Zmarta

Erbjudanden uppdaterade: 07/07-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Zmarta

Zmarta är en relativt ny tjänst som agerar som ett verktyg i den finansiella världen. De hjälper dig att jämföra olika lån hos olika långivare. Dessutom förmedlar de även olika försäkringar, kreditkort och sparande online.

De kan också hjälpa dig att samla dina låna, för att minska på dina utgifter. För att göra din ekonomi ”Zmartare”. Även om Zmarta erbjuder en ny tjänst som denna är det ett företag som innehar 17 års erfarenhet inom området. De är över 200 anställda på kontoren i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och München.

Därtill har de över en miljon nöjda kunder och över 20 långivare. Zmarta är under Freedom Finance Kreditservice AB ett konsumentkreditinstitut som har tillstånd från finansinspektionen att förmedla krediter och bedriva försäkringsförmedling. Zmarta använder sig endast av ett och samma företag som utför kreditupplysningar och det är UC. Det kan hända att vissa långivare använder sig av andra företag för kreditupplysning, men det kommer fortfarande bara att visas som en och samma kreditupplysning, från UC.

Kostnadsfritt, enkelt och säkert

Att använda sig av Zmarta som tjänst är helt kostnadsfritt. Du får alltså gratis offerter från över 20 långivare helt gratis. Inte nog med att det är gratis.

De beskriver även sitt bolag och sina tjänster som enkla och säkra. Enkla på grund av den anledning att det enda som krävs av dig som kund är att du fyller i en ansökan på några minuter för att sedan låta Zmarta göra jobbet åt dig. Efter det kan du enkelt kika igenom och jämföra de offerter som kommer till dig, ”i lugn och ro”. Varför Zmarta anser sig vara säkra är för att de krypterar all data som innehåller alla dina personuppgifter och att de därmed kan garantera att dina uppgifter är inom trygga händer.

Ansökningar

För att ansöka om ett lån hos Zmarta går du enkelt in på deras hemsida och fyller i en webbansökan, eller ringer till Zmartas kundtjänst för att göra en ansökan via telefon. På deras hemsida har de en låneuträknare där du som eventuell låntagare kan fylla i den önskade summan på ditt lån samt den önskade tiden för avbetalning. Du kan välja att låna mellan 5000 till och med 500 000 kronor.

Vad gäller avbetalning kan du välja en period på mellan 1 till 15 år. Vi tycker att de erbjuder ett väldigt generöst spann – såväl när det kommer till summan av lån som när det gäller tiden för avbetalning. De kan därmed förse väldigt många olika typer av behov och anledningar till lån. När du fyllt i din önskade summa och tid får du därmed upp en månadskostnad för din framtida kredit.

Denna summa inkluderar även krediträntan samt så står det också beskrivet vad den effektiva räntan kommer att ligga på. Denna översikt och låneuträknare tycker vi är mycket praktisk. Den ger en väldigt bra överblick över ens framtida utgifter och man får en bra och rättvis bild över hur mycket ens lån kommer att kosta. Man kan som kund enkelt få en indikation på ifall man kommer att ha råd med lånet i fråga, eller inte. Efter att du har använt dig av denna uträknare går du enkelt vidare och fyller i en ansökan direkt på deras hemsida.

Eller så kan du som sagt även ringa till Zmarta och göra en ansöka via telefon. Du kan i din ansökan välja att lägga till en ”medsökande” som därmed delar låneansvaret med dig. Dessutom ökar därmed också chanserna för att få ett lån beviljat om man har med en medsökande. Därefter kommer en kreditupplysning att göras för att de vill försäkra sig om att du (och din eventuella medsökande) är en lämplig låntagare.

En enda upplysning behövs och därefter kommer Zmarta att jämföra ditt önskade lån med deras samarbetande långivare – för att hitta de bästa möjligheterna och avtalen för dig. När och om du godkänner ett låneavtal med Zmarta och någon av deras långgivare kommer det att dröja cirka 3-5 bankdagar innan du får pengarna på ditt konto. Alternativt kan du också välja att få hem en avi med pengarna.

Kundtjänst

Zmarta har en kundtjänst som finns tillgänglig i form av telefonkontakt men också en live chat. Du kan nå dem där under deras öppettider. Dessa är måndag till torsdag 8.00-20.00, fredagar 8.00 till 17.00 samt söndagar 10.00 till 15.00.

Ifall du vill kontakta dem på annat sätt kan du även skicka ett mail till dem, när som helt. Chatten och deras mail adress finns att hitta på Zmartas hemsida.

Villkor

För att kunna ansöka om lån, eller försäkringar eller vad man nu önskar, hos Zmarta finns villkor att förhålla sig till. Dessa är bland andra att man till att börja med godkänner att Zmarta gör en kreditupplysning på dig och din eventuella medsökande (som också måste förhålla sig till Zmartas villkor). Du godkänner att alla de olika långivarna också får ta del av dina kredituppgifter för sina bedömingar av dig som eventuell låntagare.

Dessutom kan vissa långivare komma att kontakta din arbetsgivare eller söka i offentliga uppgifter för att kunna verifiera dina uppgifter. Du kommer också i din ansökan att erbjudas att ingå i ett användaravtal med Zmarta, eller Freedom Finace Kreditservice AB. Detta avtal är helt kostnadsfritt och innehåller generellt sett förmåner och service när det kommer till ditt lån, eller försäkring, eller kreditkort, eller vilken tjänst du nu har valt. Det specifika innehållet kan variera men det brukar bestå av nyhetsbrev med olika tips för hur du kan behålla eller förbättra en bra privatekonomi.

Därtill brukar det också innehålla telefonsupport md personlig service för dig som kund om du har frågor eller funderingar kring olika lån eller försäkringar. Avtalet kommer också att innebära en, enligt Zmarta, garanterad hög service nivå genom hela ansökningsprocessen och dessutom erbjuds hjälp ifall du har skuld hos kronofogden. Hjälpen innebär att de bevakar just dina möjligheter till att få ett lån beviljat genom processen. Den information som finns och de förmåner som erbjuds och som ingår i användaravtalet kommer att skickas till dig via mail, brev eller andra digitala kanaler.

Du kan även när som helst välja säga upp avtalet om så önskas. Någonting som inte finns med i ”användarvillkoren” men som kan hittas under ”Frågor och svar” är vad som krävs av dig som låntagare, mer konkret. Där står det att du måste vara minst 18 år gammal och du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Dessutom måste du ha en fast bostad i Sverige.

Du får inte heller ha några skulder hos Kronofogden. Dock är Zmartas svar på frågan ifall ”man kan få låna trots betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden” att de samarbetar med vissa långivare som faktiskt kan bevilja ett lån till någon med betalningsanmärkningar. De kan inte ge några privatlån till dessa låntagare men de kan se till att de får ett bolån som passar just deras situation. Vad gäller denna viktiga information tycker vi att Zmarta är en aning otydliga och att kraven som ställs på en inte riktigt framgår så lätt – och vi tycker att det ska vara lätt för kunden att förstå vad som krävs och vad det innebär att ta ett lån hos specifika bolag.

Lån och långivare

Hos Zmarta erbjuds du möjligheterna till att ansöka om olika typer av lån. Dessa är lån som privatlån, billån, bostadslån samt företagslån. Därtill kan man även välja tjänsten att samla sina lån.

Välj det du är i behov av. Zmarta har dessutom över 20 samarbetspartners när det kommer till långivare. Här har vi listat några stycken av alla de samarbetar med:

 • ICA Banken
 • IKANO Bank
 • Re:member
 • SEB
 • Villabanken
 • Wasa Kredit
 • Forex Bank

Försäkringar

Inte nog med att du kostnadsfritt kan jämföra olika typer av lån, du kan även jämföra olika typer av försäkringar hos Zmarta. Jämför till exempel bil, hem- och villaförsäkringar för att hitta det bästa alternativet som passar dig. Du fyller i ett formulär direkt på deras hemsidan för att sedan låta Zmarta hämta offerter från olika försäkringsbolag som du sedan kan jämföra.

Väljer du att teckna en försäkring hos Zmarta gör du det genom att fylla i dina uppgifter och när du vill att försäkringen ska börja gälla. Direkt på deras hemsida. Enkelt och kostnadsfritt.

Kreditkort

Zmarta kan också erbjuda rekommendationer av kreditkort. Det finns mängder av olika kreditkort och visst söker vi alla olika saker här i livet. De kan till exempel rekommendera det bästa kortet att ha med sig på resan, eller det kortet som passar just dig och dina behov.

Hur fungerar det?

Hela ansökningsprocessen är i sig redan väldigt okomplicerad men för att sammanfatta processen på ett kortfattat och koncist sätt kan man beskrivs den såhär:

 • Använd låneuträknaren för att få en översikt på din kommande kredit
 • Fyll i en ansökan snabbt och enkelt på hemsidan
 • Zmarta återkommer med offerter från över 20 olika långivare
 • Du kan enkelt jämföra de förslag du fått
 • Få dina pengar på kontot inom 3 till 5 bankdagar.

Fördelar

Här listar vi några av de fördelar som finns med att välja att använda sig av Zmarta som finansiellt hjälpmedel när man letar efter det mest optimala lånet med den lägsta räntan, eller den bästa försäkringen som passar dig.

 • Jämför över 20 olika långivare och försäkringsbolag
 • Kostnadsfritt
 • Enkel ansökningsprocess

Nackdelar

Här listar vi också några nackdelar som vi funnit med Zmarta:

 • 3 till 5 bankdagar innan man får pengarna på kontot
 • Du kan inte välja vilken bank som helst
 • Vad krävs egentligen?

Även om de kan erbjuda förslag från över 20 olika långivare är man ändå begränsad till just de banker som de samarbetar med. Kanske hade man önskat att ta ett lån hos någon annan bank. Dock kan man se vilka samarbetspartners Zmarta samarbetar med på deras hemsida och är någonting man helt enkelt får rätta sig efter ifall man vill använda sig av dem som ett hjälpmedel i ens lånesökande. Dessutom det vi nämnde tidigare angående de krav som ställs på en lånesökare.

Zmarta är en aning otydliga och det krävs att man verkligen söker sig fram för att hitta informationen. Vi hade gärna sett, kanske på första sidan, en punktlista över kraven som ställs på en. Likt denna:

 • Du måste vara 18 år gammal
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000
 • Du måste ha en fast bostad
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar (i de flesta fall)

Det är samtidigt lite missvisande för sina kunder att först säga att man inte får ha några skulder för att sedan i nästa fråga motsäga sig själv. Vi skulle säga att det är bättre att det framgår redan första gången man talar om skulder och betalningsanmärkningar. För att öka tydligheten för kunden.

Sammanfattning

Om vi ska sammanfatta Zmarta och deras finansiella tjänster kan vi först och främst säga att det är ett smidigt och kostnadsfritt verktyg som verkligen underlättar ens sökande efter det perfekta låneavtalet eller den bästa försäkringen. Efter en enkel ansökan ger de dig offerter från över 20 långivare och försäkringsbolag. Helt gratis och med endast en kreditupplysning. Med möjligheter till ett användaravtal med personlig service och förmåner kan Zmarta leda dig genom hela ansökningsprocessen.

Till och med ifall du ha skulder kan de bevaka just dina möjligheter till ett beviljande av lån. Med över 17 års erfarenhet inom branschen finns de där för sina kunder – till exempel via en live chat som finns öppen på deras öppettider annars finns också möjlighet till kontakt via mail. Du har hos Zmarta möjligheten att öka dina chanser till ett beviljande i form av en medsökande, som precis som du, kommer att gå igenom en kreditupplysning. Med över en miljon nya kunder kan de erbjuda lånemöjligheter på summor från 5000 till och med 500 000 kronor.

Med generösa avbetalningstider på 1 till och med 15 år. Sök lån så som privatlån, bostadslån, billån eller företagslån. Eller varför inte skaffa en bilförsäkring? Eller villaförsäkring? Zmarta kan helt enkelt erbjuda väldigt mycket, till en kostnadsfri summa. De står för service och generositet.

Allt för att du ska hitta det som passar just dig och dina behov.