Everyday Plus

Allt du behöver veta om Everyday Plus

Erbjudanden uppdaterade: 10/08-2022

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Everyday Plus Recension

OM EVERYDAY PLUS

Everyday Plus är ett kreditföretag som ägs av OPR-Finance AB, som i sin tur ägs av OPR-Vakuus Oy som håller till i Helsingfors i Finland. De har funnit sedan 2005 och har hunnit med att tillfredsställa många kunder under sina aktiva år. Everyday Plus är en samtida och modern kreditgivare som du enkelt använder dig av med hjälp av endast din mobil, eller via internet.

Återbetalningstiden för en kredit är 12 månader.

Deras hemsida är väldigt informativ och lätt att ta sig fram på. Du kan låna mellan 3000 kronor till 20 000 kronor – antingen i en klumpsumma eller så kan du välja att ta ut mindre summor varje månad. Den lägsta summan du kan ta ut varje månad är 200 kronor, och den högst summan beror såklart på din kredit i ditt kreditavtal.

Everyday Plus har en rörlig ränta och om du gör ett uttag på 2200 kronor i månaden betalar du en uttagsränta på 15 %, vilket ger en effektiv ränta på 97,8 %. Väljer du att göra en delbetalning tillkommer en månadsränta på 5 % av det återstående beloppet i fakturan.

ANSÖKNINGAR

Du börjar enkelt din ansökningsprocess genom att använda dig att hemsidans verktyg (om du vill). Ett verktyg i form av en kalkylator där du fyller i ditt önskade kreditbelopp för att sedan få en beräkning av ränta och totalbelopp presenterat för dig. Detta verktyg tycker vi bidrar till en väldigt hjälpsam upplevelse och ger den eventuella låntagaren möjligheten att utvärdera och fundera.

Man får en bra överblick över sina framtida månatliga kostnader.

Om det är så att du önskar att låna denna önskade summa, går du bara vidare i processen och fyller i alla nödvändiga uppgifter som efterfrågas. Såsom namn-, person- och kontouppgifter. Skicka sedan enkelt in din ansökan online.

När du väl har skickat in din ansökan kommer den att så fort som möjligt att behandlas av Everyday Plus (handläggningstid är mellan 8-20 varje vardag och 9-17 på helger). De kommer att göra en helhetsbedömning av dig och din ekonomiska situation. För att försäkra sig om att du är en lämplig låntagare görs även en kreditupplysning via företaget Bisnode. Om de bedömer att du är en lämplig långivare och skrivit ett kreditavtal som matchar dina önskemål behöver du använda dig av Mobilt Bank-ID för att kunna signera avtalet.

I det fall då du blir godkänd ett lån har signerat avtalet kommer du att kunna ta ut din summa genom att antingen skicka ett sms eller logga in på ”Mina sidor” hos Everyday Plus. Om du har Nordea som bank kommer pengarna in på ditt konto inom 15 minuter, förutsatt att det sker under deras öppettider. Har du en annan bank än Nordea kommer pengarna att komma in på ditt konto någon gång samma dag, om uttaget görs innan klockan 13:30 – alternativt kommer de in på kontot nästkommande vardag om uttaget görs efter denna tidpunkt.

KUNDTJÄNST

Everyday Plus har en kompetent och tillgänglig kundtjänst som, enligt dem själva, arbetar för att hjälpa sina kunder på bästa sätt. De finns tillgängliga via mail, telefon och alla deras uppgifter finns tydligt beskrivet på deras hemsida.  Deras kundtjänst-sida vill vi ge ett litet plus till.

Den är mycket informativ och personlig. De har till och med valt att ha med bilder på sin personal, med respektive namn. Det tror vi bidrar till en mer personlig och välkomnande upplevelse.

Everyday Plus kundtjänsts öppettider är 9-20 på vardagar och 10-16 på helger – men de behandlar din ansökan och dina uttag mellan 8-20 på vardagar och 9-17 på helger. De har också ett fint kundtjänst-löfte i form av en garanti om att de svarar så snabbt som möjligt. Högst upp till 15 minuter.

VILLKOR

Var du än väljer att låna pengar kommer du alltid att ha regler och villkor att förhålla dig till. Vissa är otroligt allmänna och generella – det vill säga att många villkor ser i princip likadana ut hos flera olika kreditgivare. Men låt inte det lura dig.

Du bör ha läst igenom och förstått villkoren för just din kreditgivare innan du signerar något avtal. Självklart kan vissa vara krångliga att läsa igenom, men de bör läsas igenom! Här nämner vi några av de allra viktigaste villkoren som gäller hos Everyday Plus. Men kom ihåg att se till att själv läsa igenom alla villkoren och de hittar du på deras hemsida. Förstå vad de innebär innan något avtal signeras.

Rent allmänt är det OPR-Finance AB som tillhandahåller dig kredit, om så beviljas. En bedömning kommer först att göras i form av en sedvanlig kreditupplysning och det kommer att göras en bedömning av din lämplighet som låntagare. Om du beviljas ett lån har du därefter rätt att ta ut delar av din hela kredit (med tillagd uttagsränta) eller hela din kredit, och det lägsta belopp som kan tas ut är 200 kronor – efter detta kan uttag göras med 10-kronorsintervaller.

Krediten ska varje månad betalas i form av månatliga betalningar, innan förfallodatum för den månanden. Det lägsta som man kan komma att betala av är en femtedel av den utestående krediten (alltså minst 3000 eller högst 20 000 minus uttag). Om krediten har betalats av och är lägre än 200 kronor måste hela kredit betalas av innan nästa förfallodatum.

Därtill tillkommer också SMS-avgifter för låntagarns uttag.

Betalordningen som Everyday Plus har rätt att ordna dina betalningar i är först amortering av kredit, sedan betalning av ränta, sedan betalning av kapitalbelopp med en månatlig ränta på 5 %, och sist betalning av kapitalbelopp med ränta över 5 %. Låntagaren har rätt att när som helst betala större amorteringar än vad som står i kreditavtalet utan extra kostnad. Men summan får en överskrida den utgående krediten. 

Om låntagaren är försenad med sina månatliga betalningar har Everyday Plus rätt att ta en dröjsmålsavgift på 135 kronor. Om det är så att betalning av kapital, ränta eller andra avgifter inte görs i tid tillkommer en årlig dröjsmålsränta på 24 % inklusive den gällande räntan på det förfallna beloppet i fakturan tills den betalas.

Låntagaren har också givetvis en ångerrätt, vad gäller det slutna kreditavtalet. Denna rätt att ångra sig gäller inom 14 dagar efter det att avtalet har signerats. Dessutom måste låntagaren betala tillbaka krediten inklusive upplupen ränta till kreditgivaren – inom 30 dagar efter det att man kontaktat dem angående uppsägning av avtalet.

VAD KRÄVS?

För att kunna ansöka om ett lån hos Everyday Plus ställs också några mer specifika krav på dig som låntagare – bortsett från de allmänna villkoren. Kraven som ställs på dig är att du måste:

 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Vara mellan 20 till 75 år gammal
 • Vara fri från betalningsanmärkningar och ha en stabil ekonomi
 • Ha en stabil årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Ha mobilt Bank-ID

”ANSVAR, PÅLITLIGHET & KUNDNÖJDHET”

Dessa fina ord är någonting som Everyday Plus själva väljer att kalla för viktiga komponenter i deras verksamhet. För att detta ska synas och ta form även för dig som låntagare beskriver de att de ständigt utvecklar sina tjänster och system, och ständigt utbildar sina medarbetare – som ju i sin tur kommer att hjälpa dig som låntagare. De finns till för att hjälpa sina kunder att ta ett lån, samt att de är väldigt noga med att, innan något lån tas, beskriva och berätta om alla kostnader för det tänkta lånet.

Just för att låntagaren ska vara medveten om sina kostnader, och för att kunna bidra till ett tryggt och genomtänkt val hos varje individ. Deras kundservice-löfte skulle också på ett sätt kunna bidra till kundnöjdhet och ansvar. Löftet om att de alltid ”svarar snabbt, flexibelt och utan onödiga fördröjningar”.

SNABBLÅN

Everyday Plus kan erbjuda synnerligen ”snabba lån”. Det kan vi skiva under på. Det som för dem att sticka ut mest är kanske deras elektroniska smidighet som också såklart är tecken i tiden.

Vi gör allt mer saker och har allt mer saker på telefonen eller i datorn. Så varför inte också ha såväl kreditavtal där? Och varför inte också ta ut pengar via sms eller en online-tjänst? Det går supersnabbt och det är minst sagt en av de smidigaste kreditgivarna.

HUR FUNGERAR DET?

Själva processen för hur du snabbt och enkelt kan ta ett lån hos Everyday Plus är beskrivet utförligt ovan. Dock tänker vi att det kan vara till hjälp att på ett kortfattat sätt beskriva hela processen från ansökan till pengar på kontot. På detta sätt kan alla enkelt göra en egen bedömning och även förstå hur allting går till.

 • Använd dig av hemsidan kalkyl för uträkning av ränta och totalbelopp
 • Gå vidare och fyll i alla dina uppgifter
 • Signera med mobilt Bank-ID (handläggning påbörjas under öppettiderna 8-20 (9-17)) 
 • Kreditupplysning görs (via Bisnode)
 • Du kan se ditt kreditavtal på ”Mina sidor” hos Everyday Plus
 • Vid uttag får du pengarna på konton inom 15 minuter (Nordea)

FÖRDELAR

Oavsett vilken kreditgivare man överväger, och till slut väljer, kommer det alltid att finnas såväl fördelar som nackdelar hos dem alla. Vi tänkte att det kunde vara praktiskt för dig att se de rent objektiva fördelarna med just Everyday Plus, och även dess nackdelar förstås. De vi har hittat listar vi här:

 • Signering med Mobilt Bank-ID
 • Pengarna snabbt på kontot
 • Mindre uttag VS större klumpsumma
 • Helt elektroniskt

För att förklara varför vi finner att just dessa är fördelar så kan vi börja med det faktum att man använder sig av Mobilt Bank-ID är någonting mycket smidigt och praktiskt. Det bekräftar också bara den sistnämnda av fördelarna; att det är helt elektroniskt. Vilket i sig är ett tecken på samtiden och att det är en modern, uppdaterad kreditgivare.

Det faktum att man får pengarna på kontot inom 15 minuter är såklart också en fördel. I värsta fall får du som tidigare nämnt vänta maximalt en vardag. Deras upplägg med att man har möjligheten att ta ut mindre uttag per månad kontra en större klumpsumma är också någonting väldigt bra – då det bidrar till flexibilitet och utrymme för anpassning av olika låntagare.

NACKDELAR:

För att också nämna några av deras nackdelar har vi gjort en liten lista nedan:

 • Kanske inte helt tydliga med slutsummor?
 • Avbetalningstid?
 • Handläggningstid?

På hemsidan står det om tillägg här och där, till exempel om man väljer att delbetala en faktura läggs det på en månadsränta på 5 % på beloppet som är krav på fakturan. För en bättre inblick och översikt för den eventuella låntagaren kanske man skulle ha lagt till lite fler olika räkneexempel i denna praktiska kalkyl som finns på hemsidan? 

Vad gäller avbetalningstiden står det endast på några räkna exempel att den är på 12 månader. Men är detta bara ett exempel? Eller kan man välja en kortare, eller längre period? Det framgår inte så tydligt på hemsidan vad det är som faktiskt gäller. Därtill står det också olika tider när det kommer till handläggningstider för ansökningar och uttag.

På ett ställe står det 7-21 varje dag, och på ett annat ställe står det 8-20 på vardagar och 9-17 på helger. Det är inte många timmars skillnad, men om man vill stå för pålitlighet och ansvar bör kanske all information som man förmedlar vara korrekt. 

SAMMANFATTNING:

Om vi ska kunna sammanfatta Everyday Plus som kreditbolag måste vi först och främst säga att det är ett bolag i vår tid. De vet vikten av tillgänglighet, snabbhet, och flexibilitet. Genom att enkelt, helt elektroniskt, sköta allt i från ansökan och signering till kreitavtal och uttag kan vi bara bekräfta det.

De har en effektiv och kompetent kundtjänst som arbetar för att ständigt göra sina kunder nöjda. 

Inte heller är det några konstigheter vad gäller bolagets villkor och specifika krav som ställs på dig som långivare. Du måste vara minst 20 år, utan betalningsanmärkningar och en stabil inkomst. Det är krav som är relativt vanliga och Everyday Plus gör också en kreditupplysning på dig som låntagare.

Få pengarna på kontot inom 15 minuter, eller i värsta fall nästa vardag, beroende på bank. Kort och gott: om du vill ta ett snabblån – varför inte välja en snabb och effektiv kreditgivare på samma gång?