Låna pengar till bil

Erbjudanden uppdaterade: 07/07-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Snabblån är kanske inte det första slags lån man tänker på när det gäller att låna pengar till bil. Det kan dock finnas omständigheter som gör att snabblån (också kallade SMS-lån) är ett bra alternativ för att göra det möjligt för dig att köpa en bil. 

Kanske är du i akut behov av en bil just nu eller så har du hittat din absoluta drömbil till ett oslagbart pris och vill inte missa tillfället. 

Låna till handpenning/kontantinsats

När du lånar på traditionellt sätt hos någon av Sveriges storbanker eller av din bilhandlare krävs oftast att du kan betala handpenning/kontantinsats på minst 20 procent av bilens pris för att få så bra villkor som möjligt. 

Har du inte extra pengar på sparkontot eller behöver tid på dig att få loss pengar kan du ta ett snabblån för att täcka kontantinsatsen. 

Låna pengar utan att använda bilen som säkerhet

Vid ett vanligt billån använder du bilen som säkerhet. Detta innebär i princip att banken eller bilhandlaren fortfarande äger bilen till dess att den är fullt betald. 

Skulle du hamna efter med dina betalningar, eller inte alls kan betala, har alltså banken eller bilhandlaren möjlighet att ta tillbaka bilen. Snabblån däremot är så kallade blancolån så genom att istället ta ett snabblån har du möjlighet att helt äga din bil på en gång. 

Eftersom det inte krävs någon säkerhet för att ta ett snabblån så finns det ingen omedelbar risk att du blir av med din bil om du får betalningssvårigheter. Du behöver inte ens ange i din ansökan om snabblån att du vill låna pengar till en bil. 

Notera dock att din bil kan bli utmätt om du får allvarliga problem med din ekonomi och ärendet går så långt som till utmätning av kronofogden. 

Låna pengar till bil med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning är det tyvärr mycket svårt eller kanske till och med omöjligt att få ett vanligt banklån eller att låna av en bilhandlare. Snabblån går dock att få även om du har någon enstaka betalningsanmärkning beroende på dess karaktär och din nuvarande situation. 

Har du en stabil arbetssituation och kan visa att du kommer att ha en stadig inkomst framöver finns det många långivare inom snabblånebranschen som fortfarande är villiga att bevilja dig ett billån. 

En betalningsanmärkning är tyvärr enklare än man tror att dra på sig. En betalningsanmärkning kan komma från många olika håll som kronofogden, andra myndigheter, banker och andra kreditgivare. 

Du kan få en betalningsanmärkning om du t.ex. inte betalar restskatt, studieskulder, fordonsskatt, parkeringsböter eller din mobiltelefonräkning. 

Låna pengar snabbt

Ytterligare en fördel med snabblån är att det går väldigt fort från ansökan till utbetalning. Du kan ha pengarna i handen inom samma dag och slipper missa drömbilen när den äntligen kommer ut på marknaden till rätt pris. 

Särskilt om du köper privat kan det vara ovärderligt att kunna erbjuda snabb betalning. Låna pengar med direkt utbetalning och ge säljaren ett erbjudande som hen inte kan motstå!  

De relativt höga räntesatserna på snabblån är något som avskräcker många men kom ihåg att det för det mesta finns möjlighet att betala av lånet i förtid. 

Kontrollera vad som gäller för det lån du väljer och kolla sedan upp om det finns andra billigare lånemöjligheter för dig efter att du köpt bilen. 

Låna exakt så mycket som fattas – en mindre summa  

Kanske har du sparat och kan täcka nästan hela ditt bilköp kontant. Vanliga banker och bilhandlare vill helst låna ut större summor pengar. Saknas det inte så mycket för att du ska kunna köpa just den bil du vill ha kan det vara ett bra alternativ att låna pengar till bil genom att ta ett snabblån. 

Snabblån kan tas ut även på små summor och saknas det endast ett fåtal tusenlappar så varför låna mer än du behöver? 

Visst kan det kännas frestande att få extra pengar i fickan men det är sällan ett bra beslut att låna mer än man behöver. Låna istället endast exakt så mycket du behöver. 

Så går det till att ta ett snabblån

Att ta ett snabblån är enkelt och sköts till 100 procent via internet. Använd dig av vår sökfunktion här på MONEYBANKER för att hitta rätt lån. Klicka sedan på “Ansök” vilket tar dig till långivarens webbplats där du fyller i långivarens eget ansökningsformulär, skicka sedan in det och vänta på ditt svar. 

När långivaren får in din ansökan kommer de att göra en kreditprövning. 

Detta innebär att de gör en bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet utifrån din inkomst och andra personliga omständigheter. För att få in tillräckligt med uppgifter tas en kreditupplysning på dig. Utifrån bedömningen sätts en personlig räntesats för dig. 

När du får ditt erbjudande läs noga igenom alla villkor innan du skriver på. Signering sker oftast elektroniskt genom att du använder ditt BankID. Dina pengar kommer sedan att sättas in på det bankkonto som du angett i din ansökan.