Låna pengar direkt

Erbjudanden uppdaterade: 07/07-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

MONEYBANKER erbjuder ett sätt att hitta de bästa alternativen för att låna pengar direkt. Genom vår service är det enkelt att få en översikt över de mest konkurrenskraftiga långivarna på marknaden och deras erbjudanden. Snabblån ger dig möjlighet att låna pengar direkt inom 1 till 3 dagar.

Värdefull möjlighet att låna pengar direkt

Att låna pengar från en vanlig bank är ofta en lång och ganska omständlig process. De flesta storbanker vill fortfarande att kunden kommer på ett personligt möte vilket måste bokas. Allt färre bankkontor och mindre personal gör att det kan ta dagar bara att få tid för det första mötet.

När du ansöker om ett snabblån, också kallat SMS-lån, sköts istället hela processen på nätet från din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du fyller i din ansökan i ett webbformulär, får ditt anbud till din e-postadress och skriver på låneavtalet helt elektroniskt. Tjänsten snabblån ger dig också möjlighet att låna mindre summor pengar än vad som erbjuds av de traditionella bankerna genom så kallade privatlån. Det krävs heller aldrig någon säkerhet för snabblån.

På så sätt kompletterar snabblånebranschen den traditionella lånebranschen genom att erbjuda en tjänst som ger konsumenten en värdefull möjlighet att snabbt och smidigt låna pengar direkt på nätet.

Hitta det bästa alternativet för att låna pengar direkt genom MONEYBANKER

Snabblånebranschen uppkom genom de så kallade SMS-lånen vilka sköttes helt via meddelanden till och från kundens telefon. Idag används snabblån och SMS-lån mer eller mindre som synonymer. Även namn som online lån, internet lån och mikrolån förekommer.

Trots en tumultartad första tid har snabblånen överlevt och är något som konsumenterna värdesätter och vill ha tillgång till. Snabblånen är helt enkelt här för att stanna och branschen växer hela tiden. Ett allt större utbud gör det allt svårare för konsumenterna att hitta de bästa lånen och det är där MONEYBANKER kommer in. Genom att använda vår fina sökfunktion hittar du så snabbt och enkelt som möjligt de lån som uppfyller de krav du ställer.

Vi har också sett till att sortera bort alla oseriösa långivare som inte uppfyller de höga krav vi ställer på våra samarbetspartners.

Hitta det bästa snabblånet för dina behov

Olika behov:

Det kan finnas många olika anledningar till varför just du behöver låna pengar direkt. För vissa kan det handla om en period av arbetslöshet som skapar ett månatligt underskott i kassan, för andra om en krissituation där pengar behövs så snabbt som möjligt. Vilket lån som är det bästa för dig varierar alltså utifrån din specifika situation.

Du bör överväga alla faktorer som ränta, löptid, om det finns möjlighet till direkt utbetalning och vilka avgifter som utgår innan du bestämmer dig för vilket lån du tar ut. En del långivare specialiserar sig idag på snabb utbetalning och lovar utbetalning så snabbt som på ett par timmar efter att din ansökan godkänts. Det är dock aldrig bra att bara stirra sig blind på en faktor. Det kan t.ex. vara så att räntesatsen är högre för de lån som har snabbast utbetalning.

Skaffa tillräcklig information om alla aspekter av ett lån innan du bestämmer dig.

Tydliga villkor:

Är det något du undrar över är det alltid bättre att ställa frågor till långivaren innan du skriver på låneavtalet. Använd dig av långivarens kommunikationsmöjligheter. De flesta har kundservice alla dagar i veckan och vissa erbjuder online chattfunktioner som gör det lätt att få svar på sina frågor.

Att en långivare har dålig kundservice och inte vill, eller kan, svara på frågor är också ett varningstecken. Likaså är ett dåligt skrivet anbud. Liksom när det gäller alla andra konsumentförhållanden är det långivarens skyldighet att alla villkor i ett avtal framgår klart och tydligt. Det ska tydligt framgå räntesats, effektiv årsränta och vilka avgifter som utgår.

Förstår inte du vad som står i ett anbud är det inte dig det är fel på utan långivaren som inte uppfyllt sin skyldighet mot dig i egenskap av konsument.

Återbetalningsförmåga:

Gällande lagstiftning kräver numera att det ska göras en kreditprövning av alla som ansöker om snabblån eller SMS-lån. I detta ingår att det tas in kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretag som UC, Creditsafe, Bisnode m.fl. Långivaren utvärderar sedan din betalningsförmåga utifrån informationen från kreditupplysningen i kombination med de uppgifter du angivit i din ansökan.

Visar kreditprövningen att du inte har någon återbetalningsförmåga får en långivare enligt lagstiftning inte bevilja dig ett lån. (Detta är en fin säkerhet för de som kanske förhastat ansöker om lån trots att de vet att de kommer att hamna i betalningssvårigheter.) Du kommer alltså inte att kunna få ett snabblån beviljat om du helt saknar betalningsförmåga men man måste ändå själv ta ansvar för att man kan och kommer att betala tillbaka sitt lån. Försäkra dig om att du kan betala tillbaka ditt lån genom att noga gå igenom din ekonomi och upprätta en detaljerad budget för den period då du ska betala tillbaka på lånet. På så sätt slipper du problem och kan fortsätta att låna pengar direkt även i framtiden när behov uppkommer.