Låneförmedlare

Erbjudanden uppdaterade: 07/07-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Hos oss på MONEYBANKER kan du enkelt och lätt se Sveriges mest populära låneförmedlare. De här låneförmedlarna är till för att hjälpa dig att nu ut till flera kreditbolag samtidigt med den information du förser dem med. I princip alla gånger så är det kostnadsfritt att ta hjälp av dessa låneförmedlare och du behöver inte oroa dig över att binda dig till något avtal så kort in i processen utan det räcker i de flesta fall att du skickar in en ansökan.

Du kan alltid jämföra kreditbolag, banker och låneförmedlare med oss på MONEYBANKER

Vi förser våra kunder med olika alternativ på lån. Observera att vi själva inte erbjuder lån av någon sort.

Låneförmedlare

Låneförmedlare är någon som har ett direkt samarbete med antingen en bank eller ett kreditbolag, oftast flera samtidigt och som erbjuder dig som kund eller sökande en möjlighet hos dessa långivare genom att använda en enda låneansökan vilket ska öka chansen till ett lån för dig som slutkund och ge dig så många alternativ som möjligt. I och med detta upplägget som en ”mellanhand” kan låneförmedlaren agera helt opartiskt och tillhandahålla dig med rättvis och säker information för att du ska bli försedd med de bästa lånevillkoren för just dig och enligt dina villkor och omständigheter.

En ansökan - flera erbjudanden

När du har valt och tagit steget att använda dig av en låneförmedlare så kommer denna förmedlare att begära ut en kreditupplysning på dig för att ha möjlighet att göra en så kallad kreditkontroll för att få ta del av din finansiella information. Detta är väsentligt för att processen ska ha möjlighet att gå framåt då banker och kreditbolag behöver detta för att besluta om du uppfyller satta kriterier eller inte. När detta väl har gjorts kommer låneförmedlaren att samla in diverse erbjudanden från banker och kreditbolag baserat på information de tidigare skickat (kreditupplysning).

De här erbjudanden som du blir försedd med innehåller ofta en profil som är baserad på önskemål kring lånet du vill ta samt beslut baserat på din eller din familjs ekonomiska status.

En sak som är bra att tänka på här är din inverkan med UC:s register, vilket enbart sker en gång om du använder dig av en låneförmedlare. Som vi tidigare nämnde så krävs det enbart en kreditupplysning för att nå ut till alla potentiella banker, på så vis så slipper du göra flera upplysningar för varje enskild bank eller kreditbolag du vill söka hos. Detta är positivt ur kreditvärdighetssynpunkt då man vill ha så få noteringar som möjligt hos UC.

För att förtydliga så kan du tänka att ju fler upplysningar du har gjort eller gjorts på dig som enskild individ, desto större anledning har långivaren att bli skeptisk till att låna ut pengar.

En låneförmedlare kan lotsa dig rätt

Är det första gången som du ansöker om ett privatlån eller liknande och känner dig osäker på hela processen och vad man ska tänka på när det kommer till räntor och villkor så är det än mer rimligt att välja en låneförmedlare som kan lotsa dig rätt i denna ”djungel” och du kan på ett tryggt och säkert sätt känna att du blir försedd med rättvis och säker information som du kan basera dina beslut på. Med tanke på att låneförmedlaren har alla dina förutsättningar och önskemål behöver du inte känna att det är något som lämnas åt slumpen.

Sikta på så bra villkor som möjligt

Med en låneförmedlare kan du vara säker på att du som kund har en fördel med villkoren då en låneförmedlares uppgift är att förhandla fram de allra bästa villkoren för dig. Banker och andra kreditbolag vet om att du din ansökan skickas runt till flera olika aktörer vilket sätter en press och skapar en konkurrenssituation där varje aktör bör presentera det bättre villkoret för att vara ett rimligt alternativ för dig som ansöker om ett lån.

Om du istället jämför med att på egen hand leta efter det bästa lånet och kontakta banker eller kreditbolag är risken ofta större att du inte får det allra bästa erbjudandet. Använder du dig istället av en låneförmedlare kan du många gånger räkna med lägre ränta samt bättre villkor eftersom, återigen, bankerna vet om att de ”tävlar” om dig som kund.

Vanliga missförstånd

Som kund eller ansökande om lån kan du många gånger känna dig utsatt med tanke på klausuler, redan förutbestämda kriterier som en kreditupplysning och en förhandlingsposition som ofta inte är till din fördel. Det är därför inte konstigt att flera människor tänker att man behöver betala extra på sitt lån för att gå genom en låneförmedlare.

Detta är dock ett missförstånd som tyvärr ofta dyker upp. Kunden i fråga betalar inte något extra utan det är förutbestämda avtal med låneförmedlaren och banken eller kreditbolaget som ser till provision delas ut på de kunder som förmedlas. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att du betalar ett annat pris som kund.

Du kan istället se detta som ett effektivt och populärt sätt att dra nya kunder.

Handläggningstider

En låneförmedlare är väl medveten om hur viktigt det är att förse ansökande med korta handläggningstider. Detsamma gäller för banker och kreditbolag. Det kan dock finnas olika anledningar till att handläggningstider dröjer och där du som sökande blir väntandes utan att få något riktigt svar.

Ofta så beror denna tid på att bankerna använder sig av olika tekniska plattformar där de får in och skickar sina ansökningar.

Det är också här som förutbestämde kriterier gås igenom och det är ofta automatiska processer som bearbetar din ansökan och har som jobb att ta fram profiler och om dessa profiler anses ”säkra” eller inte för banken eller kreditbolaget. Om då denna plattform upptäcker att du har betalningsanmärkningar och där du ”stoppas” i systemet för extra koll eller att du plötsligt blivit mindre prioriterad pga. detta, kan detta vara en av anledningarna till längre handläggningstider.

Ibland är det även så att kunden inte får något svar alls vid dessa fall, då bankerna anser att det bara leder till extra belastning kring deras handläggning. Ytterligare kriterier som kan förlänga handläggningstiden kan vara antalet personer som ansöker om lånet, samt inkomsten på den eller de som ansöker.