SnabblÄn med direkt utbetalning

SnabblÄn med direkt utbetalning

BÀst snabblÄn Januari 2020 - Vill du lÄna pengar snabbt? JÀmför snabblÄn utan UC med diirekt utbetalning. Lista pÄ topplÄngivare med lÀgst rÀnta.
Sortera:
Sidan uppdaterad: 26/01-2020
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

SnabblÄn

BÀst snabblÄn Januari 2020 - Vill du lÄna pengar snabbt? JÀmför snabblÄn utan UC med diirekt utbetalning. Lista pÄ topplÄngivare med lÀgst rÀnta.

SnabblÄn - Varför MONEYBANKER?

MONEYBANKER Ă€r ett marknadsledande danskt företag med sĂ€te i Herning, Danmark. Vi erbjuder hittills vĂ„ra tjĂ€nster i de nordiska lĂ€nderna samt i Frankrike och USA. Genom oss Ă€r det lĂ€tt och sĂ€kert att hitta det bĂ€sta snabblĂ„net, eller det bĂ€sta snabblĂ„net med direkt utbetalning, som passar för just dina behov. 

Marknaden för snabblÄn har pÄ de senare Ären vÀxt explosionsartat och det dyker hela tiden upp nya aktörer. Det kan kÀnnas övervÀldigande att hitta det bÀsta och billigaste lÄnet. Hos oss har vi samlat de bÀsta lÄnen frÄn de mest pÄlitliga aktörerna. Vi jobbar bara med lÄngivare som uppfyller de krav som stÀlls av nationella myndigheter och gÀrna de som har ytterligare ackreditering. Dessutom lÀgger vi stor vikt vid konsumentvÀnlighet, i allt frÄn hur anvÀndarvÀnligt grÀnssnittet Àr pÄ en lÄngivares hemsida till hur nöjda tidigare kunder Àr. Vi har helt enkelt gjort mycket av jobbet Ät dig och vÄra tjÀnster Àr helt kostnadsfria. Dessutom har vi marknadens nog bÀsta sökmotor.

Genom att anvĂ€nda vĂ„r sökfunktion hittar du snabbt och enkelt de lĂ„n som uppfyller dina krav. LĂ„n som inte uppfyller dina krav sorteras automatiskt bort. VĂ„r sökmotor ger dig ocksĂ„ möjlighet att jĂ€mföra en rad olika lĂ„n med varandra. Detta till skillnad frĂ„n hos vissa av vĂ„ra konkurrenter dĂ€r kunden endast erbjuds ett fĂ„tal alternativ utan att man riktigt vet hur dessa sorterats fram. Hos oss behöver du inte oroa dig för att du fĂ„r erbjudanden frĂ„n de lĂ„ngivare som betalar störst kommission. Vi tror pĂ„ att kunden fattar bĂ€st beslut sjĂ€lv. MONEYBANKER ger dig möjlighet att pĂ„ sĂ„ kort tid som möjligt fatta det bĂ€sta beslutet för din personliga situation och ekonomi. NĂ€r du tar ett lĂ„n genom MONEYBANKER kan du dessutom kĂ€nna dig trygg med att lĂ€mna ut personliga uppgifter och att din ansökan kommer att behandlas pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Hos oss pĂ„ MONEYBANKER jobbar vi utifrĂ„n ledorden kvalitet och objektivitet. Vi jobbar inte för lĂ„ngivarna utan har som mĂ„lsĂ€ttning att erbjuda de absolut bĂ€sta tjĂ€nsterna för dig som konsument. 

Skulle du stöta pÄ problem nÀr du anvÀnder vÄra tjÀnster Àr du alltid vÀlkommen att höra av dig. Vi svarar för det mesta inom 24h och alltid pÄ ett sakligt och objektivt sÀtt. Notera dock att vi inte har möjlighet att svara pÄ frÄgor som gÀller de olika erbjudandena utan endast om pÄ frÄgor som rör funktionerna pÄ vÄr webbsajt.

TillfÀlliga behov av extra pengar

Vad finns det dÄ för anledning att ta ett snabblÄn istÀllet för att gÄ till banken? SnabblÄn har dÄligt rykte och framstÀlls ofta som ett sÀkert sÀtt att hamna i den sÄ kallade skuldfÀllan. Som i alla branscher har det funnits oseriösa aktörer som mer eller mindre lurat mÀnniskor genom att erbjuda snabba pengar utan att ge tillrÀckligt med information för att konsumenterna skulle kunna fatta vÀlgrundade beslut. PÄ senare Är har dock lagstiftningen börjat komma ikapp och oseriösa aktörer har ocksÄ konkurrerats ut av pÄlitligare lÄngivare. TyvÀrr Àr det sÄ att det för mÄnga mÀnniskor ibland uppstÄr ett tillfÀlligt behov av extra pengar och det Àr dÀr snabblÄnen kommer in och kan vara till stor nytta. Genom snabblÄn kan konsumenter lÄna mindre summor pengar med snabb utbetalning utan sÀkerhet. En tjÀnst som de traditionella bankerna inte erbjuder. Genom snabblÄn med direkt utbetalning gÄr det dessutom att fÄ pengar inom 24 timmar.

Kanske gĂ„r du igenom en jobbig skilsmĂ€ssa med dyra advokatarvoden eller har varit sjukskriven under en lĂ€ngre period och har svĂ„rt att tĂ€cka alla vardagsutgifter. Kanske behöver du laga bilen för tredje gĂ„ngen pĂ„ tvĂ„ mĂ„nader eller helt enkelt kĂ€nner att om du inte fĂ„r en veckas semester sĂ„ kommer du att gĂ„ in i den sĂ„ kallade “vĂ€ggen”. Ingen lever ditt liv och har rĂ€tt att döma dig. Du vet sjĂ€lv vad du har för behov och en av fördelarna med snabblĂ„n Ă€r att det aldrig stĂ€lls nĂ„gra frĂ„gor om vad du egentligen tĂ€nker göra med pengarna. Har du haft oturen att varit gift med en mindre samarbetsvillig partner som helt förstörde er gemensamma ekonomi Ă€r advokatarvoden just en sĂ„n nödvĂ€ndig tillfĂ€llig extra utgift som kanske göra att du mĂ„ste ta ett snabblĂ„n för att tĂ€cka dina löpande utgifter. En skilsmĂ€ssa varar dock inte för evigt och med rĂ€tt lĂ„n och en bra budget kommer du att kunna betala tillbaka.

Vad som spelar roll Àr egentligen inte vad för slags behov du har, ens om det Àr att du vill köpa en iPad pÄ rea, utan att du kÀnner till alla villkor för det lÄn du tar ut och har lagt upp en plan för hur du ska kunna betala tillbaka det. Glöm dock inte bort att ett snabblÄn ska ses som en kortsiktig lösning som endast bör anvÀndas i brist pÄ andra, billigare alternativ.

Vad Ă€r ett snabblĂ„n? 

Ett snabblĂ„n Ă€r ett lĂ„n som du kan ansöka om genom en förenklad process via nĂ€tet och som du snabbt kan fĂ„ utbetalat. Ett snabblĂ„ns frĂ€msta fördel Ă€r just att det Ă€r snabbt! Oftast tar det endast ett par-tre dagar att genomgĂ„ hela processen och fĂ„ pengarna insatta pĂ„ banken. SnabblĂ„n med direkt utbetalning kan processas inom samma dag och ibland Ă€nnu fortare. Du slipper boka tid pĂ„ banken, ta ledigt frĂ„n jobbet och bli korsförhörd om dina personliga förhĂ„llanden av nĂ„gon mer eller mindre vĂ€nlig bankman eller bankkvinna. Efter mötet pĂ„ banken kan det beroende pĂ„ bankens rĂ„dande arbetsbelastning ta en till tvĂ„ veckor innan du fĂ„r besked. 

SnabblÄn karaktÀriseras ocksÄ av mindre summor och kortare löptid Àn traditionella lÄn samt att du inte behöver lÀmna nÄgon sÀkerhet. Denna typ av lÄn gÄr ocksÄ under namnet mikrolÄn.

SnabblĂ„n eller sms lĂ„n?  

SnabblÄn och sms lÄn Àr tekniskt sett inte samma sak. Ett snabblÄn karaktÀriseras av att det gÄr snabbt. Ett sms lÄn sköts helt via sms och Àr en Àn mer förenklad process som gör det möjligt för dig att fÄ pengar utbetalade pÄ sÄ kort tid som ett par timmar. Oftast krÀvs det att du redan varit kund hos en lÄngivare för att du ska ha möjlighet att ansöka via sms. Det Àr endast möjligt att ansöka om mindre belopp, upp till 10 000 kr via sms och löptiderna Àr korta. I och med att de flesta mÀnniskor numer för det mesta har tillgÄng till internet via sina telefoner finns det dock i stort sett inga fördelar med renodlade sms lÄn lÀngre och beteckningarna anvÀnds mer och mer som synonymer i meningen att det handlar om snabba lÄn.

SnabblÄn med direkt utbetalning

Ett snabblĂ„n med direkt utbetalning Ă€r ett snabblĂ„n som kan betalas ut samma dag sĂ„ lĂ€nge du ansöker tillrĂ€ckligt tidigt pĂ„ morgonen, oftast före lunch. Denna typ av lĂ„n tar aldrig mer Ă€n 24 timmar att fĂ„ utbetalda. Det bĂ€sta för att öka hastigheten Ă€r att ansöka tidigt pĂ„ veckan eftersom tempot pĂ„ alla arbetsplatser har en tendens att sakta ner mot slutet av veckan och det kan vara svĂ„rt att fĂ„ snabb utbetalning pĂ„ en fredag eftermiddag. Ett annat tips om du har riktigt brĂ„ttom Ă€r att hitta en lĂ„ngivare som anvĂ€nder samma bank som du vilket gör överföringen Ă€nnu snabbare. Det finns lĂ„ngivare pĂ„ marknaden som lovar utbetalning inom en timme frĂ„n det att du skickat in ansökan. TĂ€nk sĂ„ fantastiskt att inom en timme kunna ha pengar pĂ„ kontot för att boka en biljett hem nĂ€r du befinner dig pĂ„ din jorden-runt resa och precis fĂ„tt besked att din pappa fĂ„tt en hjĂ€rtattack men reskassan inte rĂ€cker för att boka det tidigaste flyget hem. 

Ansökningsprocessen för snabblÄn

Hitta det bĂ€sta snabblĂ„net 

Det första och viktigaste steget Àr alltid att hitta det bÀsta lÄnet för dina behov och dina förutsÀttningar. Vissa behöver pengar sÄ snabbt om möjligt, vissa sÀtter sÄ lÄg rÀnta som möjligt frÀmst. För dig som har problematisk kredithistoria kan möjligheterna vara begrÀnsade. Genom att anvÀnda MONEYBANKER kan du vara sÀker pÄ att fÄ tillgÄng till de bÀsta snabblÄnen marknaden kan erbjuda.

Vi kan egentligen inte komma pÄ nÄgra situationer dÄ det inte Àr vÀrt att gÄ genom vÄr webbsajt. VÄr sökfunktion ger dig en överblick sÄ att du lÀtt kan jÀmföra olika lÄn och endast lÄngivare som noga utvÀrderats av oss Àr sökbara via vÄr webbsajt. NÀr du ansöker om lÄn gör du det ocksÄ helt utan förpliktelser. En ansökan Àr pÄ inget sÀtt bindande utan genererar endast ett anbud frÄn lÄngivaren. Sen Àr det upp till dig om du vill acceptera anbudet eller inte. Genom MONEYBANKER kan du snabbt hitta de bÀsta lÄngivarna och skicka ut flera ansökningar för att fÄ dina personliga anbud och jÀmföra dessa.

Personliga villkor

De flesta svenskar har möjlighet att bli beviljade ett snabblÄn. De grundlÀggande kraven Àr:

  • Du ska vara minst 18 Ă„r d.v.s. myndig. Vissa lĂ„ngivare har högre Ă„ldersgrĂ€nser som 20 eller 21 Ă„r. Vissa erbjuder heller inte lĂ„n till Ă€ldre mĂ€nniskor över 65 Ă„r. MONEYBANKERs tjĂ€nster hjĂ€lper dig att sortera bort de som inte Ă€r villiga att ge lĂ„n till nĂ„gon i just din Ă„lder. 
  • Du bör ha en fast inkomst av nĂ„got slag helst frĂ„n anstĂ€llning eller pension, men det finns möjligheter Ă€ven för de som endast har bidrag eller oregelbunden inkomst. 
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige. 
  • Du ska inte ha nĂ„got aktivt Ă€rende hos kronofogden, d.v.s. skulder som anmĂ€lts till kronofogden för indrivning genom dem. DĂ€remot finns det möjligheter för de som har betalningsanmĂ€rkningar som har annat ursprung Ă€n Ă€renden hos kronofogden.


Kreditprövning

NÀr en lÄngivare fÄr in ansökan gör de en individuell kreditprövning vilket innebÀr att de utifrÄn dina personliga förutsÀttningar bedömer risken för att ge dig ett lÄn. De tittar pÄ faktorer som din inkomst, Älder och kredithistorik och försöker uppskatta sannolikheten att du kommer att betala tillbaka ditt lÄn. Det gÄr nuförtiden inte att lÄna pengar helt utan en kreditprövning. NÀr sms lÄnen först dök upp fanns det aktörer som beviljade lÄn blint utan att göra nÄgon slags kreditprövning som helst vilket ocksÄ ledde till mÄnga problem och en negativ syn pÄ produkten. Numer krÀvs det enligt lagstiftning ocksÄ kreditprövning nÀr det gÀller snabblÄn och sms lÄn.

Det som skiljer lÄngivare som erbjuder snabblÄn frÄn andra mer traditionella lÄngivare Àr att de Àr villigare att ge lÄn till konsumenter som nekas lÄn pÄ andra stÀllen pÄ grund av en inte sÄ fördelaktig kreditprövning. LÄngivare inom denna nisch gÄr i vissa fall djupare Àn traditionella lÄngivare i sin bedömning och lÀgger större vikt vid din framtida förmÄga att betala snarare Àn din kredithistorik. Har du t.ex. nyligen fÄtt en fin löneförhöjning kan det göra det möjligt att fÄ ett snabblÄn medan dÀremot banken fortfarande sÀger nej pÄ grund av gamla synder. NÀr det gÀller snabblÄn finns det alltsÄ möjlighet att lÄna trots tidigare betalningsanmÀrkningar. Notera att en betalningsanmÀrkning Àr kreditupplysningsföretagens samlingsnamn pÄ olika negativa uppgifter angÄende dina finanser som samlats in pÄ olika sÀtt. En betalningsanmÀrkning har alltsÄ inget direkt samband med kronofogdemyndigheten och eventuella Àrenden dÀr. Alla Àrenden hos kronofogdemyndigheten leder heller inte till en betalningsanmÀrkning. NÀr ett Àrende först kommer in till kronofogdemyndigheten fÄr du ett sÄ kallat betalningsförelÀggande. Betalar du din skuld pÄ en gÄng fÄr du ingen anmÀrkning. Det kan ocksÄ vara sÄ att du anser att en skuld Àr felaktig och du kan dÄ bestrida betalning. Om du framgÄngsrikt bestrider en betalning d.v.s. lyckas visa att skulden som ska drivas in pÄ nÄgot sÀtt Àr felaktig frÄn lÄngivarens sida fÄr du inte heller nÄgon betalningsanmÀrkning.

Hur och vilka betalningsanmÀrkningar som har betydelse beror ocksÄ pÄ vilket kreditupplysningsföretag den lÄngivare du övervÀger anvÀnder sig av. Upplysningscentralen (UC) var lÀnge det enda organet i Sverige som erbjöd kreditupplysningar. Numer finns det dock andra företag som erbjuder kreditupplysning och liknande tjÀnster. De traditionella bankerna anvÀnder sig fortfarande av UC men en del av de lÄngivare som beviljar snabblÄn och snabblÄn med direkt utbetalning Àr villiga att anvÀnda sig av de andra. För dig som har en trÄkig historia hos UC finns det alltsÄ möjlighet att lÄna utan att kreditupplysning hÀmtas frÄn UC. De olika företagen delar inte med sig av respektive information mellan varandra. Ytterligare en anledning till att undvika UC och att försöka sprida kreditförfrÄgningarna Àr att alla förfrÄgningar registreras men det syns inte om du fÄtt lÄnet eller inte. För mÄnga förfrÄgningar ger ett dÄligt intryck för andra potentiella lÄngivare. Detta Àr ocksÄ ytterligare en anledning att anvÀnda sig av vÄra tjÀnster. Genom MONEYBANKER behöver du skicka fÀrre ansökningar för att hitta det bÀsta erbjudandet. Observera att MONEYBANKER pÄ inget sÀtt rekommenderar konsumenter som har aktuella betalningsanmÀrkningar att försöka ta lÄn utan detta ska endast ses som information om de möjligheter som finns inom branschen.

UtifrÄn resultatet av kreditprövningen erbjuds du en individuell rÀntesats. Desto större risk för lÄngivaren desto mer rÀnta mÄste du tyvÀrr betala.

Acceptera rÀtt erbjudande

NÀr du vÀl fÄtt dina personliga erbjudanden Àr det viktigt att noga jÀmföra dessa. Förutom rÀntesatsen Àr det viktigt att kolla vilka eventuella extra avgifter som tillkommer. Dessa kan variera mycket mellan olika lÄngivare. MÄnga och höga avgifter hos en lÄngivare med lÀgre rÀntesats kan leda till att lÄnet egentligen Àr dyrare. Man talar om den Ärliga effektiva rÀntesatsen vilket Àr en formel för att jÀmföra den totala kostnaden, inklusive avgifter mellan olika lÄn. Mer om detta nedan.

Accepterar anbudet gör du sedan genom en elektronisk signatur som du skapar med ditt Bank-ID eller annan e-legitimation. SÄ var noga med att du har ett sÄdant innan du börjar processen. De flesta lÄngivare krÀver ocksÄ att du har ett registrerat mobilabonnemang för att du ska fÄ ett lÄn.

Fördelar med snabblÄn

Snabbt och smidigt

Livet tar ofta ovĂ€ntade vĂ€ndningar och ibland uppstĂ„r akutartade situationer dĂ€r du behöver komma över kontanta pengar fort. Den absolut frĂ€msta fördelen med ett snabblĂ„n Ă€r som sagt den snabba och smidiga processen och möjligheten att fĂ„ pengar sĂ„ snabbt som samma dag om du tar ett snabblĂ„n med direkt utbetalning. SĂ„vĂ€l nĂ€r det gĂ€ller ansökning som utbetalning gĂ„r det betydligt fortare att fĂ„ alla typer av snabblĂ„n Ă€n att bli beviljad ett traditionellt banklĂ„n, huslĂ„n, billĂ„n eller s.k. privatlĂ„n. För snabblĂ„n för direkt utbetalning kan du kan du fĂ„ besked sĂ„ fort som inom 10–15 minuter.

Det Àr ocksÄ bekvÀmt att ansöka om snabblÄn med eller utan direkt utbetalning. Ansökningsprocessen för snabblÄn Àr ocksÄ helt oberoende av din geografiska placering. SÀrskilt om du bor du pÄ landet, lÄngt ifrÄn en större stad kan det vara ett omfattande projekt att kanske till och med behöva ta ledigt frÄn jobbet och göra en lÄng resa till ett bankkontor för att sen bara fÄ nej pÄ din lÄneansökan. SnabblÄn tar man lÀtt och smidigt via nÀtet (eller sms) och det krÀvs ofta inget omfattande arbete. Du fyller i ett formulÀr pÄ lÄngivarens hemsida och skickar in ansökan direkt.

LÄna utan sÀkerhet

Alla snabblÄn Àr sÄ kallade blancolÄn, d.v.s. du behöver ingen sÀkerhet som nÀr du lÄnar för att köpa bostad eller bil. LÄn som ges mot sÀkerhet kallas hypotekslÄn och den stora nackdelen med dessa Àr att du kan bli tvungen att sÀlja bostaden eller bilen om du hamnar efter med betalningarna. Det Àr i princip banken som Àger din bostad eller bil och du hyr endast av dem till dess att du betalat av ditt lÄn.

Slipp storbankerna och deras krav 

För att fÄ ett traditionellt banklÄn med sÄ bra villkor som möjligt krÀvs dessutom ofta att du redan tidigare Àr kund hos banken eller villig att flytta t.ex. ditt lönekonto till dem. Att behöva byta frÄn en bank som du Àr nöjd med till en annan bara för att du just nu behöver 10 000 kr kan kÀnnas jobbigt och ger inga garantier att lÄnet till sist kommer att beviljas. Traditionella banker jobbar gÀrna för att skaffa kunder som de kan behÄlla lÄngsiktigt. Den ideala nya kunden hos en storbank Àr en ung mÀnniska med vÀlbetalt jobb som de sedan potentiellt kan ge lÄn för bÄde bil och bostad och tjÀna mycket pengar pÄ i lÀngden. Storbanker belönar trogna kunder med god ekonomi och Àr inte sÀrskilt intresserade av att lÄna ut pengar utan sÀkerhet till kunder som de inte har nÄgon historia med. Det Àr just detta förhÄllningssÀtt bland storbankerna som gett utrymme för nischen snabblÄn. De första aktörerna upptÀckte ett behov hos konsumenterna som inte redan fylldes av de traditionella bankerna.

Brett utbud ger större flexibilitet

Ytterligare en fördel med snabblÄn och snabblÄn med direkt utbetalning Àr att utbudet Àr brett. Du fÄr tillgÄng till ett mycket större antal lÄngivare och ingen av dem krÀver att du sedan tidigare gjort affÀrer med dem eller ska fortsÀtta göra det i framtiden. NÀr du lÄnar pengar online kan du alltsÄ fortsÀtta att anvÀnda den bank du Àr nöjd med för övriga finansiella tjÀnster. Det breda utbudet ger dig ocksÄ möjlighet att ta ut flera olika lÄn frÄn olika lÄngivare om du skulle ha behov av det. En kombination mellan ett kortare lÄn och ett lÀngre lÄn Àr kanske det bÀsta alternativet i just din situation. SnabblÄn ger en helt annan flexibilitet Àn traditionella banklÄn.

Möjlighet att ta lÄn trots tidigare skuldproblem

För mÀnniskor som tidigare haft skuldproblem Àr det ocksÄ ovÀrderlig att kunna ta ut ett lÄn snabbt för krissituationer. Livet gÄr inte alltid som vi tÀnkt oss. Sjukdom, arbetslöshet, missbruk (eget och annans) m.m. gör ibland att det uppstÄr ett tillfÀlligt behov av extra pengar. Kanske verkar det vettigt för dig att betala en privat vÄrdgivare för en operation och kunna ÄtergÄ till jobbet tidigare Àn att vara sjukskriven i mÄnga mÄnader extra med det inkomstbortfall det skulle innebÀra. Kanske Àr det bÀttre för dig att ta ett lÄn och hjÀlpa din 18-Äring att ta körkort sÄ att denne lÀttare ska kunna skaffa ett jobb och bidra till familjens ekonomi.

BetalningsanmÀrkningar hos UC ligger kvar i tre Är oavsett om du betalat av skulden eller inte. Med dÄlig kredithistoria har det tidigare inte funnits möjlighet att lÄna ens mindre belopp men nu har snabblÄnen kommit och fyller det behovet. Tar du ett snabblÄn med direkt utbetalning har du möjlighet att fÄ pengarna i handen inom 24 timmar.


LĂ„na trots lĂ„g inkomst 

Det Ă€r fĂ„ mĂ€nniskor som helt saknar inkomst men har du en ojĂ€mn eller lĂ„g inkomst kan detta hindra dig frĂ„n att lĂ„na pengar. Om du studerar eller jobbar deltid fĂ„r du oftast inte ta ut ett sĂ„ kallat privatlĂ„n frĂ„n banken. Som tur Ă€r kan du dĂ„ istĂ€llet ta ett snabblĂ„n med eller utan direkt utbetalning om olyckan skulle vara framme och ett tillfĂ€lligt behov av extra pengar uppstĂ„r i ditt liv. Även nya egenföretagare kan ha svĂ„rt att fĂ„ lĂ„n precis nĂ€r de startat sina företag och kan behöva investera pengar som storbankerna inte vill tillhandahĂ„lla. 


RÀntefria eller lÄn med lÄg rÀnta

För att locka nya kunder erbjuder vissa lĂ„ngivare rĂ€ntefria lĂ„n eller lĂ„n med mycket lĂ„g rĂ€nta. Du behöver alltsĂ„ inte betala tillbaka mer Ă€n du lĂ„nat, med reservation för eventuella avgifter. Har du tidigare inte tagit nĂ„got snabblĂ„n kan det vara lönande att hĂ„lla utkik efter dessa slags erbjudanden. 


Slipp anvÀnda kontokredit och förlora kontrollen

Allt fler svenskar skaffar och anvÀnder sig av kreditkort och att anvÀnda sÄ kallad kontokredit kan synas vara ett bra alternativ till snabblÄn. PÄ grund av dessa krediters uppbyggnad kan de dock vara Ànnu farligare Àn snabblÄn nÀr det gÀller att hamna i en nedÄtgÄende skuldspiral. Varje mÄnad krÀvs endast att ett minibelopp betalas och det Àr lÀtt att falla för frestelsen att bara betala detta belopp vilket gör att krediten/skulden till sist vÀxer pÄ ett ohÀmmat sÀtt med stora rÀntekostnader som följd. RÀtt vad det Àr hamnar man i en situation dÀr det varit billigare att ha tagit ett snabblÄn till att börja med.

En annan stor nackdel med kontokrediter Ă€r att du lĂ€tt tappar kontrollen över din ekonomi nĂ€r du tar för vana att leva pĂ„ kredit. Det blir alltmer komplicerat att reda ut inkomster och utgifter pĂ„ grund av ett fluktuerande lĂ„nebelopp. RĂ€tt skött kan det alltsĂ„ vara fördelaktigare att ta ett snabblĂ„n. Du vet exakt vilken summa du lĂ„nar och hur lĂ„ng tid du har pĂ„ dig att betala tillbaka vilket gör det lĂ€ttare för dig att skapa en budget och se till att du betalar tillbaka lĂ„net. Ett snabblĂ„n kan ge dig bĂ€ttre kontroll över din ekonomiska situation och pĂ„ lĂ„ng sikt större ekonomisk frihet. Även om rĂ€ntan för ett snabblĂ„n Ă€r högre ska man inte underskatta den psykologiska nyttan av kĂ€nslan att ha kontroll över sina skulder. Genom ett vĂ€l skött snabblĂ„n för vilket du vet att du mĂ„ste betala t.ex. 500 kr i mĂ„naden slipper du ha ett personligt bankkonto som hela tiden stĂ„r pĂ„ minus med den stress det innebĂ€r, vilket lĂ€tt hĂ€nder nĂ€r man börjar ta för vana att anvĂ€nda kontokredit.

Hitta rĂ€tt lĂ„n 

Det gÀller att hitta rÀtt lÄn för dina individuella förutsÀttningar. Som vid all skuldsÀttning finns det risker med att ta ut ett snabblÄn. Att vara medveten om dessa Àr av avgörande vikt för att framgÄngsrikt kunna betala tillbaka detta typ av lÄn. Hur ska man dÄ göra för att hitta det bÀsta och billigaste lÄnet? Börja med att anvÀnda vÄra tjÀnster hÀr hos MONEYBANKER och hÄll sedan koll pÄ bl.a. följande faktorer nÀr du jÀmför.

Se upp för dolda avgifter

Det Ă€r lĂ€tt att stirra sig blind pĂ„ rĂ€ntan och automatiskt dras till det lĂ„n som har lĂ€gst rĂ€nta. Missa dock inte alla avgifter. Dessa variera mycket inom branschen, oftast tillkommer en upplĂ€ggningsavgift och mĂ„natliga löpande aviavgifter. Vissa lĂ„ngivare erbjuder avgiftsfria betalningar om man sĂ€tter upp automatisk betalning vilket kan vara ett attraktivt alternativ. Förutom dessa fasta avgifter tar de flesta lĂ„ngivare ut straffavgifter om du hamnar efter med betalningarna. Extra rĂ€ntesatser kan ocksĂ„ tillkomma vid försenade betalningar. Dessa kan vara höga och verkligen stĂ€lla till det för dig i lĂ€ngden. Kolla ocksĂ„ upp om det tillkommer nĂ„gon slags avgift om du skulle vilja betala av lĂ„net i förvĂ€g. LĂ€s igenom alla lĂ„nevillkor noga för att informera dig om eventuella “dolda” avgifter. Endast fasta avgifter rĂ€knas in i den effektiva Ă„rsrĂ€ntan. 


JÀmför den effektiva ÄrsrÀntan

Det absolut viktigaste nÀr man tar ut ett snabblÄn Àr att hitta ett alternativ som man kan hantera och betala tillbaka. Du vill hÄlla de totala kostnaderna sÄ lÄga som möjligt och den effektiva ÄrsrÀntan Àr ett bra mÄtt för att jÀmföra olika lÄn med varandra. Den effektiva ÄrsrÀntan anger den totala kostnaden för ett lÄn d.v.s. för rÀnta och fasta avgifter omrÀknade till en procentsats.

För kortare lĂ„n som snabblĂ„n och sms lĂ„n kan dock mĂ„ttet vara missvisande. Tar du ut ett lĂ„n pĂ„ 30 dagar Ă€r en jĂ€mförelse över ett Ă„r mindre anvĂ€ndbar Ă€n din egen övertygelse att du har förmĂ„ga att kunna betala tillbaka lĂ„net inom denna korta tid. 


Gör en budget för att se vad du har rÄd med

Att veta vilka inkomster och utgifter man har och göra en bra budget Ă€r grundlĂ€ggande för att fĂ„ kontroll över sin ekonomi och uppnĂ„ finansiell frihet. Att ha bra överblick över din privatekonomiska situation Ă€r nĂ„got du helst bör ha innan du tar ut ett snabblĂ„n. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt vet du vilka slags betalningar du kommer att ha rĂ„d med. Ett belopp kan lĂ„ta litet eller stort pĂ„ pappret men vad det egentligen betyder för dig vet du inte förrĂ€n du upprĂ€ttat en bra budget. Det finns numer mĂ„nga bra resurser pĂ„ nĂ€tet och Ă€ven olika appar som kan hjĂ€lpa dig som Ă€r oerfaren att upprĂ€tta sĂ„vĂ€l en mĂ„natlig som en Ă„rlig budget. Att hitta rĂ€tt lĂ„n för just dig och din situation handlar inte bara om att hitta det billigaste lĂ„net, trots högre totalt kostnad kanske det Ă€r bĂ€ttre för dig att ta ut ett lĂ„n pĂ„ lĂ€ngre tid med en lĂ€gre mĂ„nadsavgift. Genom att veta hur mycket du har rĂ„d att betala per mĂ„nad kan du söka efter ett lĂ„n genom det kriteriet och kanske upptĂ€cker att du inte behöver lĂ„na sĂ„ mycket som du tĂ€nkt dig eller att du faktiskt har rĂ„d med ett större lĂ„n Ă€n du trodde. 


Tips för att undvika problem

Förutom det som tidigare diskuterats d.v.s. anvÀnd MONEYBANKER för att göra en grovsortering och slipp oseriösa lÄngivare och de som inte vill ha dig som kund och att du ska göra en budget innan du tar ut ett lÄn, kommer hÀr ytterligare nÄgra tips för hur du ska undvika problem som kan uppstÄ nÀr du tar ut ett snabblÄn eller ett snabblÄn med direkt utbetalning och hantera dem om de uppstÄr.

LÀs lÄneavtalet

Detta kan inte understrykas nog mycket. Tempot i samhÀllet gÄr allt fortare och mÄnga har tagit för vana att anvÀnda allehanda tjÀnster utan att ens ha tagit sig en titt pÄ anvÀndarvillkoren. Den dÀr lilla rutan man klickar i dÀr man godkÀnner villkoren Àr bara ett irriterande extra klick som man mÄste göra innan man hamnar dit man vill. SÀrskilt nÀr det gÀller snabblÄn med direkt utbetalning som just ska gÄ snabbt kan det kÀnnas kontraintuitivt att behöva ta sig tid att lÀsa lÄneavtalet men just för att det gÄr sÄ fort Àr det viktigare Àn nÄgonsin att göra det. Det handlar hÀr inte om att Facebook förbehÄller sig rÀtten att kunna anvÀnda det dÀr roliga kortet pÄ din hund som du lagt upp utan det Àr din privatekonomi som stÄr pÄ spel.

Genom MONEYBANKER fÄr du en bra överblick och kan jÀmföra olika lÄn men vi lÀmnar inga garantier. Villkoren för olika lÄn Àndras hela tiden och dina personliga villkor kan skilja sig mycket frÄn ett standardlÄn frÄn en viss lÄngivare. AlltsÄ det Àr alltid sÀkrast att lÀsa informationen pÄ en viss lÄngivares sida och det personliga anbud/avtal du fÄr. FörstÄr du inte vad det stÄr eller nÄgot verkar oklart ta dig tid att lÄta en ekonomiskt kunnig kompis eller liknande ocksÄ lÀsa avtalet eller kontakta lÄngivaren. Att villkoren Àr luddiga och svÄra att förstÄ Àr ocksÄ ett mycket bra skÀl att inte vÀlja denna lÄngivare. Man ska inte ha behövt gÄ pÄ juristlinjen för att förstÄ vad det stÄr i ett avtal. Att ett företag inte kan producera ett avtal som den tilltÀnkta kunden förstÄr Àr ett dÄligt tecken. Den gamla regeln att inte skriva pÄ nÄgot som man inte förstÄr gÀller mer Àn nÄgonsin i dagens samhÀlle.

Att vara vĂ€l informerad gör det lĂ€ttare för dig att planera för framtiden och Ă€ven att stĂ„ pĂ„ dig om det skulle uppstĂ„ problem med lĂ„net som beror pĂ„ lĂ„ngivaren. Under snabblĂ„nens tidiga Ă„r utnyttjades tyvĂ€rr konsumenternas naivitet i viss grad. Informerade konsumenter som stĂ€ller krav pĂ„ branschen kommer i lĂ€ngden att förbĂ€ttra villkoren för alla inblandade. 


Glöm inte att du har 14 dagars ÄngerrÀtt

Kanske inser du ett efter par dagar efter att du tog ut ett lĂ„n att du Ă€ndĂ„ inte hade sĂ„ stort behov som du trodde eller kanske var du för snabb att acceptera ett erbjudande och har nu fĂ„tt ett Ă€nnu bĂ€ttre erbjudande. Glöm dĂ„ inte att snabblĂ„n omfattas av allmĂ€n konsumentlagstiftning vilket ger dig 14 dagars Ă„ngerrĂ€tt. Hela beloppet plus upplupen rĂ€nta mĂ„ste dĂ„ betalas tillbaka direkt. 


SĂ€tt upp automatiska betalningar

Att sĂ€tta upp automatiska betalningar Ă€r ett bra sĂ€tt att se till att du betalar dina skulder. Det Ă€r förargligt att Ă„ka pĂ„ straffavgifter nĂ€r man har pengar men glömt att betala. Det Ă€r ocksĂ„ ett bra tips att se till att den automatiska betalningen görs sĂ„ fort din lön (pengar) kommer in pĂ„ ditt konto oavsett nĂ€r förfallodatum Ă€r. Att se till att pengar för Ă„terbetalning dras sĂ„ snart som möjligt frĂ„n ditt konto gör att du inte blir frestad att spendera pengar som Ă€r öronmĂ€rkta för vissa utgifter. 


Kontakta lÄngivaren direkt om du fÄr problem att betala

Skulle du trots en budget och goda intentioner fĂ„ problem att betala kontakta din lĂ„ngivare sĂ„ snart som möjligt. LĂ„t inte extra avgifter och eventuell straffrĂ€nta byggas upp. Man löser inga problem genom att ignorera dem. De flesta lĂ„ngivare Ă€r villiga att jobba med sina lĂ„ntagare genom att skjuta upp enstaka betalningar, gĂ„ med pĂ„ en tillfĂ€lligt lĂ€gre mĂ„nadsavgift eller förlĂ€nga lĂ„net. Passa dig dock för extra avgifter som kan tillkomma för att förlĂ€nga lĂ„net. 

Om det gĂ„r sĂ„ lĂ„ngt att en lĂ„ngivare bestĂ€mmer sig för att skicka ditt Ă€rende till kronofogden sĂ„ tillkommer deras avgifter och dessa lĂ€ggs till pĂ„ din skuld. Jobbar du med din lĂ„ngivare pĂ„ en justerad avbetalningsplan kommer det inte att pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet men gĂ„r Ă€rendet till kronofogden har du vĂ€ldigt kort tid pĂ„ dig att betala innan en betalningsanmĂ€rkning uppstĂ„r. 


Prioritera snabblÄn om du fÄr betalningssvÄrigheter

TyvĂ€rr hamnar mĂ„nga i en situation dĂ„ pengarna helt enkelt inte rĂ€cker till. I sĂ„na situationer kan det vara svĂ„rt att veta hur man ska prioritera. Mat för dagen och tak över huvudet gĂ„r först. Det Ă€r lĂ€tt att tĂ€nka att ett snabblĂ„n hamnar lĂ€ngst ner pĂ„ listan för att det handlar om mindre summor men eftersom rĂ€ntan ofta Ă€r högre Ă€n pĂ„ andra lĂ„n sĂ„ vĂ€xer ocksĂ„ snabblĂ„net fortare Ă€n andra skulder. MĂ„nga ekonomiska rĂ„dgivare som jobbar med mĂ€nniskor som hamnat i en nedĂ„tgĂ„ende skuldspiral rĂ„der antingen att betala lĂ„n med högst rĂ€nta först eller att ta det minsta lĂ„net först. Man ska inte underskatta den psykologiska segern i att kunna betala av i alla fall ett lĂ„n i sin helhet. Enligt bĂ„da dessa synsĂ€tten bör du betala snabblĂ„n först.  


Ta inte för vana att leva pÄ lÄn

LÄngt tillbaka i tiden byggde man bostad pÄ sina förÀldrars mark. VÄra mor- och farförÀldrar köpte hus med mÄlsÀttningen att ha det helt avbetalat innan det var dags för pensionering. För de flesta mÀnniskor idag finns det smÄ förutsÀttningar att ens komma in pÄ bostadsmarknaden utan att ta ut ett saftigt lÄn. De flesta finansierar ocksÄ sina bilköp genom lÄn. Vi köper mobiltelefoner pÄ avbetalning och bankerna sÀljer pÄ oss kreditkort. Vi Àr vana att leva pÄ kredit men bostads- och billÄn Àr lÄn man tar för livsnödvÀndigheter. SnabblÄn dÀremot bör endast anvÀndas för tillfÀlliga men nödvÀndiga behov av extra pengar. Det Àr inte att rekommendera att ta för vana att leva pÄ lÄn och andra krediter. SnabblÄn bör inte anvÀndas för att tÀcka onödig konsumtion. Din andra motorcykel eller den extra dyra vÀskan frÄn Yves Saint Laurent bör inte finansieras med ett snabblÄn. AnvÀnd istÀllet den disciplin du skaffat dig genom att sköta ett snabblÄn pÄ rÀtt sÀtt och lÀgg upp en plan för att spara ihop till de dÀr extra lyxiga sakerna du vill ha i livet. Att helt Äterbetala ett snabblÄn utan problem ger dig ocksÄ tryggheten att veta att det Àr ett alternativ som finns dÀr och fungerar för dig nÀsta gÄng livet skapar extra behov av pengar för dig.


Top

SnabblÄn - FAQ


Vem kan lÄna?

Samma grundlĂ€ggande villkor som för “vanliga” snabblĂ„n gĂ€ller för snabblĂ„n med direkt utbetalning. Du mĂ„ste vara myndig, d.v.s. minst 18 Ă„r gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha nĂ„gon slags mer regelbunden inkomst.


MÄste jag ange varför jag vill ha direkt utbetalning?

Du behöver inte förklara varför du behöver ett snabblÄn med direkt utbetalning. Detta Àr en av fördelarna med snabblÄn. Dina personliga skÀl för att behöva ett lÄn Àr din privata angelÀgenhet och behöver inte pÄ nÄgot sÀtt redovisas.


Hur betalas ett snabblÄn med direkt utbetalning ut?

Pengarna betalas ut till ditt konto. NÀr du ansöker om ett snabblÄn med direkt utbetalning anger du sjÀlv till vilket konto pÄ vilken bank du vill att pengarna ska sÀttas in. SÄ snart du skickat tillbaka lÄneavtalet med din elektroniska signatur pÄbörjas utbetalningsprocessen och detta kan gÄ mycket fort, ibland pÄ bara en till tvÄ timmar.


Hur snart kan jag ha pengarna tillgÀngliga?

SnabblÄn tar vanligtvis endast en till tvÄ dagar att fÄ utbetalade, snabblÄn med direkt utbetalning Àr ett alternativ som gÄr Ànnu fortare. Exakt hur fort det kommer att gÄ i ditt fall beror pÄ din lÄngivare och dina personliga förhÄllanden men vissa lÄngivare marknadsför lÄn som de sÀger kan utbetalas inom en timme efter att de fÄtt ditt godkÀnnande av villkoren. För att ett snabblÄn ska kvalificeras sig som ett med direkt utbetalning ska hela processen, frÄn ansökan till utbetalning aldrig ta lÀngre Àn 24 timmar.


Vad kan jag göra för att snabba pÄ processen?

AnvÀnd MONEYBANKER för att hitta det bÀsta lÄnet, ansök tidigt pÄ dagen, gÀrna i början pÄ veckan och ha alla dina personliga uppgifter som löneuppgifter, BankID m.m. i ordning sÄ att inga frÄgetecken uppkommer under processen.


Hur skriver jag pÄ med BankID eller e-legitimation?

NÀr lÄngivaren fÄtt din ansökan gör de en kreditprövning och baserat pÄ denna fÄr du ett personligt anbud. Anbudet skickas vanligtvis med e-post till dig och dÀr fÄr du en lÀnk via vilken du kan signera anbudet och godta avtalet helt elektroniskt med ditt BankID.


Finns det nÄgra sÀrskilda risker med snabblÄn med direkt utbetalning?

Precis som nÀr det gÀller vanliga snabblÄn Àr det flera faktorer som man mÄste vara uppmÀrksam pÄ. Vad som Àr sÀrskilt viktigt nÀr det gÀller just snabblÄn med direkt utbetalning Àr att man inte slarvar just för att det ska gÄ sÄ fort. NÀr ett akut behov av pengar uppstÄtt Àr det lÀtt att bli fartblind men det Àr alltid vÀrt att ta de dÀr extra 10 minuterna att noga lÀsa igenom hela anbudet innan du skriver pÄ.


Kan jag betala tillbaka snabblÄnet i förtid?

Svaret pĂ„ denna frĂ„ga fĂ„r du i ditt anbud eller pĂ„ din lĂ„ngivares hemsida. Kolla under â€œĂ¶vrig information.” Det kan variera men de flesta lĂ„ngivare ser positivt pĂ„ att lĂ„n betalas tillbaka i förtid. Var dock uppmĂ€rksam pĂ„ om det tillkommer nĂ„gon extra avgift för betalning i förtid.


Hur sÀtt rÀntan pÄ mitt snabblÄn med direkt utbetalning?

RÀntesatsen kommer att faststÀllas individuellt. Olika lÄngivare anvÀnder olika metoder och kriterier för att faststÀlla varje kunds rÀntesats utifrÄn resultatet av den kreditprövning de gör pÄ dig. Desto större sannolikhet att du kommer att betala tillbaka ditt lÄn desto bÀttre rÀntesats fÄr du. Fast, god inkomst och bra kredithistoria ger bÀttre rÀnta men en av fördelarna med snabblÄn Àr att nÀstan vem som helst kan lÄna Àven om rÀntesatsen blir högre. Din individuella rÀntesats fÄr du alltsÄ tillgÄng till först i ditt anbud. Genomsnittliga rÀntesatser hos olika lÄngivare kan du hitta information om via vÄra tjÀnster.


Hur vet jag hur mycket jag har rÄd att lÄna?

Kanske har du behov av att lÄna 10 000 kr men kÀnner dig osÀker pÄ om du verkligen har rÄd. Det bÀsta sÀttet att veta vad du har rÄd med Àr att skapa en budget. I enkelhet, dra av dina fasta utgifter frÄn dina fasta inkomster och se hur mycket du har över varje mÄnad. Som med alla lÄn bör fokus ligga pÄ möjligheten till Äterbetalning. Att ha en bra budget och kontroll över sin ekonomi Àr det lÀttaste eller kanske till och med enda sÀttet att veta hur mycket du har rÄd att lÄna och vilket lÄn som passar dig bÀst. Har du 400 kr i mÄnaden över kanske det Àr bÀttre för dig att vÀlja ett lÄn med lÀngre löptid trots högre kostnad för att försÀkra dig om att du kommer att kunna betala tillbaka hela lÄnet och slippa framtida problem.

Top