De 3 bästa hälso- & träningsapparna 2021

Erbjudanden uppdaterade: 26/05-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

  • Innehållsförteckning

    3 punkt

  • Lästid

    6 minuter

  • Sidan har uppdaterats

    26/05-2024

Att upprätthålla en hälsosam livsstil är enklare än någonsin tack vare våra smartphones. Med dessa har vi tillgång till ett brett utbud av hälso- och träningsappar som gör det lätt att svettas, bygga styrka och vara motiverad var som helst och när som helst.

Men med det enorma utbud som finns av hälso- och träningsappar kan det vara svårt att veta vilka man ska ladda ner. Därför har vi i samarbete medFitfact.se sammanställt en lista över de 3 bästa hälso- & träningsapparna tillgängliga 2021.

1.    MyFitnessPal

MyFitnessPal är en effektiv app för att räkna kalorier. Med appen kan användare skanna streckkoder och logga all mat man äter under dagen. Men appen är så mycket mer än bara ett verktyg för att räkna kalorier.

En nyhet i appen är bland annat att man kan tillgå dagliga träningspass. Det går också att räkna sina steg, ställa in utmaningar och ta del av andras recept. 

Det bästa med MyFitnessPal är, enligt oss, det faktum att man enkelt och snabbt kan logga sina kalorier. Det är långt ifrån endast fördelaktigt för den som behöver hjälp med sin viktnedgång. De som tränar och räknar sina macros, till exempel, kan också dra nytta av MyFitnessPal. 

Genom att beräkna hur många kalorier du är i behov av och hur detta ska fördelas på kolhydrater/fett/protein, kan du få en tydlig bild av vad du ska äta dagligen för att täcka ditt dagsbehov.

2.    Adidas Running

En annan favorit härifrån är Adidas Running. Appen ägs, som namnet antyder, av det välkända sportklädmärket Adidas. Det är en simpel app som är tillägnat löpning och inget annat.

Tack vare den inbyggda GPS:en kan man registrera hela sin löptur, se hur många kilometer man sprungit, hur många kalorier man förbränt och vad ens löptempo ligger på. 

När löpturen är avklarad kan man dessutom se en karta över hur långt samt vart man sprungit.

Det som gör Adidas Running bättre än andra liknande appar, enligt oss, är dess enkelhet. Men givetvis också det faktum att man inte behöver betala för den. Gratisversionen innehåller de nödvändiga funktioner som behövs för att registrera sina löpturer.

Något annat som vi älskar med appen är att man kan se hur man utvecklats genom att se sina gamla loggade löpturer.

3.    Intervals Pro

Den tredje appen vi vill ge ros till är Intervals Pro. Som namnet indikerar är Intervals Pro en app tillägnad intervallträning. Om det så är intervaller när det gäller löpning eller styrketräning bestämmer du.

Det är just det som gör att Intervals Pro är bättre än många av dess konkurrenter.

I Intervals Pro väljer du vilken Timer du vill använda dig av, som HIIT Timer, Tabata Timer och så vidare. Vi använder oss av betalversionen då denna möjliggör att man själv kan anpassa timern efter sitt träningspass. 

Väl inne i sin valda timer kan man välja vilken sorts träning man utför, hur länge passet ska vara, hur många intervaller som ska ingå, om det ska vara någon upp- och nedvarvning och så vidare. 

Helt enkelt en perfekt app för den som vill, på ett effektivt sätt, maximera sin kondition samtidigt som den totala tiden som spenderas vid träning minimeras.