att vara i under den period som lånet löper.


Långfristiga lån gäller oftast större belopp som 100 000 till 200 000 kr och innebär därför en större risk för långivaren än ett litet lån på 10 000 kr så de kan ha lagt på extra avgifter. Du måste alltså vara helt säker på att du kan leva upp till de villkor som gäller innan du tar ett sådant lån.


Skillnaden mellan ett sms lån och ett vanligt banklån

Vanliga banklån och sms lån skiljer sig på flera sätt. För att tydliggöra dessa för dig har vi nedan sammanställt en lista över de främsta skillnaderna. När du tar ställning om du vill låna genom MONEYBANKER eller på traditionellt sätt hos en bank bör du ha dessa skillnader i åtanke.


Hastighet

Smslån

En av de främsta skillnaderna mellan lån som du tar på nätet och lån från en traditionell bank är hastigheten. Såväl när det gäller ansökan, som behandling av din ansökan och utbetalning av lånet går det mycket fortare online än hos banken. Anledningen till detta är att processen är helt oberoende av din geografiska placering. När du lånar online behövs inget besök på ett bankkontor utan allt från ansökan till underskrift sker elektroniskt på nätet. Våra liv snurrar allt fortare och hela samhället rör sig idag snabbare än någonsin. Att snabbt kunna både ansöka och få besked om ett lån online passar väl in i den moderna livsstilen.


De flesta sms lån går så snabbt att du till och med kan erbjudas utbetalning redan dagen efter du ansökt. Detta gäller dock under förutsättning att du ansöker under vanlig kontorstid så att långivaren har tid att behandla din ansökan. Är det av avgörande betydelse för dig att få pengarna samma dag så uppmanar vi dig att höra av dig till långivaren först för att få reda på om detta är möjligt.


Låna pengar nu genom ett snabblån via MONEYBANKER.


Banklån

För att få ett traditionellt banklån krävs oftast ett fysiskt möte med en rådgivare på närmaste bankkontor. Där får du information om vilka lånemöjligheter som finns för dig samt att de också vill försäkra sig om att det du uppfyller bankens förutsättningar för att bevilja dig ett lån.


Hur snabbt banken kan utbetala ditt lån beror ofta på ditt personliga förhållande till banken. Hur länge du varit kund och vad du tidigare haft för affärer med dem. Banker har en tendens att belöna trogna kunder som har alla sina affärer samlade hos dem. Hur lätt det går att få ett lån beror också på hur du skött dina tidigare affärer med dem. Har du t.ex. haft betalningssvårigheter för kreditkort du har hos dem eller råkat på övertrasseringsavgifter talar detta mot dig. Desto bättre din ekonomiska situation ser ut desto fortare kan din bankrådgivare bevilja och betala ut ett lån till dig.


Fler lånemöjligheter 

En annan stor fördel med att låna på nätet är också att det finns ett större utbud. Du får tillgång till lån från många fler långivare. De flesta samlar alla sina affärer i en bank eftersom bankerna erbjuder vissa fördelar om man gör det. Desto fler tjänster du använder dig av desto bättre villkor får du. Exempelvis kräver många banker att du ska ha ditt lönekonto hos dem för att du ska kunna få ett lån. Detta begränsar naturligtvis dina möjligheter att vända dig till flera banker och få de bästa villkoren. Många vill heller inte flytta alla sina bankaffärer för att få ett lån. Det kan både kännas jobbigt och ta mycket tid.


När du lånar pengar online spelar det ingen roll vilken bank du använder dig av för din vardagsekonomi. Våra långivare bryr sig inte om ditt personliga förhållande med en viss kreditinstitution eller din ekonomiska historik i övrigt. Det handlar uteslutande om hur mycket du vill låna och om de har möjlighet att uppfylla dina önskemål.


Detta betyder även att det är möjligt för dig att låna från flera olika långivare samtidigt. Det kan finnas fördelar med att skicka in flera ansökningar samtidigt eftersom du inte känner till de exakta villkoren förrän du får låneanbudet. Det kan t.ex. vara svårt att veta vad en bra ränta är för dig du har något att jämföra med. Så har du riktigt bråttom kan det vara fördelaktigt att skicka in flera ansökningar samtidigt så att du så snabbt som möjligt kan göra en jämförelse av olika lån för att se vilket som passar dig bäst utifrån dina krav och förutsättningar. På så sätt hittar du på kortast möjliga tid det lån som passar dig bäst både på kort och lång sikt. När man väl börjat överväga ett online lån (också kallat snabblån) upptäcker många att det finns en långt större flexibilitet på den marknaden än vad de vanliga bankerna kan erbjuda.


sms lån i jämförelse med kontokredit

Kontokredit framförs ibland som ett alternativ till smslån. En kontokredit är ett finansieringsalternativ som din bank erbjuder dig genom möjligheten att övertrassera ditt konto utan straffavgifter. Istället läggs det belopp du övertrasserar upp som ett lån med löpande ränta. Vanligtvis handlar det om tillåtna belopp mellan 20 000-150 000 kr. Beloppet begränsas vanligtvis också av villkoret att det inte får överstiga 2 månadslöner. Detta kan alltså vara en attraktiv låneform för mindre belopp.


Flitigt användande av kontokredit ger dålig överblick

Kontokredit kan kännas som en smidig lösning när ett tillfälligt behov av pengar uppkommer. Tyvärr har många svårt att bli av med sina kontokrediter när man väl börjat använda den eftersom bankerna erbjuder så bra villkor för avbetalning. Istället för att betala av låter man krediten istället löpa enligt de generösa villkoren med stora räntekostnader som följd. Man vänjer sig kanske vid att ha minus på bankkontot i slutet på månaden och fortsätter att använda sig av krediten även för inte helt nödvändiga utgifter. Rätt som det är har man legat på minus genom utnyttjad kontokredit i flera år och blivit skyldig långt mer i ränta än om man tagit ett annat slags lån. Det är svårt att ha kontroll på sin privatekonomi när man ständigt lever på kontokredit eftersom lånebeloppet ständigt fluktuerar. I en sådan situation kan det ofta till och med vara fördelaktigare att ta ut ett lån för att en gång för alla betala av kontokrediten och på så sätt ta tillbaka kontrollen och förbättra sin privatekonomiska situation i längden.


sms lån gör det möjligt för dig att hålla din budget

Det kan som sagt vara svårt att få en klar bild över kostnaden för en kontokredit som du löpande utnyttjar eftersom dina övertrasseringar antagligen varierar från månad till månad. Du kanske aldrig ens når upp på plus. Däremot när du tar ett online lån får du på en gång en klar och tydligt bild över exakt hur mycket det kommer att kosta dig per månad. Detta gör det möjligt för dig att skapa en budget, få överblick över din privatekonomi, följa din budget och i längden förbättra din ekonomiska situation. Rätt skött ger ett online lån dig på lång sikt större ekonomisk frihet.


Fördelarna och nackdelarna med sms lån i korthet

Fördelar

Som synes finns det många fördelar med sms lån:

  • snabbhet,
  • utbud,
  • flexibilitet,
  • om man tidigare haft skuldproblem.


Nackdelar

Egentligen finns det bara en riktigt avgörande nackdel:

  • oftast högre kostnad.


Ta ett sms lån men håll ett öga på omkostnaderna

Att låna pengar, även online, medför alltid omkostnader som du bör hålla ögonen på. Vilka dessa omkostnader är och vilka som det är allra viktigast att hålla ögonen på beror på vilket lån du till sist väljer. Exempelvis för ett kortare lån spelar den årliga räntan mindre roll medan det däremot är viktigt att hålla ögonen på räntor och kostnader får lån med längre löptider. Läs mer om generella omkostnader nedan innan du väljer ett lån för att vara så väl förberedd som möjligt.


Ränta

Som du kan se i vår översikt varierar räntan mellan olika typer av lån och långivare. Har du sökt efter lån med lägst ränta hittar du lånet med lägst ränta längst upp på listan. Lägg också märke till att räntesatserna hos samma långivare kan variera ganska mycket. Håll detta i minnet när du ansöker om ett lån online. Det är inte säkert att du får den allra lägsta räntesatsen. När du skickar in en ansökan görs en kreditvärdering och du får inte veta de exakta villkoren som du blir erbjuden innan du faktiskt sitter med låneanbudet i handen.


Allra bäst ränta hittar du genom att ansöka om flera lån och jämföra de anbud du får. Notera dock att anbuden också kan innehålla andra okända villkor som du inte får vetskap om innan du får anbudet.


Avgifter

Precis som när du lånar från traditionella låneinstitutioner förekommer det olika avgifter i samband med smslån. Innan du antar ett anbud ska du dock i egenskap av konsument enligt gällande regler ha fått upplysningar om alla avgifter. Var uppmärksam på att avgifterna också kan kallas vid andra namn som “etableringskostnader” eller liknande. Etableringskostnad är ett annat ord för uppläggningsavgift, d.v.s. den initiala avgift långivaren tar ut för att behandla din ansökan samt lägga upp och betala ut ditt lån. (Antar du inte ett anbud behöver du däremot inte betala någon avgift.)


För en del lån förekommer det löpande månadsavgifter som avi-avgifter som du bör vara medveten om när du beräknar den månatliga kostnaden för ett visst lån. De månatliga kostnaderna avser att täcka långivarens omkostnader i samband med debitering av ditt lån eller fungerar som en slags säkerhet för långivaren. Dessa varierar från långivare till långivare.


Hamnar du efter med dina betalningar eller inte betalar alls kan detta också medföra att det påförs extra avgifter. Det är bra att vara informerad om även dessa avgifter innan man tar ut ett lån. Hamnar man i den situationen att man har flera lån men inte möjlighet att betala av på alla just den månaden får man ofta rådet att man ska betala på det lån med högsta räntesats. Höga förseningsavgifter kan vara en faktor som kan påverka ett sånt beslut.


Effektiv årsränta

När du funderar på att ta ut ett lån på längre tid råder vi dig att noga studera den så kallade effektiva årsräntan. Med den effektiva årsräntan avses den totala kostnaden inklusive ränta och avgifter för en kredit uttryckt som en räntesats på det utlånade beloppet. Genom omräkning till den effektiva årsräntan är det lättare att jämföra kostnader som uttrycks på olika sätt. Detta är ett smidigt sätt för konsumenter att kunna jämföra olika lån och fatta informerade beslut.


Regler om effektiv ränta återfinns i svensk lagstiftning iförordningen (2010:1855) om beräkning av effektiv ränta vid konsumentkrediter. Dessa regler gäller även för så kallade snabblån, online lån och sms lån. Den effektiva årsräntan ska alltså framgå av det anbud du får. Hittar du inte denna uppgift eller ändå känner osäkerhet över vad som gäller bör du kontakta långivaren innan du skriver på avtalet. Att du inte hittar denna uppgift kan också vara en anledning att ta sig en titt på hur seriös denna långivare är. Här hos MONEYBANKER jobbar vi bara med långivare som följer alla de regler som gäller på marknaden.


Utöver den effektiva årsräntan var också uppmärksam på faktorer som hur länge lånet löper och om det blivit begränsat i belopp på annat sätt än du önskat. Det kan hända att en långivare utifrån din kreditvärdighet har ändrat dina önskemål i sitt anbud.


Kostnader för sms lån i jämförelse med vanliga banklån

Utöver de ovan diskuterade aspekterna som att det finns ett större utbud av online lån och att det går snabbare att få ett lån beviljat på nätet så finns det andra faktorer som skiljer online lån, sms lån och snabblån från traditionella lån. Vi kommer här att diskutera några av de främsta skillnaderna och frågetecknen som kan vara av betydelse.


Är traditionella banklån billigare?

Detta är en av de vanligast förekommande frågorna. Utifrån de skillnader som föreligger mellan snabblån (sms lån, online lån) och vanliga lån kan det vara svårt att göra en riktigt jämförelse. Generellt sett är vanliga banklån billigare men billigare är inte alltid nödvändigtvis bättre i varje enskilt fall. Inte ens på lånemarknaden. Det finns andra faktorer att överväga. För det första kanske du inte ens har möjlighet att få ett traditionellt banklån. Banker vill ofta ha säkerhet och lånar helst ut för behov som fastighets- och bilköp. Har du däremot möjlighet att få ett traditionellt lån och de förutsättningar som råder är ok för dig t.ex. att du måste gå på ett möte på banken och att du har råd på att vänta på att lånet betalas ut, bör du dock i alla fall först överväga att låna från banken eftersom de totala omkostnaderna oftast är lägre än för online lån eller sms lån.


Lånar du av den bank där du har alla dina andra ekonomiska affärer samlade kan det också gå att få bättre erbjudanden på låga räntesatser. Har du ett gott förhållande till din bank uppmanar vi dig att undersöka denna möjlighet först. Har du redan ett huslån kan det också vara vits att undersöka om du kan ta ut ytterligare belåning på din fastighet som ett bättre alternativ än att ta ut ett blancolån (utan säkerhet) i form av ett online lån.


Nackdelen med att låna från den bank där du redan är kund är att utbudet kan vara begränsat. Har du dessutom inte en helt felfri betalningshistorik t.ex. för eventuella kontokrediter så kan det vara svårt att få ett lån med förmånliga villkor. När du väljer att låna online eller ett sms lån får du ett större utbud att välja mellan. Ansök gärna om lån både hos din bank och på nätet innan du bestämmer dig för vad som passar dig bäst och för att försäkra dig om att din banks villkor verkligen är bättre.


Ansökningskrav

Som sagt gäller olika krav för vem som kan ansöka hos vanliga banker och online. Många traditionella banker kräver att du redan ska vara kund hos dem. Långivare på nätet ställer oftast endast generella krav som är lätta att leva upp till för att ha möjlighet att ansöka. För varje långivare har vi i deras översikt angett vilka krav som gäller för just dem. I största allmänhet är det enda som diskvalificerar dig att du inte har en aktiv registrering i ett svenskt kreditupplysningsregister som t.ex. UC. Vissa långivare som opererar via nätet kollar dock inte under vissa belopp eller är beredda att låna ut även om du har någon enstaka registrering.


Låna nu - 10 regler för att undvika problem med ditt lån

sms lån har tyvärr dåligt rykte i medier och på nätet. Många känner att de genom att de tagit lån online hamnat i en skuldspiral som de inte kan ta sig ur. Att en person hamnar i den så kallade skuldfällan kan dock ha flera orsaker. Att på längre sikt hamna i skuld är ingenting som nödvändigtvis behöver bli sant bara för att du tar ett lån på nätet om du noga tänker över alla aspekter, planerar för framtiden och sen ser till att följa din plan. Här följer 10 regler för att undvika att få problem med ditt sms lån (snabblån).


1. Utvärdera ditt behov

Alla vet att livet kan ta oväntade vändningar och tyvärr har alla inte resurser för att täcka upp i dessa situationer. Det kan också hända att det dyker upp investeringsmöjligheter i ditt liv som är svåra att tacka nej till. Eller så behöver du helt enkelt för hälsans skull tillbringa några dagar på varmare breddgrader. Online lån är lättare att få beviljade och det är en av de främsta fördelarna med dem. De ger en möjlighet till mer flexibilitet och frihet i ditt liv. Vi lägger inga moraliska värderingar i ditt behov av pengar överhuvudtaget men vill ändå råda dig att utvärdera ditt faktiska behov av lånet en extra gång innan du skriver på låneavtalet. Exempelvis kan det vara frestande att låna lite extra när man ändå håller på men detta bör undvikas. Låna istället inte mer än du faktiskt behöve


2. Överväg alternativa finansieringssätt

Utöver möjligheten att låna genom din bank genom att utnyttja en kontokredit eller att ta ett traditionellt banklån med eller utan din fastighet som säkerhet kan det finnas andra alternativ. Exempelvis att sälja tillgångar du redan har eller att låna från vänner eller bekanta. I moderna hushåll återfinns ofta tillgångar som TV-apparater, köksmaskiner, cyklar m.m. som kan säljas utan att din livskvalitet påverkas särskilt negativt.


Personliga lån från andra privatperson som du känner är oftast det billigaste alternativet när det gäller lån eftersom familj och vänner sällan kräver mycket ränta. Den främsta risken med denna typ av lån är dock risken att det skadar eller helt förstör relationen om det inte återbetalas. Många vill också undvika att behöva redogöra för exakt vad man ska ha pengarna till. Väljer du ändå att låna av vänner eller släktingar så råder vi dig att skaffa professionell hjälp av en jurist eller någon annan med god kunskap på området med att upprätta ett riktigt låneavtal så att både du och den du lånar av har helt klart för er vilka villkor som gäller för lånet. Sen gäller det att båda parter kan separera denna ekonomiska relation från andra aspekter i livet.


3. Läs och förstå avtalet

Skriv aldrig på ett låneavtal innan du helt förstår och har tagit ställning till alla villkor. Kanske tycker du att det känns jobbigt att läsa igenom flera sidor juridisk text men i alla sammanhang bör man läsa igenom alla slags dokument man skriver på eftersom din underskrift är bindande. Läs noga igenom hela avtalet och är det något som du inte förstår är det bäst att hör av dig till långivarens kundtjänst för att få klarhet i vad villkoret egentligen betyder. Var också noga med att dokumentera all information som du får för framtida behov.


4. Gör en budget

Konstigt nog är det många människor som inte gör en riktig budget. En budget är av avgörande betydelse för att förstå sin privatekonomiska situation. När du väl förstått låneavtalet och har helt klart för dig vad lånet kommer att kosta dig per månad så ger du dig själv möjlighet att analysera din ekonomi genom att upprätta en budget. Det är egentligen det enda sättet för dig att få en riktig förståelse för om du har möjlighet att betala av på ett lån och hur mycket. Ett återbetalningsbelopp kan låta litet på papperet men först efter att du sammanställt alla dina andra utgifter har du möjlighet att verkligen veta att du har råd att betala detta belopp. En bra budget säkerställer din förmåga att betala tillbaka och undvika att hamna i den där nedåtgående skuldspiralen som vissa människor är rädda för och hindrar dem från att ta sms lån.


5. Gör en fullständig låneberäkning

Innan du kan stoppa in lånekostnaden i din budget måste du också göra en fullständig låneberäkning. Vi har utvecklat en tjänst för dig där du kan få överblick över de villkor som gäller för ett visst lån. Innan du bestämmer dig för ett lån använd dig av denna möjlighet så att du får en rättvisande siffra för din budget.


Låneberäknaren ger dig också möjlighet att jämföra lån som har olika villkor med varandra utifrån din budget. Prova dig fram utifrån de tre variablerna: lånetid, lånebelopp och ränta. Prova hur olika kombinationer påverkar det månatliga återbetalningsbeloppet. Även om en räntesats låter låg kan den innebära att den totala kostnaden ökar väsentligt endast genom att lägga på ytterligare 12 månaders återbetalningstid. Försök att sätta upp olika scenarier för att hitta det lån som passar din situation bäst. Jämför t.ex. ett kortfristigt lån med ett par långfristiga lån som löper på olika lång tid.


Låneberäknaren ger dig en lättförståelig tabell där månatlig kostnad, löpande avgifter och eventuella straffavgifter framgår. Använd detta visuella instrument för att, utifrån hur du tror att din ekonomiska situation kommer att se ut under de närmaste åren, bestämma vilket lån som passar bäst för dig. Glöm inte att ta med alla detaljer. Kanske har du en mycket stabil arbetssituation och möjlighet att ta på dig ett längre lån. Kanske vill eller kommer du snart att vilja byta jobb och ha lånet avbetalat innan du förändrar din ekonomiska situation. Att du hoppas att inom kort kunna få ett bättre betalt jobb bör inte tas med i detta slags övervägande. Glöm heller inte att planera för perioder då du kommer att ha högre omkostnader t.ex. i samband med jul eller andra årliga aktiviteter.


Låneexempel

Lånebelopp: 40 000 kr, löptid:72 mån, etableringskostnad: 3 200 kr, fast ränta: 16.90 %, effektiv årsränta: 20.51 %, månadskostnad: 931 kr, totala kreditkostnader: 26 966 kr, total kostnad för lånet: 66 966 kr.


6. Dubbelkolla villkoren för lånen på långivarens egen webbsajt

Här hos MONEYBANKER jobbar vi hårt för att alltid hålla alla villkor uppdaterade men det kan hända att det blir en viss fördröjning eller att en långivare ändrar sina villkor utan att meddela oss. Dubbelkolla därför att villkor och det slutgiltiga priset på långivarens egna hemsida.


7. Var realistisk

Var realistisk när du upprättar din budget. Vad, om något, är du beredd att offra i ditt vardagsliv för att kunna ta ut och betala tillbaka lånet? Desto kortare löptid du väljer på ditt lån desto mindre kommer också den totala kostnaden att bli. Detta faktum kan tyvärr leda till en överoptimism när det gäller den egna förmågan att betala tillbaka ett lån. Man pressar sin privatekonomi för hårt och vad som till en början verkade som en bra idé leder till onödig stress. För att undvika att bli en av dem som varje år misslyckas med att betala tillbaka ett lån så bör du innan du funderar på att ta ut ett lån upprätta en detaljerad budget över dina inkomster och utgifter för att hitta en realistisk summa som du har råd att betala varje månad. Lämna också utrymme för oförutsedda utgifter i din budget. Det är generellt sett bättre att ta en längre avbetalningsperiod än att inte kunna betala tillbaka en månad och hamna efter med avbetalningarna.


8. Var extra noga med att förstå villkoren för kostnadsfria lån

Vissa långivare erbjuder ibland kostnadsfria perioder på sina lån. Var dock mycket noga med att förstå vad som händer efter den kostnadsfria perioden är över. Detta är anledningen till att vi rekommenderar en fullständig låneberäkning. Kostnadsfria smslån är oftast endast fördelaktiga under den initiala perioden men kan i slutänden komma att kosta mer. Så låt bli att bli lockad av en begränsad period av låga månadsavgifter.


9. Var uppmärksam på långivarens indrivningspraxis

Även om du är säker på att du kan betala tillbaka ett lån händer bör du ändå informera dig om olika långivares praxis. Smslån är enkla att ta ut men betalar man inte tillbaka kan det leda till tråkiga konsekvenser. Olika långivare har olika praxis. Medan vissa är snabba på att ta en skuld till inkasso, jobbar andra mer mot konsumenterna och är beredda att utarbeta betalningsplaner.


10. Ta inte för vana att leva på kredit

Även om det finns många fördelar med att ta ett smslån så är det aldrig bra att ta för vana att leva på kredit. Möjligheten att snabbt och smidigt ta ett lån online bör inte överutnyttjas utan varje gång bör du följa alla de steg som vi beskrivit för att försäkra sig om att du till sist ska kunna betala tillbaka. Det är när man börjar slarva som man till sist kan hamna i skuldfällan.


sms-marknaden ökar och med den varningarna

Marknaden för sms lån, snabblån online lån ökar vilket drivs både på tillgångs och efterfrågande sidan. Dels ser vi en rad nya aktörer som opererar på ett mindre traditionsenligt sätt med flexiblare villkor och endast närvaro på nätet eller genom sms. Dels ser man ett ökat intresse hos kunder att ta ut online och sms lån. Den ökade digitaliseringen i samhället gör att många främst unga är vana att kunna uträtta alla sina ärenden på nätet så varför inte också att låna pengar. Medan den äldre generationen känner att det är riskfyllt att låna pengar på nätet så ser den yngre generationen bara fördelar med att kunna låna via nätet. Att kunna ta ett lån utan säkerhet är också väldigt attraktivt för många människor, särskilt yngre. Online erbjuds även i vissa fall möjlighet att ta lån på mindre belopp trots betalningsanmärkningar.


Undersökningar visar att svenskarnas lånevilja ökar, inte bara för bostäder utan även för annan konsumtion. Främst vill svenskarna låna för renovering, semesterresor samt nya fordon. Att kunna få en tydlig bild av vad ett lån kommer att kosta är en faktor som ökar människors vilja att ta ut lån. Den sociala acceptansen hos människor när det gäller att ta ut lån har också ökat. Den yngre generationen ser det som en mindre sak att ta ut ett lån exempelvis under sommaren för att finansiera en utlandssemester. En av fyra i åldersgruppen 18-29 år tycker att det är okej att ta ut ett lån under sommarmånaderna. Acceptansen är också högre i storstäderna än på landsbygden.


Bör man då inte varna för denna typ av lån? Är det inte för lätt att låna på nätet. Ett par klick och sen sitter man i skuldfällan. Att låna har blivit ett sätt att upprätthålla den levnadsstandard man vill ha och det är inget fel med detta så länge man klarar av att betala av t.ex. semesterresan under resten av året. Genom online lån har man nu möjlighet att disponera sin totala årsinkomst över hela året och fördela den över perioder då den används som bäst. Istället för att skippa solsemestern i juni kan du använda den inkomst du ändå skulle ha haft över under höstmånaderna för att betala av på ett lån. Rätt skött finns det alltså klara fördelar med sms lån därför anser vi att det snarare än att varna bör talas om att det finns ett stort behov av information gällande denna typ av lån.


Slutord

Sammanfattningsvis är alltså online lån ett mycket attraktivt alternativ för att täcka upp under perioder då du tillfälligt har mindre pengar än vanligt, har större behov eller råkar ut för oförutsedda utgifter. Så länge du gör ett gott förarbete, har en bra budget och noga kollar upp alla villkor innan du väljer det lån som är rätt för dig finns det ingen anledning till att ett online lån ska behöva leda till negativa framtida effekter för din privatekonomi. Rätt skött med fokus på återbetalning ger online lån dig istället större frihet och flexibilitet att uppfylla dina mål i livet. MONEYBANKER ger dig dessutom de allra bästa förutsättningarna för att välja rätt lån utifrån dina behov, din situation och dina förutsättningar.


Top