KlickLån

KlickLån erbjuder sina kunder snabblån på upp till 40.000 kr. Hos oss kan du jämföra Klicklån med andra långivare, snabbt och enkelt.

69 100
Användare hjälpt av MONEYBANKER.se

Klicklån

Klicklån är ett bolag som drivs i samarbete med Thorn Svenska AB vars namn har funnits på den Svenska marknaden sedan 1969. De innehar lång erfarenhet inom branschen och därmed mycket kunskap. Deras mål är att kunna erbjuda kontantlån under ansvarsfulla förhållanden. Hos klicklån kan du det. Du kan låna mellan 10 000 till 40 000 kronor med en valbar avbetalningstid på 1 till 6 år. Ingen säkerhet krävs för att du ska bli beviljad ett lån och hela processen kan garanteras gå mycket fort. Ända från ansökan till det att du faktiska har pengarna på ditt konto. Allt du behöver göra är att ta dig igenom deras ansökningsprocess som går mycket snabbt.

Ansökningar

Väl inne på deras hemsida kan du enkelt påbörja din ansökan genom att använda dig av Klicklåns egna uträknare över valbara lån. Du börjar med att välja hur mycket du skulle vilja låna. Alltså en summa mellan 10 000 kronor och 40 000 kronor. Därefter fyller du också i den önskade tiden du vill avbetala lånet på. Då kommer det sedan att komma upp en uträknad månadssumma. Den summan är den beräknade summan som du, varje månad, kommer att få betala för att kunna betala av ditt lån inom den önskade avbetalningstiden. I denna summa är en kreditränta på 9,84 % inräknad. Dock kan ränta nkomma att ändras då den är individuell och bestäms efter de har gjort en kreditprövning. Din individuella räntesats kommer att framgå I de avtal du skriver med kreditgivaren. Krediträntan ligger mellan 9,84 % till och med 21,6 %. Den effektiva räntan pendlar mellan 14,54 och 28,65%. Vad som inte är medräknat i denna månadssumma är administrations avgiften. Den ligger på 19 kronor i månaden om man väljer att betala med autogiro. Om du istället väljer att få betalningsavier ligger den avgiften på 39 kronor i månaden. Om du känner att denna summa är rimlig och du vill gå vidare i din ansökan om lån fyller du bara i dina uppgifter direkt under denna uträknare. Du fyller i namn, telefonnummer och e-post. Samt ditt personnummer och dina bankuppgifter (observera att det är till detta bankkonto som ditt framtida lån kommer att betalas ut till). Väljer du att klicka på ”ansök nu” kommer ansökan direkt att skickas och det kommer då att göras en kreditprövning på dig. Detta för att Klicklån vill kunna vara säkra på att du inte har några betalningsanmärkningar och att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för de önskade lånet. Samt så kommer den individuella räntan att sättas efter denna kreditprövning. Väljer du att godkänna det avtal som skrivits med Klicklån (Thorn Svenska AB), kan du snabbt och utan problem signera med Bank-ID. Du kan garanteras att få dina pengar på ditt konto redan samma dag – om hela denna ansökan har skett innan klockan 11. Annars får du vänta till nästkommande vardag med att få dina pengar. Hela ansökningsprocessen hos Klicklån går väldigt snabbt och är väldigt bra utformad. Det faktum att man har möjligheten att få en bra översikt över sina kommande utgifter, baserat på sitt önskade lån, är en otroligt bra tillgång. För att också nämna deras korta, snabbt ifyllda ansökningsformulär. Beroende på hur snabb man är på att skriva, tar ansökan inte lång tid att fylla i, och skicka iväg. För att sedan vänta på besked. Snabbt och effektivt. Det faktum att de erbjuder signering med Bank-ID är självklart också en fördel. Tittar man på hur många det är som faktiskt har Bank- ID idag, är ett sådant alternativ nästan ett måste – för att få nöjda kunder!

Kundtjänst

I och med att Klicklån är en verksamhet i Thorn Svenska AB:s namn höjs såklart deras anseende jämfört med ifall de skulle vara helt fristående. Man vet vilka de är, och man kan förvänta sig kompetent och trovärdig service från Klicklån.Klicklån har en kundtjänst som finns tillgänglig via telefon och mail. Mailadress och telefonnummer finns att hittas på deras hemsida. När de finns tillgängliga framgår däremot inte på deras hemsida. Detta tycker vi är ett litet minus. Det blir mer tydligt för kunden att till exempel kunna se exakta telefontider. Eller att kunna se när man kan tänkas förvänta sig få svar på mailet man skickar iväg. Även om Klicklån kanske svarar på mail inom några minuter – vet ju inte kunden det. Förrän den har provat såklart. Dock är det nästan obligatoriskt att kunna visa några slags öppettider.

Villkor

Precis som hos alla kreditgivare finns det regler och villkor att ta hänsyn till och följa. Inte minst de allmängiltiga villkor som gäller, baserat på svensk lagstiftning, hos alla kreditgivare. Dessa bör läsas och förstås innan man tar ett lån hos vilken kreditgivare det än må vara. När det kommer till Klicklån är det deras huvudskapare Thorn Svenska AB som enskilt står för alla avtal och bedömningar av eventuella låntagare. Det är de som beviljar en eventuell kredit till dig. I deras villkor igår bland annat att man först och främst kommer att genomgå en kreditprövning – I vilken det kan komma att göras en extern kreditupplysning av dig som låntagare hos externa kreditupplysningsföretag. Detta är för att Thorn Svenska AB ska kunna göra en bedömning av dina ekonomiska förutsättningar och därmed se ifall du är benägen att kunna ta ditt önskade lån. De vill såklart inte låna ut pengar till någon som inte kommer kunna betala tillbaka – och du vill inte heller låna pengar som du inte kan betala tillbaka. Detta är såklart för att undvika att sätta någon människa i ekonomiskt utsatta situationer. Om du blir beviljad ett lån kommer du att skriva under ett låneavtal (skrivet med Thorn Svenska AB). I detta avtal hittar du allt i från ditt individuella upplägg av ränta, avbetalningstid och avgifter. Dessa är också de som kommer att utgöra dina månatliga delbetalningar. De består just av; ränta, avgifter och amorteringar av din skuld. Räntas beräknas varje månad på den utestående skulden. Man har som låntagare rätt att begära en översikt över ens återstående betalningar och specifikationer över ränta. Detta kan du hos Klicklån få helt kostnadsfritt. Om det är så att de avtalsenliga månadsbetalningarna inte följs. Om det är så att någon inbetalning är försenad har de rätt att kräva en dröjsmålsränta på din skuld. Denna ränta är densamma som krediträntan. Klicklån har rätt att avräkna din betalningar i denna ordning:

 1. Förfallen ränta
 2. Obetalda avgifter
 3. Amortering av skulden

Man har också som låntagare rätt att helt, eller delvis, betala tillbaka sin kredit till Klicklån. Man har dessutom en ångerrätt som är begränsad till 14 dagar efter det att man har ingått avtalet med dem. Om man har hört av sig innan dessa 14 dagar och önskar att ångra sitt lån och det avtal man ingått, är man därmed skyldig att inom 30 dagar betala tillbaka hela sin kredit till klicklån – inklusive den ränta som dittills kan räknas in. Man bör också vara medveten om att hanteringen av personuppgifter. Klicklån kan komma att ge vidare personuppgifter så som namn, personnummer eller finansiella tjänster. Dessa uppgifter kan komma att bli underlag för marknadsföringar, eller analyser av olika slag. Dessutom kan de komma att dela uppgifter vidare till underleverantörer eller samarbetspartners. De kan också, om så krävs, komma att ge information vidare till exempelvis polis eller andra myndigheter.

Vad krävs?

Någonting som inte står under Klicklåns ”Villkor” men som självklart är villkor för du överhuvudtaget ska ha möjlighet att ta ett lån hos dem är att du måste vara minst 20 år gammal. Ett ytterligare krav som de ställer på dig är att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Detta står klart och tydligt under formuläret för ansökan, vilket vi tycker är mycket bra. Man måste till och med ”härmed bekräfta” att man är över 20 och fri från betalningsanmärkningar för att kunna gå vidare med sin ansökan. Är man till exempel 19 år – ja då kan man redan på första sidan utesluta Klicklån som framtida långivare. Det är mycket effektivt och tydligt, inte minst för Klicklån, men också för de potentiella kunderna som slipper ”leta” sig fram efter den rätta informationen om vad det är som krävs av en som låntagare. Tydligt och bra Klicklån!

Snabbt och säkert

Processen för ansökan om lån – den är snabb. Men det är inte bara snabbhet som representerar klicklån. Även ansvar och säkerhet är någonting som är viktigt för dem. Som tidigare nämnt var deras skapares, Thorn Svenska AB, mål att förse kunder med krediter under ansvarsfulla förhållanden. Det tycker vi att Klicklån lyckas med. Sett till bland annat det faktum att kreditprövningar görs. Vilket är en viktig faktor för att en kreditgivare ska ses som seriös. UC (kanske det mest kända företaget som utför kreditbedömningar) har utnämnt Thorn Svenska AB (som ju är Klicklåns skapare) till ”trygg och solid parter” samt att de den 17 januari 2018 uppnådde UC:s ”Högsta Kreditvärdighet”.

Snabblån

Du kan hos Klicklån ansökan om ett snabblån på en summa mellan 10 000 och 40 000. Detta lån kan du få in på ditt konto redan samma dag om du lämnar in din ansökan innan klockan 11. Förutsatt att du blivit godkänd i deras bedömningar av dina ekonomiska förutsättningar.

Hur fungerar det?

För att förklara i korthet hur hela processen går till, från det att du ansöker till att du har pengarna på kontot tänker vi sammanfatta allting i några få punkter.

 • Få en överblick för din månadssumma för avbetalning med deras uträknare.
 • Fyll i formuläret som tar dig någon minut
 • Skicka in din ansökan och processen börjar
 • Kreditupplysning görs och du får besked med ett låneavtal
 • Signera avtalet med Bank-ID
 • Få pengarna på kontot samma dag, eller senast dagen efter

I helhet är detta är väldigt enkel process som i bästa fall tar en dag att slutföra (pengarna på kontot). Klicklån kan sannerligen erbjuda ett lån snabbt. Ett snabblån helt enkelt.

Fördelar

Det kan underlätta för att få ett grepp om vilka Klicklån är om man kortfattat kan se deras för- och nackdelar. Här har vi listat några av de fördelar som vi tycker finns med Klicklån.

 • Snabb process – från ansökan till pengarna på kontot
 • Signering med Bank-ID
 • Ingen säkerhet krävs
 • Tydlig information

Som tidigare nämnt är processen som sådan mycket effektiv och går väldigt snabbt. Detta är verkligen en egenskap som står i fördel för Klicklån.

Nackdelar

 • Relativt hög ’lägsta möjliga lånesumma’
 • Relativt hög åldersgräns
 • Information om kundtjänst – när jobbar de?

Någonting som man se som nackdel är det faktum att man som lägsta lånesumma ”måste” låna 10 000 kronor. Är man i ett snabbt behov av en lägre summa är 10 000 förmodligen inte ett alternativ man överväger. Därmed förlorar de också den kategorin av potentiella kunder. Även det faktum att de har en åldersgräns på 20 år kan ses som någonting negativt – man kan säga att de förlorar kunder även här. Sett till den åldersgrupp mellan 18 till och med 20 år. De vill förmodligen också låna pengar och eftersom att det görs kreditprövningar borde de ekonomiska förutsättningarna inte vara något bekymmer då dessa beräknas på hos alla potentiella kunder. För att nämna kundtjänsten även här, och det faktum att det inte framgår när de är tillgänglig. Det är absolut en nackdel för kundservice i sig, och det känns ganska bakåtsträvande i sig att inte kunna påvisa tillgänglighet, eller lova eventuell respons.

Sammanfattning

För att sammanfatta Klicklån tycker vi att de är ett kreditbolag som framstås som effektivt och säkert. Sett till deras skapare, Thorn Svenska AB, har de lång erfarenhet och trovärdighet på marknaden och kan förse sina kunder med bra service. Dessutom kan de förse sina kunder med snabba utdelningar av lån, om man bedöms som lämplig. Med en åldersgräns på 20 år och ett krav på att man inte får ha några betalningsanmärkningar kan de erbjuda en relativt ”lätt” väg till ett lån. Ingen säkerhet krävs för din ansökan och de vill kunna hjälpa dig med just ditt lån. Vi skulle säga att Klicklån har kompetensen, effektiviteten och ansvarstagandet för att på bästa sätt kunna tillfredsställa sina kunder.