SnabblÄn med direkt utbetalning

SnabblÄn med direkt utbetalning

BÀst snabblÄn Februari 2020 - Vill du lÄna pengar snabbt? JÀmför snabblÄn utan UC med diirekt utbetalning. Lista pÄ topplÄngivare med lÀgst rÀnta.
Sortera:
Sidan uppdaterad: 27/02-2020
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

SnabblÄn

BÀst snabblÄn Februari 2020 - Vill du lÄna pengar snabbt? JÀmför snabblÄn utan UC med diirekt utbetalning. Lista pÄ topplÄngivare med lÀgst rÀnta.

Snabblån - Varför MONEYBANKER?

MONEYBANKER är ett marknadsledande danskt företag med säte i Herning, Danmark. Vi erbjuder hittills våra tjänster i de nordiska länderna samt i Frankrike och USA. Genom oss är det lätt och säkert att hitta det bästa snabblånet, eller det bästa snabblånet med direkt utbetalning, som passar för just dina behov.

Marknaden för snabblån har på de senare åren växt explosionsartat och det dyker hela tiden upp nya aktörer. Det kan kännas överväldigande att hitta det bästa och billigaste lånet. Hos oss har vi samlat de bästa lånen från de mest pålitliga aktörerna. Vi jobbar bara med långivare som uppfyller de krav som ställs av nationella myndigheter och gärna de som har ytterligare ackreditering. Dessutom lägger vi stor vikt vid konsumentvänlighet, i allt från hur användarvänligt gränssnittet är på en långivares hemsida till hur nöjda tidigare kunder är. Vi har helt enkelt gjort mycket av jobbet åt dig och våra tjänster är helt kostnadsfria. Dessutom har vi marknadens nog bästa sökmotor.

Genom att använda vår sökfunktion hittar du snabbt och enkelt de lån som uppfyller dina krav. Lån som inte uppfyller dina krav sorteras automatiskt bort. Vår sökmotor ger dig också möjlighet att jämföra en rad olika lån med varandra. Detta till skillnad från hos vissa av våra konkurrenter där kunden endast erbjuds ett fåtal alternativ utan att man riktigt vet hur dessa sorterats fram. Hos oss behöver du inte oroa dig för att du får erbjudanden från de långivare som betalar störst kommission. Vi tror på att kunden fattar bäst beslut själv. MONEYBANKER ger dig möjlighet att på så kort tid som möjligt fatta det bästa beslutet för din personliga situation och ekonomi. När du tar ett lån genom MONEYBANKER kan du dessutom känna dig trygg med att lämna ut personliga uppgifter och att din ansökan kommer att behandlas på rätt sätt. Hos oss på MONEYBANKER jobbar vi utifrån ledorden kvalitet och objektivitet. Vi jobbar inte för långivarna utan har som målsättning att erbjuda de absolut bästa tjänsterna för dig som konsument.

Skulle du stöta på problem när du använder våra tjänster är du alltid välkommen att höra av dig. Vi svarar för det mesta inom 24h och alltid på ett sakligt och objektivt sätt. Notera dock att vi inte har möjlighet att svara på frågor som gäller de olika erbjudandena utan endast om på frågor som rör funktionerna på vår webbsajt.

Tillfälliga behov av extra pengar

Vad finns det då för anledning att ta ett snabblån istället för att gå till banken? Snabblån har dåligt rykte och framställs ofta som ett säkert sätt att hamna i den så kallade skuldfällan. Som i alla branscher har det funnits oseriösa aktörer som mer eller mindre lurat människor genom att erbjuda snabba pengar utan att ge tillräckligt med information för att konsumenterna skulle kunna fatta välgrundade beslut. På senare år har dock lagstiftningen börjat komma ikapp och oseriösa aktörer har också konkurrerats ut av pålitligare långivare. Tyvärr är det så att det för många människor ibland uppstår ett tillfälligt behov av extra pengar och det är där snabblånen kommer in och kan vara till stor nytta. Genom snabblån kan konsumenter låna mindre summor pengar med snabb utbetalning utan säkerhet. En tjänst som de traditionella bankerna inte erbjuder. Genom snabblån med direkt utbetalning går det dessutom att få pengar inom 24 timmar.

Kanske går du igenom en jobbig skilsmässa med dyra advokatarvoden eller har varit sjukskriven under en längre period och har svårt att täcka alla vardagsutgifter. Kanske behöver du laga bilen för tredje gången på två månader eller helt enkelt känner att om du inte får en veckas semester så kommer du att gå in i den så kallade “väggen”. Ingen lever ditt liv och har rätt att döma dig. Du vet själv vad du har för behov och en av fördelarna med snabblån är att det aldrig ställs några frågor om vad du egentligen tänker göra med pengarna. Har du haft oturen att varit gift med en mindre samarbetsvillig partner som helt förstörde er gemensamma ekonomi är advokatarvoden just en sån nödvändig tillfällig extra utgift som kanske göra att du måste ta ett snabblån för att täcka dina löpande utgifter. En skilsmässa varar dock inte för evigt och med rätt lån och en bra budget kommer du att kunna betala tillbaka.

Vad som spelar roll är egentligen inte vad för slags behov du har, ens om det är att du vill köpa en iPad på rea, utan att du känner till alla villkor för det lån du tar ut och har lagt upp en plan för hur du ska kunna betala tillbaka det. Glöm dock inte bort att ett snabblån ska ses som en kortsiktig lösning som endast bör användas i brist på andra, billigare alternativ.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån som du kan ansöka om genom en förenklad process via nätet och som du snabbt kan få utbetalat. Ett snabblåns främsta fördel är just att det är snabbt! Oftast tar det endast ett par-tre dagar att genomgå hela processen och få pengarna insatta på banken. Snabblån med direkt utbetalning kan processas inom samma dag och ibland ännu fortare. Du slipper boka tid på banken, ta ledigt från jobbet och bli korsförhörd om dina personliga förhållanden av någon mer eller mindre vänlig bankman eller bankkvinna. Efter mötet på banken kan det beroende på bankens rådande arbetsbelastning ta en till två veckor innan du får besked.

Snabblån karaktäriseras också av mindre summor och kortare löptid än traditionella lån samt att du inte behöver lämna någon säkerhet. Denna typ av lån går också under namnet mikrolån.

Snabblån eller sms-lån?

Snabblån och sms-lån är tekniskt sett inte samma sak. Ett snabblån karaktäriseras av att det går snabbt. Ett sms-lån sköts helt via sms och är en än mer förenklad process som gör det möjligt för dig att få pengar utbetalade på så kort tid som ett par timmar. Oftast krävs det att du redan varit kund hos en långivare för att du ska ha möjlighet att ansöka via sms. Det är endast möjligt att ansöka om mindre belopp, upp till 10 000 kr via sms och löptiderna är korta. I och med att de flesta människor numer för det mesta har tillgång till internet via sina telefoner finns det dock i stort sett inga fördelar med renodlade sms-lån längre och beteckningarna används mer och mer som synonymer i meningen att det handlar om snabba lån.

Snabblån med direkt utbetalning

Ett snabblån med direkt utbetalning är ett snabblån som kan betalas ut samma dag så länge du ansöker tillräckligt tidigt på morgonen, oftast före lunch. Denna typ av lån tar aldrig mer än 24 timmar att få utbetalda. Det bästa för att öka hastigheten är att ansöka tidigt på veckan eftersom tempot på alla arbetsplatser har en tendens att sakta ner mot slutet av veckan och det kan vara svårt att få snabb utbetalning på en fredag eftermiddag. Ett annat tips om du har riktigt bråttom är att hitta en långivare som använder samma bank som du vilket gör överföringen ännu snabbare. Det finns långivare på marknaden som lovar utbetalning inom en timme från det att du skickat in ansökan. Tänk så fantastiskt att inom en timme kunna ha pengar på kontot för att boka en biljett hem när du befinner dig på din jorden-runt resa och precis fått besked att din pappa fått en hjärtattack men reskassan inte räcker för att boka det tidigaste flyget hem.

Ansökningsprocessen för snabblån

Hitta det bästa snabblånet

Det första och viktigaste steget är alltid att hitta det bästa lånet för dina behov och dina förutsättningar. Vissa behöver pengar så snabbt om möjligt, vissa sätter så låg ränta som möjligt främst. För dig som har problematisk kredithistoria kan möjligheterna vara begränsade. Genom att använda MONEYBANKER kan du vara säker på att få tillgång till de bästa snabblånen marknaden kan erbjuda.

Vi kan egentligen inte komma på några situationer då det inte är värt att gå genom vår webbsajt. Vår sökfunktion ger dig en överblick så att du lätt kan jämföra olika lån och endast långivare som noga utvärderats av oss är sökbara via vår webbsajt. När du ansöker om lån gör du det också helt utan förpliktelser. En ansökan är på inget sätt bindande utan genererar endast ett anbud från långivaren. Sen är det upp till dig om du vill acceptera anbudet eller inte. Genom MONEYBANKER kan du snabbt hitta de bästa långivarna och skicka ut flera ansökningar för att få dina personliga anbud och jämföra dessa.

Personliga villkor

De flesta svenskar har möjlighet att bli beviljade ett snabblån. De grundläggande kraven är:

  • Du ska vara minst 18 år d.v.s. myndig. Vissa långivare har högre åldersgränser som 20 eller 21 år. Vissa erbjuder heller inte lån till äldre människor över 65 år. MONEYBANKERs tjänster hjälper dig att sortera bort de som inte är villiga att ge lån till någon i just din ålder.
  • Du bör ha en fast inkomst av något slag helst från anställning eller pension, men det finns möjligheter även för de som endast har bidrag eller oregelbunden inkomst.
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
  • Du ska inte ha något aktivt ärende hos kronofogden, d.v.s. skulder som anmälts till kronofogden för indrivning genom dem. Däremot finns det möjligheter för de som har betalningsanmärkningar som har annat ursprung än ärenden hos kronofogden.


Kreditprövning

När en långivare får in ansökan gör de en individuell kreditprövning vilket innebär att de utifrån dina personliga förutsättningar bedömer risken för att ge dig ett lån. De tittar på faktorer som din inkomst, ålder och kredithistorik och försöker uppskatta sannolikheten att du kommer att betala tillbaka ditt lån. Det går nuförtiden inte att låna pengar helt utan en kreditprövning. När sms-lånen först dök upp fanns det aktörer som beviljade lån blint utan att göra någon slags kreditprövning som helst vilket också ledde till många problem och en negativ syn på produkten. Numer krävs det enligt lagstiftning också kreditprövning när det gäller snabblån och sms-lån.

Det som skiljer långivare som erbjuder snabblån från andra mer traditionella långivare är att de är villigare att ge lån till konsumenter som nekas lån på andra ställen på grund av en inte så fördelaktig kreditprövning. Långivare inom denna nisch går i vissa fall djupare än traditionella långivare i sin bedömning och lägger större vikt vid din framtida förmåga att betala snarare än din kredithistorik. Har du t.ex. nyligen fått en fin löneförhöjning kan det göra det möjligt att få ett snabblån medan däremot banken fortfarande säger nej på grund av gamla synder. När det gäller snabblån finns det alltså möjlighet att låna trots tidigare betalningsanmärkningar. Notera att en betalningsanmärkning är kreditupplysningsföretagens samlingsnamn på olika negativa uppgifter angående dina finanser som samlats in på olika sätt. En betalningsanmärkning har alltså inget direkt samband med kronofogdemyndigheten och eventuella ärenden där. Alla ärenden hos kronofogdemyndigheten leder heller inte till en betalningsanmärkning. När ett ärende först kommer in till kronofogdemyndigheten får du ett så kallat betalningsföreläggande. Betalar du din skuld på en gång får du ingen anmärkning. Det kan också vara så att du anser att en skuld är felaktig och du kan då bestrida betalning. Om du framgångsrikt bestrider en betalning d.v.s. lyckas visa att skulden som ska drivas in på något sätt är felaktig från långivarens sida får du inte heller någon betalningsanmärkning.

Hur och vilka betalningsanmärkningar som har betydelse beror också på vilket kreditupplysningsföretag den långivare du överväger använder sig av. Upplysningscentralen (UC) var länge det enda organet i Sverige som erbjöd kreditupplysningar. Numer finns det dock andra företag som erbjuder kreditupplysning och liknande tjänster. De traditionella bankerna använder sig fortfarande av UC men en del av de långivare som beviljar snabblån och snabblån med direkt utbetalning är villiga att använda sig av de andra. För dig som har en tråkig historia hos UC finns det alltså möjlighet att låna utan att kreditupplysning hämtas från UC. De olika företagen delar inte med sig av respektive information mellan varandra. Ytterligare en anledning till att undvika UC och att försöka sprida kreditförfrågningarna är att alla förfrågningar registreras men det syns inte om du fått lånet eller inte. För många förfrågningar ger ett dåligt intryck för andra potentiella långivare. Detta är också ytterligare en anledning att använda sig av våra tjänster. Genom MONEYBANKER behöver du skicka färre ansökningar för att hitta det bästa erbjudandet. Observera att MONEYBANKER på inget sätt rekommenderar konsumenter som har aktuella betalningsanmärkningar att försöka ta lån utan detta ska endast ses som information om de möjligheter som finns inom branschen.

Utifrån resultatet av kreditprövningen erbjuds du en individuell räntesats. Desto större risk för långivaren desto mer ränta måste du tyvärr betala.

Acceptera rätt erbjudande

När du väl fått dina personliga erbjudanden är det viktigt att noga jämföra dessa. Förutom räntesatsen är det viktigt att kolla vilka eventuella extra avgifter som tillkommer. Dessa kan variera mycket mellan olika långivare. Många och höga avgifter hos en långivare med lägre räntesats kan leda till att lånet egentligen är dyrare. Man talar om den årliga effektiva räntesatsen vilket är en formel för att jämföra den totala kostnaden, inklusive avgifter mellan olika lån. Mer om detta nedan.

Accepterar anbudet gör du sedan genom en elektronisk signatur som du skapar med ditt Bank-ID eller annan e-legitimation. Så var noga med att du har ett sådant innan du börjar processen. De flesta långivare kräver också att du har ett registrerat mobilabonnemang för att du ska få ett lån.

Fördelar med snabblån

Snabbt och smidigt

Livet tar ofta oväntade vändningar och ibland uppstår akutartade situationer där du behöver komma över kontanta pengar fort. Den absolut främsta fördelen med ett snabblån är som sagt den snabba och smidiga processen och möjligheten att få pengar så snabbt som samma dag om du tar ett snabblån med direkt utbetalning. Såväl när det gäller ansökning som utbetalning går det betydligt fortare att få alla typer av snabblån än att bli beviljad ett traditionellt banklån, huslån, billån eller s.k. privatlån. För snabblån för direkt utbetalning kan du kan du få besked så fort som inom 10–15 minuter.

Det är också bekvämt att ansöka om snabblån med eller utan direkt utbetalning. Ansökningsprocessen för snabblån är också helt oberoende av din geografiska placering. Särskilt om du bor du på landet, långt ifrån en större stad kan det vara ett omfattande projekt att kanske till och med behöva ta ledigt från jobbet och göra en lång resa till ett bankkontor för att sen bara få nej på din låneansökan. Snabblån tar man lätt och smidigt via nätet (eller sms) och det krävs ofta inget omfattande arbete. Du fyller i ett formulär på långivarens hemsida och skickar in ansökan direkt.

Låna utan säkerhet

Alla snabblån är så kallade blancolån, d.v.s. du behöver ingen säkerhet som när du lånar för att köpa bostad eller bil. Lån som ges mot säkerhet kallas hypotekslån och den stora nackdelen med dessa är att du kan bli tvungen att sälja bostaden eller bilen om du hamnar efter med betalningarna. Det är i princip banken som äger din bostad eller bil och du hyr endast av dem till dess att du betalat av ditt lån.

Slipp storbankerna och deras krav

För att få ett traditionellt banklån med så bra villkor som möjligt krävs dessutom ofta att du redan tidigare är kund hos banken eller villig att flytta t.ex. ditt lönekonto till dem. Att behöva byta från en bank som du är nöjd med till en annan bara för att du just nu behöver 10 000 kr kan kännas jobbigt och ger inga garantier att lånet till sist kommer att beviljas. Traditionella banker jobbar gärna för att skaffa kunder som de kan behålla långsiktigt. Den ideala nya kunden hos en storbank är en ung människa med välbetalt jobb som de sedan potentiellt kan ge lån för både bil och bostad och tjäna mycket pengar på i längden. Storbanker belönar trogna kunder med god ekonomi och är inte särskilt intresserade av att låna ut pengar utan säkerhet till kunder som de inte har någon historia med. Det är just detta förhållningssätt bland storbankerna som gett utrymme för nischen snabblån. De första aktörerna upptäckte ett behov hos konsumenterna som inte redan fylldes av de traditionella bankerna.

Brett utbud ger större flexibilitet

Ytterligare en fördel med snabblån och snabblån med direkt utbetalning är att utbudet är brett. Du får tillgång till ett mycket större antal långivare och ingen av dem kräver att du sedan tidigare gjort affärer med dem eller ska fortsätta göra det i framtiden. När du lånar pengar online kan du alltså fortsätta att använda den bank du är nöjd med för övriga finansiella tjänster. Det breda utbudet ger dig också möjlighet att ta ut flera olika lån från olika långivare om du skulle ha behov av det. En kombination mellan ett kortare lån och ett längre lån är kanske det bästa alternativet i just din situation. Snabblån ger en helt annan flexibilitet än traditionella banklån.

Möjlighet att ta lån trots tidigare skuldproblem

För människor som tidigare haft skuldproblem är det också ovärderlig att kunna ta ut ett lån snabbt för krissituationer. Livet går inte alltid som vi tänkt oss. Sjukdom, arbetslöshet, missbruk (eget och annans) m.m. gör ibland att det uppstår ett tillfälligt behov av extra pengar. Kanske verkar det vettigt för dig att betala en privat vårdgivare för en operation och kunna återgå till jobbet tidigare än att vara sjukskriven i många månader extra med det inkomstbortfall det skulle innebära. Kanske är det bättre för dig att ta ett lån och hjälpa din 18-åring att ta körkort så att denne lättare ska kunna skaffa ett jobb och bidra till familjens ekonomi.

Betalningsanmärkningar hos UC ligger kvar i tre år oavsett om du betalat av skulden eller inte. Med dålig kredithistoria har det tidigare inte funnits möjlighet att låna ens mindre belopp men nu har snabblånen kommit och fyller det behovet. Tar du ett snabblån med direkt utbetalning har du möjlighet att få pengarna i handen inom 24 timmar.


Låna trots låg inkomst

Det är få människor som helt saknar inkomst men har du en ojämn eller låg inkomst kan detta hindra dig från att låna pengar. Om du studerar eller jobbar deltid får du oftast inte ta ut ett så kallat privatlån från banken. Som tur är kan du då istället ta ett snabblån med eller utan direkt utbetalning om olyckan skulle vara framme och ett tillfälligt behov av extra pengar uppstår i ditt liv. Även nya egenföretagare kan ha svårt att få lån precis när de startat sina företag och kan behöva investera pengar som storbankerna inte vill tillhandahålla.


Räntefria eller lån med låg ränta

För att locka nya kunder erbjuder vissa långivare räntefria lån eller lån med mycket låg ränta. Du behöver alltså inte betala tillbaka mer än du lånat, med reservation för eventuella avgifter. Har du tidigare inte tagit något snabblån kan det vara lönande att hålla utkik efter dessa slags erbjudanden.


Slipp använda kontokredit och förlora kontrollen

Allt fler svenskar skaffar och använder sig av kreditkort och att använda så kallad kontokredit kan synas vara ett bra alternativ till snabblån. På grund av dessa krediters uppbyggnad kan de dock vara ännu farligare än snabblån när det gäller att hamna i en nedåtgående skuldspiral. Varje månad krävs endast att ett minibelopp betalas och det är lätt att falla för frestelsen att bara betala detta belopp vilket gör att krediten/skulden till sist växer på ett ohämmat sätt med stora räntekostnader som följd. Rätt vad det är hamnar man i en situation där det varit billigare att ha tagit ett snabblån till att börja med.

En annan stor nackdel med kontokrediter är att du lätt tappar kontrollen över din ekonomi när du tar för vana att leva på kredit. Det blir alltmer komplicerat att reda ut inkomster och utgifter på grund av ett fluktuerande lånebelopp. Rätt skött kan det alltså vara fördelaktigare att ta ett snabblån. Du vet exakt vilken summa du lånar och hur lång tid du har på dig att betala tillbaka vilket gör det lättare för dig att skapa en budget och se till att du betalar tillbaka lånet. Ett snabblån kan ge dig bättre kontroll över din ekonomiska situation och på lång sikt större ekonomisk frihet. Även om räntan för ett snabblån är högre ska man inte underskatta den psykologiska nyttan av känslan att ha kontroll över sina skulder. Genom ett väl skött snabblån för vilket du vet att du måste betala t.ex. 500 kr i månaden slipper du ha ett personligt bankkonto som hela tiden står på minus med den stress det innebär, vilket lätt händer när man börjar ta för vana att använda kontokredit.

Hitta rätt lån

Det gäller att hitta rätt lån för dina individuella förutsättningar. Som vid all skuldsättning finns det risker med att ta ut ett snabblån. Att vara medveten om dessa är av avgörande vikt för att framgångsrikt kunna betala tillbaka detta typ av lån. Hur ska man då göra för att hitta det bästa och billigaste lånet? Börja med att använda våra tjänster här hos MONEYBANKER och håll sedan koll på bl.a. följande faktorer när du jämför.

Se upp för dolda avgifter

Det är lätt att stirra sig blind på räntan och automatiskt dras till det lån som har lägst ränta. Missa dock inte alla avgifter. Dessa variera mycket inom branschen, oftast tillkommer en uppläggningsavgift och månatliga löpande aviavgifter. Vissa långivare erbjuder avgiftsfria betalningar om man sätter upp automatisk betalning vilket kan vara ett attraktivt alternativ. Förutom dessa fasta avgifter tar de flesta långivare ut straffavgifter om du hamnar efter med betalningarna. Extra räntesatser kan också tillkomma vid försenade betalningar. Dessa kan vara höga och verkligen ställa till det för dig i längden. Kolla också upp om det tillkommer någon slags avgift om du skulle vilja betala av lånet i förväg. Läs igenom alla lånevillkor noga för att informera dig om eventuella “dolda” avgifter. Endast fasta avgifter räknas in i den effektiva årsräntan.


Jämför den effektiva årsräntan

Det absolut viktigaste när man tar ut ett snabblån är att hitta ett alternativ som man kan hantera och betala tillbaka. Du vill hålla de totala kostnaderna så låga som möjligt och den effektiva årsräntan är ett bra mått för att jämföra olika lån med varandra. Den effektiva årsräntan anger den totala kostnaden för ett lån d.v.s. för ränta och fasta avgifter omräknade till en procentsats.

För kortare lån som snabblån och sms-lån kan dock måttet vara missvisande. Tar du ut ett lån på 30 dagar är en jämförelse över ett år mindre användbar än din egen övertygelse att du har förmåga att kunna betala tillbaka lånet inom denna korta tid.


Gör en budget för att se vad du har råd med

Att veta vilka inkomster och utgifter man har och göra en bra budget är grundläggande för att få kontroll över sin ekonomi och uppnå finansiell frihet. Att ha bra överblick över din privatekonomiska situation är något du helst bör ha innan du tar ut ett snabblån. På så sätt vet du vilka slags betalningar du kommer att ha råd med. Ett belopp kan låta litet eller stort på pappret men vad det egentligen betyder för dig vet du inte förrän du upprättat en bra budget. Det finns numer många bra resurser på nätet och även olika appar som kan hjälpa dig som är oerfaren att upprätta såväl en månatlig som en årlig budget. Att hitta rätt lån för just dig och din situation handlar inte bara om att hitta det billigaste lånet, trots högre totalt kostnad kanske det är bättre för dig att ta ut ett lån på längre tid med en lägre månadsavgift. Genom att veta hur mycket du har råd att betala per månad kan du söka efter ett lån genom det kriteriet och kanske upptäcker att du inte behöver låna så mycket som du tänkt dig eller att du faktiskt har råd med ett större lån än du trodde.


Tips för att undvika problem

Förutom det som tidigare diskuterats d.v.s. använd MONEYBANKER för att göra en grovsortering och slipp oseriösa långivare och de som inte vill ha dig som kund och att du ska göra en budget innan du tar ut ett lån, kommer här ytterligare några tips för hur du ska undvika problem som kan uppstå när du tar ut ett snabblån eller ett snabblån med direkt utbetalning och hantera dem om de uppstår.

Läs låneavtalet

Detta kan inte understrykas nog mycket. Tempot i samhället går allt fortare och många har tagit för vana att använda allehanda tjänster utan att ens ha tagit sig en titt på användarvillkoren. Den där lilla rutan man klickar i där man godkänner villkoren är bara ett irriterande extra klick som man måste göra innan man hamnar dit man vill. Särskilt när det gäller snabblån med direkt utbetalning som just ska gå snabbt kan det kännas kontraintuitivt att behöva ta sig tid att läsa låneavtalet men just för att det går så fort är det viktigare än någonsin att göra det. Det handlar här inte om att Facebook förbehåller sig rätten att kunna använda det där roliga kortet på din hund som du lagt upp utan det är din privatekonomi som står på spel.

Genom MONEYBANKER får du en bra överblick och kan jämföra olika lån men vi lämnar inga garantier. Villkoren för olika lån ändras hela tiden och dina personliga villkor kan skilja sig mycket från ett standardlån från en viss långivare. Alltså det är alltid säkrast att läsa informationen på en viss långivares sida och det personliga anbud/avtal du får. Förstår du inte vad det står eller något verkar oklart ta dig tid att låta en ekonomiskt kunnig kompis eller liknande också läsa avtalet eller kontakta långivaren. Att villkoren är luddiga och svåra att förstå är också ett mycket bra skäl att inte välja denna långivare. Man ska inte ha behövt gå på juristlinjen för att förstå vad det står i ett avtal. Att ett företag inte kan producera ett avtal som den tilltänkta kunden förstår är ett dåligt tecken. Den gamla regeln att inte skriva på något som man inte förstår gäller mer än någonsin i dagens samhälle.

Att vara väl informerad gör det lättare för dig att planera för framtiden och även att stå på dig om det skulle uppstå problem med lånet som beror på långivaren. Under snabblånens tidiga år utnyttjades tyvärr konsumenternas naivitet i viss grad. Informerade konsumenter som ställer krav på branschen kommer i längden att förbättra villkoren för alla inblandade.


Glöm inte att du har 14 dagars ångerrätt

Kanske inser du ett efter par dagar efter att du tog ut ett lån att du ändå inte hade så stort behov som du trodde eller kanske var du för snabb att acceptera ett erbjudande och har nu fått ett ännu bättre erbjudande. Glöm då inte att snabblån omfattas av allmän konsumentlagstiftning vilket ger dig 14 dagars ångerrätt. Hela beloppet plus upplupen ränta måste då betalas tillbaka direkt.


Sätt upp automatiska betalningar

Att sätta upp automatiska betalningar är ett bra sätt att se till att du betalar dina skulder. Det är förargligt att åka på straffavgifter när man har pengar men glömt att betala. Det är också ett bra tips att se till att den automatiska betalningen görs så fort din lön (pengar) kommer in på ditt konto oavsett när förfallodatum är. Att se till att pengar för återbetalning dras så snart som möjligt från ditt konto gör att du inte blir frestad att spendera pengar som är öronmärkta för vissa utgifter.


Kontakta långivaren direkt om du får problem att betala

Skulle du trots en budget och goda intentioner få problem att betala kontakta din långivare så snart som möjligt. Låt inte extra avgifter och eventuell straffränta byggas upp. Man löser inga problem genom att ignorera dem. De flesta långivare är villiga att jobba med sina låntagare genom att skjuta upp enstaka betalningar, gå med på en tillfälligt lägre månadsavgift eller förlänga lånet. Passa dig dock för extra avgifter som kan tillkomma för att förlänga lånet.

Om det går så långt att en långivare bestämmer sig för att skicka ditt ärende till kronofogden så tillkommer deras avgifter och dessa läggs till på din skuld. Jobbar du med din långivare på en justerad avbetalningsplan kommer det inte att påverka din kreditvärdighet men går ärendet till kronofogden har du väldigt kort tid på dig att betala innan en betalningsanmärkning uppstår.


Prioritera snabblån om du får betalningssvårigheter

Tyvärr hamnar många i en situation då pengarna helt enkelt inte räcker till. I såna situationer kan det vara svårt att veta hur man ska prioritera. Mat för dagen och tak över huvudet går först. Det är lätt att tänka att ett snabblån hamnar längst ner på listan för att det handlar om mindre summor men eftersom räntan ofta är högre än på andra lån så växer också snabblånet fortare än andra skulder. Många ekonomiska rådgivare som jobbar med människor som hamnat i en nedåtgående skuldspiral råder antingen att betala lån med högst ränta först eller att ta det minsta lånet först. Man ska inte underskatta den psykologiska segern i att kunna betala av i alla fall ett lån i sin helhet. Enligt båda dessa synsätten bör du betala snabblån först.


Ta inte för vana att leva på lån

Långt tillbaka i tiden byggde man bostad på sina föräldrars mark. Våra mor- och farföräldrar köpte hus med målsättningen att ha det helt avbetalat innan det var dags för pensionering. För de flesta människor idag finns det små förutsättningar att ens komma in på bostadsmarknaden utan att ta ut ett saftigt lån. De flesta finansierar också sina bilköp genom lån. Vi köper mobiltelefoner på avbetalning och bankerna säljer på oss kreditkort. Vi är vana att leva på kredit men bostads- och billån är lån man tar för livsnödvändigheter. Snabblån däremot bör endast användas för tillfälliga men nödvändiga behov av extra pengar. Det är inte att rekommendera att ta för vana att leva på lån och andra krediter. Snabblån bör inte användas för att täcka onödig konsumtion. Din andra motorcykel eller den extra dyra väskan från Yves Saint Laurent bör inte finansieras med ett snabblån. Använd istället den disciplin du skaffat dig genom att sköta ett snabblån på rätt sätt och lägg upp en plan för att spara ihop till de där extra lyxiga sakerna du vill ha i livet. Att helt återbetala ett snabblån utan problem ger dig också tryggheten att veta att det är ett alternativ som finns där och fungerar för dig nästa gång livet skapar extra behov av pengar för dig.


Top

SnabblÄn - FAQ


Vem kan lÄna?

Samma grundlĂ€ggande villkor som för “vanliga” snabblĂ„n gĂ€ller för snabblĂ„n med direkt utbetalning. Du mĂ„ste vara myndig, d.v.s. minst 18 Ă„r gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha nĂ„gon slags mer regelbunden inkomst.


MÄste jag ange varför jag vill ha direkt utbetalning?

Du behöver inte förklara varför du behöver ett snabblÄn med direkt utbetalning. Detta Àr en av fördelarna med snabblÄn. Dina personliga skÀl för att behöva ett lÄn Àr din privata angelÀgenhet och behöver inte pÄ nÄgot sÀtt redovisas.


Hur betalas ett snabblÄn med direkt utbetalning ut?

Pengarna betalas ut till ditt konto. NÀr du ansöker om ett snabblÄn med direkt utbetalning anger du sjÀlv till vilket konto pÄ vilken bank du vill att pengarna ska sÀttas in. SÄ snart du skickat tillbaka lÄneavtalet med din elektroniska signatur pÄbörjas utbetalningsprocessen och detta kan gÄ mycket fort, ibland pÄ bara en till tvÄ timmar.


Hur snart kan jag ha pengarna tillgÀngliga?

SnabblÄn tar vanligtvis endast en till tvÄ dagar att fÄ utbetalade, snabblÄn med direkt utbetalning Àr ett alternativ som gÄr Ànnu fortare. Exakt hur fort det kommer att gÄ i ditt fall beror pÄ din lÄngivare och dina personliga förhÄllanden men vissa lÄngivare marknadsför lÄn som de sÀger kan utbetalas inom en timme efter att de fÄtt ditt godkÀnnande av villkoren. För att ett snabblÄn ska kvalificeras sig som ett med direkt utbetalning ska hela processen, frÄn ansökan till utbetalning aldrig ta lÀngre Àn 24 timmar.


Vad kan jag göra för att snabba pÄ processen?

AnvÀnd MONEYBANKER för att hitta det bÀsta lÄnet, ansök tidigt pÄ dagen, gÀrna i början pÄ veckan och ha alla dina personliga uppgifter som löneuppgifter, BankID m.m. i ordning sÄ att inga frÄgetecken uppkommer under processen.


Hur skriver jag pÄ med BankID eller e-legitimation?

NÀr lÄngivaren fÄtt din ansökan gör de en kreditprövning och baserat pÄ denna fÄr du ett personligt anbud. Anbudet skickas vanligtvis med e-post till dig och dÀr fÄr du en lÀnk via vilken du kan signera anbudet och godta avtalet helt elektroniskt med ditt BankID.


Finns det nÄgra sÀrskilda risker med snabblÄn med direkt utbetalning?

Precis som nÀr det gÀller vanliga snabblÄn Àr det flera faktorer som man mÄste vara uppmÀrksam pÄ. Vad som Àr sÀrskilt viktigt nÀr det gÀller just snabblÄn med direkt utbetalning Àr att man inte slarvar just för att det ska gÄ sÄ fort. NÀr ett akut behov av pengar uppstÄtt Àr det lÀtt att bli fartblind men det Àr alltid vÀrt att ta de dÀr extra 10 minuterna att noga lÀsa igenom hela anbudet innan du skriver pÄ.


Kan jag betala tillbaka snabblÄnet i förtid?

Svaret pĂ„ denna frĂ„ga fĂ„r du i ditt anbud eller pĂ„ din lĂ„ngivares hemsida. Kolla under â€œĂ¶vrig information.” Det kan variera men de flesta lĂ„ngivare ser positivt pĂ„ att lĂ„n betalas tillbaka i förtid. Var dock uppmĂ€rksam pĂ„ om det tillkommer nĂ„gon extra avgift för betalning i förtid.


Hur sÀtt rÀntan pÄ mitt snabblÄn med direkt utbetalning?

RÀntesatsen kommer att faststÀllas individuellt. Olika lÄngivare anvÀnder olika metoder och kriterier för att faststÀlla varje kunds rÀntesats utifrÄn resultatet av den kreditprövning de gör pÄ dig. Desto större sannolikhet att du kommer att betala tillbaka ditt lÄn desto bÀttre rÀntesats fÄr du. Fast, god inkomst och bra kredithistoria ger bÀttre rÀnta men en av fördelarna med snabblÄn Àr att nÀstan vem som helst kan lÄna Àven om rÀntesatsen blir högre. Din individuella rÀntesats fÄr du alltsÄ tillgÄng till först i ditt anbud. Genomsnittliga rÀntesatser hos olika lÄngivare kan du hitta information om via vÄra tjÀnster.


Hur vet jag hur mycket jag har rÄd att lÄna?

Kanske har du behov av att lÄna 10 000 kr men kÀnner dig osÀker pÄ om du verkligen har rÄd. Det bÀsta sÀttet att veta vad du har rÄd med Àr att skapa en budget. I enkelhet, dra av dina fasta utgifter frÄn dina fasta inkomster och se hur mycket du har över varje mÄnad. Som med alla lÄn bör fokus ligga pÄ möjligheten till Äterbetalning. Att ha en bra budget och kontroll över sin ekonomi Àr det lÀttaste eller kanske till och med enda sÀttet att veta hur mycket du har rÄd att lÄna och vilket lÄn som passar dig bÀst. Har du 400 kr i mÄnaden över kanske det Àr bÀttre för dig att vÀlja ett lÄn med lÀngre löptid trots högre kostnad för att försÀkra dig om att du kommer att kunna betala tillbaka hela lÄnet och slippa framtida problem.

Top