9 tips som hjälper dig i ekonomisk form

Erbjudanden uppdaterade: 07/07-2024

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Precis som kost och motion är nödvändigt för en god hälsa, är din ekonomiska hälsa även beroende av goda vanor. Detta innebär att man först bör vara medveten om sin personliga ekonomiska situation och sina övergripande mål. När vi vet var vi står, kan vi börja praktisera det nya vanorna, för att framgångsrikt nå våra finansiella mål.

Den andra lika viktiga aspekten här, är att förstå sin kredit och hur våra beslut påverkar vår totala kreditvärdering.

Här följer 9 tips som hjälper dig i ekonomisk form:

Ha koll på dina mål

För vissa människor kan detta vara att uppnå drömmen om att resa runt världen eller ta ett helt år ledigt från jobbet. Andra letar efter en bil eller till och med ett helt nytt hem. Att välja dina egna personliga mål vad gäller pengar och ekonomi är ett viktigt första steg för att få ordning på din ekonomi.

För om vi inte vet våra finansiella mål, hur kan vi sträva efter att uppnå dem?

Skapa en budget

De flesta människor spenderar i genomsnitt två tredjedelar av sin inkomst på tre saker: mat, boende och transport. Efter dessa tre ting är det ofta skulder eller något form av lån som betalas av, hushållskostnader, valfria saker som underhållning och förhoppningsvis lite pengar som sätts in på ett sparkonto. Skapa dig därför en månadsbudget genom att fördela utgifterna för varje kategori.

Ta och skriv ner dina utgifter

Genom att ha full koll på alla utgifter under en två-veckors period kan erbjuda en inblick i sådant som anses vara slöseri med pengar, allt från frekventa restaurangbesök till taxiköp. Du kan skriva ner detta enkelt med hjälp av penna och papper eller dra fördel av gratisappar och online-verktyg på nätet.

Lär dig att förhandla

Att förhandla fram priser kan bli en god vana för dig, och många gånger är priset mycket mer förhandlingsbart än vi tror, även hos större butikskedjor. Om du har sett ett lägre pris som anges på andra ställen, tveka inte att fråga butikscheegen om denne kan matcha det. Det värsta som kan hända är att du får ett "nej" tillbaka.

Jämför SMS lån 18 år på nätet

Mycket av det vi gör idag har med nätet att göra, oavsett om det är att ha kontakt med vänner eller att göra frekventa inköp. Jämförelsesajter är idag bra på att jämföra olika lån om det är så att du befinner dig i en situation där du behöver låna och vill ha bästa räntan.

Säg att du behöver ett snabbt SMS lån 18 årsom gräns. Ja, se då till att kolla in någon utav dessa sajter för att snabbt få fram de olika villkoren som gäller.

Inte all skuld är dålig skuld

Trots att skuld i vissa sammanhang fått ett dåligt rykte i spåren av finanskrisen 2008, kan det vara till nyta att hantera kredit på rätt sätt och detsamma gäller vissa skulder. Utvärdera dina behov noggrant, och gå igenom fördelar och nackdelar noggrant. Behöver du ett SMS lån 18som gräns, ja kolla då återigen hur fördelakigt det är för dig i stunden och hur det kan vara till nytta för dig.

Betala snabbt av lån med hög ränta

Var medveten om vilka typer av lån som innebär hög ränta, så som kreditkort och snabblån. Här kan genomsnittet ibland ligga runt 15 procent så var säker på att betala så fort du kan. Betala av kreditkort så snart som möjligt kan bidra till att minska avgifter och ränta som blåser upp dina totala utgifter på en månad.

Skapa en bra kreditprofil

De flesta långivare baserar sina lånebeslut till dig på din kredit och efter en kreditupplsning. Detta innebär alltså beslut om huruvida dem kommer att att låna ut pengar till en konsument eller ionte, och i vilken takt, vilket beror på hur du har hanterat pengar och kredit sedan tidigare.

För konsumenter med en begränsad kredithistoria, kan det uppstå svårigheter med att skapa ny kredit, och att få låna till en bostad eller bil kan plötsligt ses som en omöjlighet. Betala räkningar i tid, och vara säker på att ha minst ett par konton i ditt namn.

Kolla noga igenom dina kontoutdrag

Om du ser avdrag på ditt kontoutdrag som du inte känner igen kan det vara första tecken på identitetsstöld. Gör det till en vana att noga gå igenom alla typer av pengartransaktioner regelbundet för att se till att dina konton inte missbrukas. Om du ser ett felaktigt avgift, kontakta din bank omedelbart.

Förhoppningsvis har dessa 9 tips gjort det tydligare för dig hur du kan hantera din ekonomi på ett smidigare sätt och tillslut nå dina mål och göra det du så länge har önskat göra i livet. Summa summarum är att ha en så tydlig bild som möjligt över din ekonomiska situation och därefter göra så medvetna val som du kan.