Bank Norwegian

Erbjudanden uppdaterade: 07/07-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Bank Norwegian

Är färgerna och namnet bekant? Det är nog för att de flesta känner till det norska flygbolaget som erbjuder lågprisflyg för oss i Skandinavien. Bank Norwegian är en del av moderbolaget Norwegian Air Shuttle AS som flyger till att delar av världens hörn, ofta till konkurrenskraftiga priser.

Du kan nu alltså även räkna med att teckna lån hos dotterbolaget. För att få reda på mer om denna bank, med schysta lånevillkor, hyfsat låg ränta, och möjlighet att låna stora summor pengar, ta och läs vårt omdöme om banken nedan;

Om du nu är du ute efter ett privatlån eller vill ansöka om kredit, då är Bank Norwegian ett alternativ som ett av de största lånebolagen i Sverige som erbjuder sina kunder lån från mellan 5.000 till 500.000 kronor. Villkoren varierar men du kan räkna med att låna till allt möjligt.

Om du väljer att ansöka om ett lån hos Bank Norwegian kan du även räkna med att få svar direkt efter hela ansökningsprocessen sker uppkopplat och direkt. Detta gäller både för ansökan om kredit samt privatlån.

Detta är ett plus då processen går smidigt till och enkelt för låntagaren att komma igång. Hur räntan sätts varierar beroende på låntagaren och dennes kreditvärdighet. Du som lånetagare kommer alltså att behöva ange dina uppgifter och enligt dessa kommer du att utvärderas och få en individuell ränta för just ditt lån, inkluderat i beslutet om din ränta räknas även till betalningsförmåga, vilket är vanligt för den här typen av lån.

Bank med lånevillkor upp till 500.000 kronor

Som vi tidigare var inne på kan du som kund ansöka om lån på upp till 500.000 kr, vare sig det är ett blanoclån eller privatlån. Här ska även nämnas att många banker i denna bransch inte erbjuder så högt belopp, vilket gör att Bank Norwegian sticker ut från mängden. Så är du i situationen att du behöver låna till ny bil, eller något relaterat till ditt hus eller lägenhet, kan du alltså låna pengar utan säkerhet hos denna bank.

När du påbörjar din process för att ansöka om ett lån så går det smidigt till tack vare stöd av BankID. Det är denna funktion som gör det möjligt att få ett direkt svar på din låneansökan. En annan bra punkt att ta upp vad gäller Bank Norwegian är möjligheten att spara och sätta ihop flera smålån eller sms-lån till ett lån, som i sin tur kan ge dig en lägre ränta.

Den här typen av flexibilitet kan ibland saknas hos vissa aktörer i branschen, och något som många låntagare saknar. Genom att baka ihop dina lån kan du komma runt problemen med högre räntor med SMS-lån eller liknande.

Vem kan då låna pengar hos Bank Norwegian?

Först och främst ska du som låntagare var minst 18 år gammal för att få låna några pengar. Samtidigt krävs det att du har en folkbokföring i Sverige och inte sitter på några betalningsanmärkningar. När de här kraven har uppfyllts kommer det att göras en kreditprövning på dig som låntagare för att fastställa betalningsförmåga och även en ränta som du kommer att betala.

Hur ser det ut med avgifter?

Bank Norwegian har gjort det relativt enkelt att se över priser och avgifter via deras meny på hemsidan. Genom att klicka dig vidare på ”produkter och priser” kategorin kan du hitta en lista på priser och avgifter som gäller. Detta är så klart viktigt så att man har en tydlig bild över vad man kan förvänta sig som kund, och något som inte bör dyka upp efter att man har tecknat ett avtal.

Du hittar även avgifter som räknas in när du gör självaste ansökningen, vilket är bra när du eller din familj ska sätta er ner och räkna på ett ungefär vad det hade kostat att teckna ett lån. Tittar man på branschen i helhet så förekommer de flesta av de här avgifterna och kommer inte helt obefogat. För att nämna några, se nedan:

  • Påminnelseavgift: 65 kr
  • Dröjsmålsränta: 24%
  • Adminavgift per månad: 19kr
  • Förseningsavgift: 95 kr

Sedan tillkommer även en så kallad ”uppläggningsavgift när du tecknar lån, de ser ut enligt följande:

  • Lån mellan 10.000 – 500.000

399 kr

  • Lån mellan 5.000 – 9.999

99 kr

För att du lättare ska få en uppfattning av ansökningsprocessen, tänkte vi ta och följa dig igenom processen så att du kan ha allting redo när du ska ansöka själv. Det hela går ganska så smidigt till och det är bara ett par enkla steg från att få ett besked, låt oss gå igenom dem nedan;

  • Till att börja med så väljer du vilket typ av lån som du vill teckna, dvs antingen för kreditkort, sparkonto eller den vanligaste formen; privatlån. Det står klart och tydligt på hemsidan hur du väl kommer igång och knappar som tar dig direkt till låneprocessen.
  • När du har valt ett av ovan alternativ så är det dags att mata in hur mycket pengar du vill låna, och kommer att vara det ”önskade lånebeloppet”. Samtidigt ska du även ta och lägga till dina personuppgifter så att banken lätt kan plocka väsentliga uppgifter. Här är det viktigt att även lägga till eventuella ”medsökare” av lånet då det ”kan”, men nödvändigtvis inte behöver öka chansen för att just ditt lån beviljas och din slutgiltiga ränta du ska betala.
  • Nästa steg är att dela med dig av din finansiella status och information, tillsammans med personlig info så som boendetyp, inkomst före skatt, civilstånd, ja det vanliga helt enkelt.
  • Det sista du gör är att godkänna de uppgifter som du precis angett för att ta dig vidare med ansökan. Här är det viktigt att du noga går igenom varje uppgift och ser till att du har angett rätt information. Precis som med alla långivare så behöver Bank Norwegian göra en kreditprövning på dig, och just därför bör all information du angett enligt ovan vara helt korrekt.

Detta var alltså låneansökan hos banken i fyra enkla steg. Ta och noggrant repetera dem för dig själv innan du gör självaste ansökan, och se till att du har all information lättillgänglig för att spara både tid och energi.

Bonussystem

Hos Bank Norwegian kan du ta del av ett bonussystem som kallas ”Bank Norwegian Reward” vilket är en del av bonussystem som moderbolaget Norwegian Air använder. Kortfattat kan man säga att du får poäng när du reser med Norwegian och samlar dessa poäng genom att göra köp med Norwegian’s kreditkort. De här poängen kallas för ”Cashpoints” och kan lösas in när du ska köpa eller boka en flypbiljett hos bolaget som direkt kommer dras av totalbeloppet.

Är du medveten om att du reser med Norwegian air till och från eller att du ska rese med dem i framtiden så är det kanske inte en dålig ide att ha det här system och kortet i åtanke, då det kan ge dig förmåner och slutligen leda till billigare priser. Vad som kan vara bra att veta är att kortet inte heller kommer med en årsavgift och du slipper oroa dig för uttagsavgifter när du använder koret vid en bankomat eller avgifter när du gör några direkta köp med kortet.

Ytterligare förmåner med kortet är att du får en reseförsäkring när du betalar din resa med kortet, samt avbeställningsförsäkring för dig, eller om du reser med familj. Kortet fungerar precis som med vanliga kreditkort, med pinkod och du har även möjlighet att göra en elektronisk signatur med kortet. Ska du skaffa kreditkortet så är högsta beloppet 100.000 kronor och en räntefri betalning inom 45 dagar.

Den allt mer använda – Internetbanken

Norwegian Bank har gjort det enkelt för dig som kund att logga in på internetbanken genom att använda antigen Mobilt BankID (som de flesta utav oss använder) samt BankID, SMS. När du väl har tillgång till din internetbank kan du se över dina tjänster. Du har även möjlighet att kolla fakturor, saldon och samtidigt betala dina räkningar.

I och med att internetbank blir allt mer vanligare då vi går ifrån det här med att dyka upp på bankkontor, betala räkningar med posten, är det alltid ett plus med en bank som erbjuder en smidig tjänst som gör det möjligt för kunden att hantera och administrera sina tjänster och ha ständig koll på sitt belopp och sina kommande betalningar.

Sparkonto

Om du inte är ute efter ett klassiskt privatlån erbjuder Bank Norwegian även ett sparkonto som kan anses förmånligt med 0.70% i ränta från första kronan du sätter in. I och med detta kan du alltså börja spara pengar från första kronan du sätter in, jämfört med hos många andra banker när du knappt får någon ränta alls på dina pengar. Räkna även med ett kostnadsfritt upplägg på ditt sparkonto och du slipper även att oroa dig för några uttagsgränser.

I och med att Bank Norwegian är norskt så omfattas du som kund av en norsk insättningsgaranti (som för övrigt är högre än den svenska statliga). Denna insättningsgaranti är upp till hela 2.000.000 norska kronor. Vilket gör det fördelaktigt i den bemärkelsen och något du bör ha i åtanke när du tittar över dina alternativ när det kommer till sparkonton.

Räntor & Lånebelopp

Vad som gör att Bank Norwegian sticker ut från sina konkurrenter är de erbjuder ett väldigt brett alternativ kring lånebeloppen. På så vis kan de nå ut till många kunder som är ute efter olika storlekar på sina lån. Tittar man på andra lånetjänster och bolag är det inte många som erbjuder lån utan säkerhet med så höga summor pengar.

Den lägsta räntan du kan få hos Bank Norwegian är 4,95%, vilket så klart beror på den kreditvärdighet och betalningsförmåga som du ges. Den högsta räntan som kan ges ut är runt 20%. Som vi tidigare var inne på så kan du låna pengar till vilket ändamål du vill, och det är inget som banken kommer att fråga om.

Varför välja Norwegian Bank?

En av de främsta anledningarna är så klart det höga lånebeloppet på 500.000 kr. Dessutom kan du låna för kreditkort, privatlån och samtidigt ha ett sparkonto hos ett och samma bolag vilket gör att du kan komma ner i pris och använda dig av färre kort (som annars leder till ytterligare avgifter). Dessutom vill vi passa på att peka på den generösa räntan på 0.70% för sparkontot på första kronan som sätts in.

Detta är helt klart ett utav toppalternativen för ett sparkonto idag. Det som gör att Bank Norwegian sticker ut från storbankerna är även de obefintliga uttagsavgifterna och utgångsräntorna, vilket är ytterligare anledningar till att välja banken.,

Vad säger vi & andra om Bank Norwegian?

Bank Norwegian har idag ett allmänt gott rykte om sig och det har många nöjda kunder som gärna delar med sig. Vi förstår varför och det är inte särskilt svårt att forma sig denna bild själv, utan det räcker att titta på det breda utbudet av produkter, räntor på rimliga nivåer, samt att Bank Norwegian är ett tryggt bolag i säg. Vi och andra har ett positivt intryck av bolaget och tjänster fungerar mycket bra, och detta gäller oavsett om du har tänkt att låna för ett privatlån eller vill ansöka om deras kreditkort.

Till detta ska även nämnas möjligheten som kund att sätta ihop andra snabblån för att få fram en bättre ränta. Det kallar vi flexibilitet vilket bara kan leda till kundnöjdhet.

Till sists så bör tilläggas att Bank Norwegian har en god och problemfri ansökningsprocess som kan göras antingen på datorn och webbläsaren eller i din mobiltelefon. Alltså lever deras ansökningsprocess upp till dagens krav om enkla och flexibla lösningar som ska ta så kort tid som möjligt, men som samtidigt ska ske med största möjliga säkerhet. Som vi var inne på tidigare så fungerar även internetbanken väldigt smidigt med Mobilt BankID som en smart och användarbar lösning för att komma åt sitt konto.

Precis som med andra sidor och kunder har pekat på så är det ända som vi anser vara negativt är kundtjänsten och dess öppettider. Skulle du uppleva problem med deras tjänst kan du även kolla in deras hemsida där de erbjuder en ”FAQ” sida där de förser kunder med frågor och svar som är vanligt förekommande.