Snabblån utan UC

Lånebelopp Löptid Ränta från
1 000 - 150 000 kr 30 dagar - 10 år 2,99 - 39,5%
 • Jämför mindre lån

 • Ingen UC

 • Låna med betalningsanmärkningar

Högkostnadskredit Låneexempel: Samtliga lån har en löptid mellan 30 dagar och 10 år. Den nominella räntan för lånen är mellan 2,99 och 39,5 %. Den effektiva räntan för lånen är mellan 13 och 1112 % beroende på lånets löptid, räntor och avgifter.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 2,95 - 26%
 • Icke-bindande erbjudande

 • Endast en UC

 • Besked samma dag

 • Jämför Sveriges främsta lån

 • 23 banker

Låneexempel: 150 000 - 12 år (144 avbetalningar) - Eff. ränta 6,18% - Tot: 175 311 kr - 1 457 kr/mån: - Startavgift 495 kr.
3 000 - 25 000 kr 5 - 24 mån. 38,4%
 • Kostnadsfritt i upp till 14 dagar

 • Inga dolda avgifter

 • Ingen UC

Högkostnadskredit Låneexempel: Ett lån taget 2020-11-01 med kreditbelopp på 3 300 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 099 kronor, totalt 1 800 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 177 % procent och ett sammanlagt belopp om 5 722 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending.
2 000 - 5 000 kr 30 dagar 39%
 • Smidigt SMS-lån

 • Besked direkt

 • Signera säkert med BankID

Högkostnadskredit Låneexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 2,95 - 29,95%
 • Ansök på 1 min

 • Tryggt och säkert

 • Svar från upp till 35 långivare

Låneexempel: Annuitetslån 2 år. Effektiv årsränta 6.49 %. Ett lån på 70 000 kr kostar då 3 112 kr/månad (24 avbetalningar), dvs totalt 74 686 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.30 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.
3 000 - 20 000 kr 1 - 5 år 25,95%
 • Ingen högkostnadskredit

 • Utbetalning samma dag

 • Betalningsfri månad

Låneexempel: Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 60 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 60 x 0 = 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 449 kronor och du kommer totalt att ha betalat 26 940 kronor (449 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 11 940 kronor.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år. 2,95 - 39%
 • Jämför upp till 33 långivare

 • Erbjudanden inom 24 timmar

 • Få lånet utbetalt inom kort

Låneexempel: Annuitetslån 10 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 299 078:-. 120 avbetalningar. Räntekostnad 74 078:-. Individuell ränta varierar.

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.


När man letar efter snabblån och information om dessa ser man snabbt att det annonseras om lån utan UC. Vad betyder då detta och hur kan det vara fördelaktigt för dig?

Upplysningscentralen (UC)

UC står för Upplysningscentralen vilket är ett företag som bl.a. säljer så kallade kreditupplysningar. En kreditupplysning är information om dig och dina ekonomiska förhållanden.

UC samlar in uppgifter offentliga uppgifter främst från myndigheter som kronofogden, Skatteverket, Bolagsverket m.fl. men även från privata banker och andra kreditgivare. En betalningsanmärkning är samlingsnamnet för uppgifter i dessa upplysningar som framstår som negativa. Alltså restskatt, obetalda TV-avgifter, indrivningsärenden hos kronofogden, övertrasseringar på konton m.m.

Notera att en betalningsanmärkning inte delas ut av Kronofogdemyndigheten.

Kreditprövning

När du ansöker om ett snabblån är långivaren enligt lagstiftning skyldig att göra en kreditprövning på dig. Med andra ord att säkerställa att du har återbetalningsförmåga och hur stor risken är att du ändå inte kommer att betala tillbaka. Utifrån detta sätts en individuell räntesats för ditt personliga erbjudande/anbud.

Denna kreditprövning gör man utifrån de uppgifter som framkommer i kreditupplysningen och din ansökan. Har du bra kredithistorik är det inga problem att få ett lån beviljat och få en bra räntesats. Din inkomst spelar naturligtvis också stor roll i bedömningen. För de som tidigare har haft problem med sin ekonomiska situation kan det dock vara problematiskt att överhuvudtaget få ett snabblån beviljat och det är i dessa situationer som det kan vara fördelaktigt att försöka låna utan UC.

Andra kreditupplysningsföretag

Andra kreditupplysningsföretag som idag finns på den svenska marknaden är främst Creditsafe, Svea Ekonomi och Bisnode. Creditsafe är ett världsomspännande företag med huvudkontor i Storbritannien som är verksamma i tolv olika länder bland annat i Sverige. De har för närvarande ca 1200 anställda och är ett av de snabbaste växande företagen inom branschen.

Svea Ekonomi är ett svenskt företag med 30 års erfarenhet inom branschen. De erbjuder olika finansiella och administrativa lösningar till både små och stora företag bland annat kreditupplysningar. Även Bisnode är ett svenskt företag. De erbjuder “kvalitetssäkring av kunder genom smarta data” vilket är en snygg omskrivning av att de erbjuder kreditupplysningar m.m.

Bisnode är en av de ledande leverantörerna på den europeiska marknaden med verksamhet i 18 länder och över 2 000 anställda.

Fördelarna med snabblån utan UC

UC startades redan 1977 och hade länge monopol på kreditupplysning i Sverige. UC är dock ingen myndighet vilket vissa felaktigt tror och idag finns det som sagt flera andra kreditupplysningsföretag som etablerat sig på den svenska marknaden och erbjuder samma tjänster. Men eftersom UC är mest väletablerat och har nära samarbete med Sveriges alla storbanker (som också alla är delägare i företaget) samlar de in flest uppgifter och låter också flest olika slags uppgifter ingå i sina kreditupplysningar.

Olika kreditupplysningsföretag väljer av olika anledningar att inkludera olika slags uppgifter. De delar heller inte sina uppgifter med varandra. Det finns ingen lagstiftning som anger exakt vad som måste ingå i en upplysning. Istället ställer lagstiftningen krav på att en kreditprövning måste göras utifrån tillräcklig information. Att ta ett snabblån utan UC med kreditupplysning från ett annat företag än UC kan alltså ge en långivare ett bättre intryck av din ekonomi.

Du har själv möjlighet att mot en mindre avgift begära din upplysning från UC för att kontrollera vilken information de har om dig. Notera dock att uppgifter av allvarligare karaktär kommer att finnas med i kreditupplysningen oavsett vilket företag den begärs från.

Större flexibilitet i snabblånebranschen

Det finns många långivare inom snabblånebranschen som inte använder sig av UC utan tycker att upplysningar från andra företag räcker. Detta beror bland annat på större flexibilitet och en mer framåtblickande attityd. Man fokuserar mer på din nuvarande situation och framtida förmåga att betala av på ett lån än de svårigheter du haft med din ekonomi tidigare i livet.

Kan du visa att du har betalat av tidigare skulder och idag har en ordnad ekonomi finns det till och med möjlighet att få ett snabblån beviljat trots betalningsanmärkningar.

Hitta det bästa lånet utan UC genom MONEYBANKER

Det bästa snabblånet utan UC hittar du genom oss här på MONEYBANKER. Vi förmedlar lån från de mest konkurrenskraftiga långivarna i branschen. Genom vår sökfunktion kan de flesta människor även de med låg eller oregelbunden inkomst eller enstaka betalningsanmärkning få ett lån beviljat.

Det är enkelt och smidigt att använda vår sökmotor och alltid helt kostnadsfritt. Vill du ha ett lån utan UC håll utkik efter långivare som använder andra kreditupplysningsföretag. Framgår inte denna uppgift av informationen kan du ringa den enskilda långivaren eller dra nytta av den chattfunktion som många långivare har på sina hemsidor. När du sedan bestämt dig så klickar du på “Ansök nu” och tas då vidare till den specifika långivare som du valt.

Fyll i ansökan, vänta på ditt anbud, skriv på elektroniskt och få pengarna på konto. Du kan ha pengarna samma dag och behöver i stort sett aldrig vänta längre än tre dagar inklusive helgdagar.