SMS lån utan UC

Lånebelopp Löptid Ränta från
1 000 - 150 000 kr 30 dagar - 10 år 2,99 - 39,5%
 • Jämför mindre lån

 • Ingen UC

 • Låna med betalningsanmärkningar

Högkostnadskredit Låneexempel: Samtliga lån har en löptid mellan 30 dagar och 10 år. Den nominella räntan för lånen är mellan 2,99 och 39,5 %. Den effektiva räntan för lånen är mellan 13 och 1112 % beroende på lånets löptid, räntor och avgifter.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 2,95 - 26%
 • Icke-bindande erbjudande

 • Endast en UC

 • Besked samma dag

 • Jämför Sveriges främsta lån

 • 23 banker

Låneexempel: 150 000 - 12 år (144 avbetalningar) - Eff. ränta 6,18% - Tot: 175 311 kr - 1 457 kr/mån: - Startavgift 495 kr.
3 000 - 25 000 kr 5 - 24 mån. 38,4%
 • Kostnadsfritt i upp till 14 dagar

 • Inga dolda avgifter

 • Ingen UC

Högkostnadskredit Låneexempel: Ett lån taget 2020-11-01 med kreditbelopp på 3 300 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 099 kronor, totalt 1 800 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 177 % procent och ett sammanlagt belopp om 5 722 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending.
2 000 - 5 000 kr 30 dagar 39%
 • Smidigt SMS-lån

 • Besked direkt

 • Signera säkert med BankID

Högkostnadskredit Låneexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 2,95 - 29,95%
 • Ansök på 1 min

 • Tryggt och säkert

 • Svar från upp till 35 långivare

Låneexempel: Annuitetslån 2 år. Effektiv årsränta 6.49 %. Ett lån på 70 000 kr kostar då 3 112 kr/månad (24 avbetalningar), dvs totalt 74 686 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.30 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.
3 000 - 20 000 kr 1 - 5 år 25,95%
 • Ingen högkostnadskredit

 • Utbetalning samma dag

 • Betalningsfri månad

Låneexempel: Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 60 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 60 x 0 = 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 449 kronor och du kommer totalt att ha betalat 26 940 kronor (449 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 11 940 kronor.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år. 2,95 - 39%
 • Jämför upp till 33 långivare

 • Erbjudanden inom 24 timmar

 • Få lånet utbetalt inom kort

Låneexempel: Annuitetslån 10 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 299 078:-. 120 avbetalningar. Räntekostnad 74 078:-. Individuell ränta varierar.

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.


Enligt gällande lagstiftning måste även långivare som erbjuder SMS-lån göra en kreditprövning av varje låntagare som ansöker om ett lån. I detta ingår att införskaffa en kreditupplysning från något av de företag som erbjuder denna tjänst. Upplysningscentralen, vilken kort går under namnet UC var tidigare det enda kreditupplysningsföretag som verkade på den svenska marknaden men under senare tid har det startats andra företag som erbjuder samma tjänster vilket nu ger konsumenter möjlighet att ta lån utan kreditupplysning från UC.

Ytterligare förklaring och fördelar med detta kommer att diskuteras närmare i denna artikel.

Varför ta ett SMS-lån?

Genom möjligheten att ta ett SMS-lån, också kallat snabblån, kan du snabbt låna mindre summor pengar för oförutsedda situationer som kan uppkomma i ditt liv. Ibland räcker pengarna helt enkelt inte till! Kanske bor nya kärleken i ett annat land eller så har du haft oturen att få en vattenläcka i det nyrenoverade badrummet. Kanske har du en dröm som du aldrig haft möjlighet att förverkliga av finansiella skäl.

Oavsett vilken anledningen är till att du behöver extra tillskott i kassan så är det nu möjligt genom SMS-lån. Marknaden erbjuder till och med alternativ som kan betalas ut så snabbt som inom en till två timmar efter att du fått din ansökan godkänd, så kallade snabblån med direkt utbetalning.

Kreditprövning är obligatorisk

Innan det kan bli tal om någon utbetalning måste dock en kreditprövning göras. Detta både till skydd för långivaren och konsumenten. Genom kreditprövningen kan långivaren avgöra hur stor risken är att en viss låntagare inte kan betala tillbaka ett lån och det är också utifrån denna bedömning som den individuella räntesatsen fastställs.

Kreditprövningen är också obligatorisk för att skydda konsumenten. Under SMS-lånens tidiga dagar lånade vissa lättvindigt utan att tänka på konsekvenserna. Frestelsen att låna pengar utan kreditprövning var helt enkelt för stor för vissa människor. De som redan hade skulder kände möjligen att de inte hade något att förlora.

Oseriösa långivare drog också nytta av kundernas attityd och okunskap. Genom kreditprövning säkerställs att lån inte betalas ut till personer som inte har någon möjlighet att betala tillbaka lånet. Detta skyddar också branschen i sin helhet. Desto fler som inte kan betala tillbaka desto mer ökar de nominella räntesatserna.

Fördelar med SMS-lån utan UC

För att en kreditprövning ska kunna göras måste som sagt en kreditupplysning skickas efter från ett kreditupplysningsföretag. I en kreditupplysning ingår uppgifter som kreditupplysningsföretaget införskaffat från olika håll bl.a. din anställning, ditt civilstånd, senaste taxerade årsinkomst, andra skulder och betalningsanmärkningar samt hur många kreditförfrågningar som gjorts avseende dig.

Med andra ord hur många långivare och andra intressenter som begärt kreditupplysning angående dig. Uppgifterna kan variera något mellan de olika kreditupplysningsföretagen men är i stort sett desamma med en avgörande skillnad. Kreditupplysningar från UC innehåller alltid uppgifter om antal kreditförfrågningar medan upplysningar från andra kreditupplysningsföretag kanske inte gör det och detta är den största fördelen med SMS-lån utan UC.

För många kreditförfrågningar ser inte bra ut i din kredithistorik och kan inverka negativt på din förmåga att låna och även höja den räntesats du blir erbjuden. Antalet kreditförfrågningar är dock inte ett alltid så lättbedömt mått på hur din ekonomi egentligen ser ut. Att man har många förfrågningar är inte samma sak som att man har många lån eller har haft betalningssvårighet.

Exempelvis för att få bästa räntan på ett SMS-lån kan det krävas att man ansöker hos flera olika företag. Den som har 25 förfrågningar kanske bara tog ett lån utan svårighet att betala tillbaka. Långivare inom snabblånebranschen är i vissa fall bättre på att göra en samlad bedömning än traditionella långivare som kanske ser ett varningstecken och tycker att det räcker som anledning att neka ett lån.

Eftersom de flesta företag inklusive Sveriges alla storbanker (som gemensamt äger UC) använder sig av UC och de funnits längst kan den som har krånglig kredithistorik ha många förfrågningar registrerade hos UC. Det kan alltså vara fördelaktigt för dig att en potentiell långivare istället använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag där det finns färre kreditförfrågningar registrerade eller denna uppgift inte alls ingår i de upplysningar som förmedlas. Dels förbättrar du dina chanser att få ett lån beviljat och dina chanser att få en bättre räntesats.

Dels registreras inte kreditförfrågningar hos andra kreditupplysningsföretag hos UC vilket skyddar dig mot framtida problem som att du får problem att hyra en lägenhet på grund av att du har för många kreditförfrågningar från snabblåneföretag.

Hitta en långivare utan UC

Känner du att det skulle vara bra för dig att ta ett SMS-lån utan UC så håll utkik efter långivare som inte använder sig av UC. Alternativa kreditupplysningsföretag som verkar på den svenska marknaden är t.ex. Creditsafe och Bisnode.

Vilket företag en viss långivare använder sig av bör framgå av deras hemsida. Om inte, kan du höra av dig till den specifika långivaren och fråga vilket företag de använder eller om det finns möjlighet att begära att kreditprövning görs utan uppgifter från just UC.