Leasy minilån

Erbjudanden uppdaterade: 29/01-2022
Lånebelopp Löptid Ränta från
1 000 - 150 000 kr 30 dagar - 10 år 2,99 - 39,5%
 • Jämför mindre lån

 • Ingen UC

 • Låna med betalningsanmärkningar

Högkostnadskredit Låneexempel: Samtliga lån har en löptid mellan 30 dagar och 10 år. Den nominella räntan för lånen är mellan 2,99 och 39,5 %. Den effektiva räntan för lånen är mellan 13 och 1112 % beroende på lånets löptid, räntor och avgifter.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 2,95 - 26%
 • Icke-bindande erbjudande

 • Endast en UC

 • Besked samma dag

 • Jämför Sveriges främsta lån

 • 23 banker

Låneexempel: 150 000 - 12 år (144 avbetalningar) - Eff. ränta 6,18% - Tot: 175 311 kr - 1 457 kr/mån: - Startavgift 495 kr.
3 000 - 25 000 kr 5 - 24 mån. 38,4%
 • Kostnadsfritt i upp till 14 dagar

 • Inga dolda avgifter

 • Ingen UC

Högkostnadskredit Låneexempel: Ett lån taget 2020-11-01 med kreditbelopp på 3 300 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 099 kronor, totalt 1 800 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 177 % procent och ett sammanlagt belopp om 5 722 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending.
2 000 - 5 000 kr 30 dagar 39%
 • Smidigt SMS-lån

 • Besked direkt

 • Signera säkert med BankID

Högkostnadskredit Låneexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 2,95 - 29,95%
 • Ansök på 1 min

 • Tryggt och säkert

 • Svar från upp till 35 långivare

Låneexempel: Annuitetslån 2 år. Effektiv årsränta 6.49 %. Ett lån på 70 000 kr kostar då 3 112 kr/månad (24 avbetalningar), dvs totalt 74 686 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.30 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.
3 000 - 20 000 kr 1 - 5 år 25,95%
 • Ingen högkostnadskredit

 • Utbetalning samma dag

 • Betalningsfri månad

Låneexempel: Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 60 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 60 x 0 = 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 449 kronor och du kommer totalt att ha betalat 26 940 kronor (449 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 11 940 kronor.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år. 2,95 - 39%
 • Jämför upp till 33 långivare

 • Erbjudanden inom 24 timmar

 • Få lånet utbetalt inom kort

Låneexempel: Annuitetslån 10 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 299 078:-. 120 avbetalningar. Räntekostnad 74 078:-. Individuell ränta varierar.

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

 • Innehållsförteckning

  12 punkt

 • Lästid

  19 minuter

 • Sidan har uppdaterats

  29/01-2022

L’EASY MINILÅN

L’EASY är ett bolag med en 25 års lång erfarenhet som skräddarsyr lösningar individuellt som passar just dina behov. De har ett svenskt huvudkontor i Solna där de gärna tar emot en för rådgivning och förslag. Dessutom verkar de i, utöver Sverige, även i Danmark och Norge.

Det som vi vet är välkänt för L’EASY är att de inte lägger sig i ens anledningar till varför man vill långa pengar, och du behöver därför inte heller någon säkerhet att visa upp för dem. Eftersom att det är minilån de erbjuder kan man välja att låna minst 5000 kronor upp till 10 000 kronor. Detta kan väljas att avbetalas på ett till tre år, och man har därtill möjligheten att när som helst betala av hela lånet. Räntan hos L’EASY Minilån är rörlig och individuell och hamnar någonstans mellan 9,84 % och 21,6 %.

Ansökningar

På deras hemsida kan man enkelt fylla i hur mycket man vill låna och hur länge man vill betala av lånet. Genom att göra detta kommer det automatiskt upp den månadssumma du måste betala för att ha betalat av lånet på den tid du önskat. Vi ger L’EASYs hemsidan ett plus för detta, då underlättar för en att få en överblick i ens framtida lån och avbetalning.

Efter att du har skickat in en ansökan om lån till L’EASY, som du enkelt gör via ett formulär, har vi sett att de snabbt tar emot och behandlar din ansökan. Innan de kan gå vidare kommer de att göra en kreditupplysning på dig. Svaret på din ansökan kommer du att få inom 24 timmar och om ditt lån blir beviljat kommer pengarna att vara på ditt konto samma dag, eller möjligen dagen efter din ansökan har godkänts.

Kundtjänst

Med anledning av att L’EASY är ett varumärke i Thorn Sverige AB som dessutom har en lång erfarenhet inom just den här marknaden, kan vi med goda skäl tro att de har de bästa förutsättningarna för att kunna erbjuda kvalitativ kundkontakt. Att de dessutom erbjuder en snabb och smidig ansökningsprocess bidrar till ett bra anseende.

Inte bara erbjuder de rådgivning för ditt låntagande, utan de erbjuder även på sin hemsida produktrådgivning av diverse hemelektronik prylar och vitvaror. Vid hjälp av L’EASY vid ett köp av några av deras rekommenderade produkter kan de garantera leverans hem till din dörr, och därtill 14 dagars ångerrätt.

Vi tycker också att när ett bolag säger sig vara tillgängliga på deras öppettider mellan 8-18 måndag till fredag att det är en skicklighet i sig att dessutom kunna erbjuda dig som låntagare hjälp och färdigställande av din låneansökan inom 24 timmar. De marknadsför sig med att de hjälper dig med att lägga upp en plan för dig, så behöver man rådgivning tycker vi att man ska utnyttja den möjlighet som finns och faktiskt få lite hjälp och kanske några tips från experter som är vana och erfarna inom området.

Villkor

Om vi ska se till deras villkor som gäller när man ska ta ett lån hos dem, är de väldigt allmänna för vad som enligt svensk lag gäller vid just lånetagningar. Det är kanske också därför som de utgör sig för att stå för ansvarsfull kreditgivning.

Det som först och främst gäller när du vill ta ett lån hos L’EASY är att det kommer att göras en kreditupplysning på dig (av Thorn Svenska AB) för att säkerställa att du har de möjligheter förutsättningar som krävs för att kunna låna pengar och betala av ditt lån. Hos L’EASY kan du enkelt välja själv hur lång återbetalningstid du vill ha på ditt lån. Allt mellan ett till tre år.

Därtill har du givetvis möjligheten att amortera mer än du behöver för att betala av låter snabbare.

Utöver krediträntan har L’EASY Minilån till exempel även rätt att kräva en dröjsmålsränta (med samma räntesats som krediträntan) om låntagaren inte betalar i tid.

Om låntagaren ångrar sig har denne givetvis en ångerrätt som innebär att den måste höra av sig till Thorn Svenska AB inom 14 dagar efter att signeringen av avtalet har skett. Därtill måste låntagaren betala tillbaka pengarna plus ränta inom 30 dagar. Därtill måste du som låntagare även godkänna de villkoren om att du lämnar ut dina personuppgifter.

Uppgifter så som namn, personnummer, adress. Därtill även uppgifter om finansiella tjänster m.m. Dessa uppgifter kan sedan komma att användas för till exempel marknadsundersökningar eller olika analyser. Dessutom kan uppgifterna komma att lämnas till underleverantörer och / eller ombud.

Det kan vara relevant för dig som eventuell låntagare att veta.

Generellt sett tycker vi inte att det direkt förekommer några specifika anledningar till varför de skulle stå för en ansvarsfull kreditgivning på deras hemsida. De villkor som står är som sagt mycket allmänna och gäller vid kreditgivning hos vilket bolag du än kommer till, då de måste följa svensk lagstiftning. Även om de inte har fler specifika villkor för just deras bolag hade vi kanske hellre hade sett en paragraf eller stycke där det på ett kort och koncist sett stod uppräknat vad som gäller.

En liten sammanfattning, för tydlighetens och ansvarstagandets skull. Det faktum att du måste vara 21 år framkommer till exempel först sent in i ansökningsprocessen. Detta hade enkelt kunnat stå på någon slags lista över L’EASYs krav eller villkor för kreditgivning. Någonting i stil med:

 • Inga betalningsanmärkningar
 • 21 årsgräns
 • 14 dagars ångerrätt
 • Etc.

Ansvarsfull kreditgivning

Vad innebär det egentligen att stå för en ansvarsfull kreditgivning? Vi tycker att det innefattar att man verkligen ser till att inte sätta någon låntagare i någon som helst riskabel ekonomisk situation. Den höjda åldersgränsen kan ses som ett tecken på ansvarstagande i viss mån. Dessutom det faktum att de på alla som ansöker gör en kreditupplysning tycker vi är av mycket vikt.

Det är nämligen långt i från alla bolag som ger ut snabblån som gör en sådan koll innan de faktiskt godkänner ett lån. Vi har dessutom skrivit som nackdel att man inte kan låna en summa mindre än 5000 kronor, trots att det är ett minilån. Det finns två sidor av det – man kan även det ses som ett ansvarstagande. Eftersom att många lånade småsummor, som i sig kan tyckas oförargliga, kan sätta vem som helst i en ekonomiskt utsatt situation.

Om L’EASY har tänkt i de banorna är vi imponerade.

Dessutom är avbetalningstiden ganska anmärkningsvärd. Vad vi normalt kan se hos bolag som erbjuder utbetalningar av snabblån i olika former är att de ofta har en väldigt kort avbetalningstid på sina lån. Det är till exempel inte ovanligt med en avbetalningstid på en månad, med tillkomna kostnader som generellt sett är ganska höga.

I ett sådant läge kombinerat med oftast lite lägre krav på låntagaren kan detta lätt och ofta leda till ett kontraproduktivt resultat än det man önskar från en ansvarsfull kreditgivning. Det sätter ofta människor i onödiga skuldsituationer. Därför tycker vi att L’EASY gör det bra i att ha en lite längre avbetalningstid möjlig för låntagare – med den adderade möjligheten att betala av lånet i förväg – om man kan. Detta minimerar riskerna att sätta människor i onödiga skuldsituationer, värre än vad de behöver vara, och fråntar ansvaret från bolag som lånar ut pengar.

På deras hemsida finner vi även deras tips och råd om vad du bör tänka på innan du tar ett lån, antingen hos dem eller hos någon annan. De skriver tips som att det är en god idé att göra upp en budget för att ha koll på hur mycket pengar det egentligen är man har, och var alla pengar bör gå till i först hand, och kan gå till i andra hand. De skriver därtill att hålla koll på de fasta utgifterna i ens vardag för att sedan se hur mycket pengar som ”blir över”.

De tipsar också om att betala så mycket som möjligt på autogiro för att slippa avi-avgifter. Det är vettiga och bra råd men kanske lite intetsägande. Alla har vi sett och hört om budgets och autogiro. Kanske hade lite mer specifika råd varit lite mer slagkraftiga och faktiskt hjälpsamma i sammanhanget? Dock tycker vi att man, genom att göra plats för en sådan här del på sin hemsida, aktivt försöker att bidra till att få den eventuella låntagaren att tänka till innan ett eventuellt lån tas.

Snabblån

Ett snabbt minilån kan man räkna med hos L’EASY då de handlägger och ser till att du får ditt lån utbetalat så fort som möjligt. Allt inom 24 timmar närmare bestämt. Det får vi verkligen ge dem, att de är värda sitt namn.

Det faktum att det också går snabbt och är en väldigt smidig process från ansökan till det att du har fått dina pengar på kontot, är att de accepterar signering med Bank-ID och e-legitimation vilket vi tycker bidrar med en känsla av samtid och utveckling. Ingen ska behöva posta eller faxa i 2017. E-legitimation är det rätta sättet, i synnerhet om det ska gå snabbt.

Hur fungerar det?

Vi har gått igenom det mesta som har med processen att göra och förklarat vad L’EASY gör. Men för att vi snabbt ska ta dig igenom processen om hur du kan få ett lån en gång till kan man dela upp det i endast några få steg:

 • Ansökan (besvaras inom 24 timmar)
 • Kreditupplysning
 • Signering via Bank-ID / e-legitimation
 • Pengarna på kontot (redan samma dag, eller vid speciella fall dagen efter ansökan)

Ansökan gör du som sagt enkelt på deras hemsida, där du har en bra överblick på vilket lån du väljer att ta sett till summa och avbetalningstid. Sedan väntar du på deras svar som sker inom 24 timmar. Därefter kommer de att handlägga och bedöma ifall du är en lämplig låntagare.

Detta görs bland annat genom att de gör en kreditupplysning på dig, för att utesluta betalningsanmärkningar. Om de bedömer att du är lämpad att kunna ta ett lån och kunna betala tillbaka kommer de att kontakta dig och du får då läsa igenom och signera avtalet som gjorts baserat på hur mycket du vill låna samt hur lång avbetalningsperiod du vill ha. Signeringen sker som sagt enkelt och smidigt med e-legitimation. Efter det är det bara att vänta på att pengarna kommer in på kontot – som oftast kommer in redan samma dag!

Fördelar

 • Enkel ansökningsprocess med bra överblick på lån och avbetalning
 • Signering med Bank-ID / e-legitimation
 • Snabb utbetalning
 • Lång återbetalningstid

Nackdelar

 • Minimigräns på 5 000 kronor
 • Icke tydliga krav / villkor

Sammanfattning

Vi skulle säga att L’EASY är ett bolag som det är ganska enkelt att söka lån hos, då de har en mycket effektiv hemsida enkelt leder en framåt i sin process. De har dessutom en mycket bra funktion i form av en överblick som visar hur ens framtida lån och avbetalning kommer att se ut baserat på den valda avbetalningstiden.

De har en mycket tillgänglig och effektiv kundtjänst som gärna finns till för rådgivning, då vi bland annat kan se att de marknadsför sig själva för att skräddarsy individuella lösningar. Därtill arbetar de kvickt med att handlägga och, om de kan, att godkänna ditt lån. Allt som allt, från och med att du har enkelt och elektroniskt har skickat in och skrivit under din ansökan kommer det att ta 24 timmar tills det att du har fått dina pengar på kontot.

I värsta fall kan det dröja en dag innan du har fått in pengarna. Men nog gör de allt de kan för att hålla sina kunder nöjda.

Just eftersom att L’EASY också står under Thorn Svenska AB höjs deras anseende avsevärt, men kanske skulle de ha marknadsfört sitt eget namn på ett eget och bättre sätt än att man känner igenom dem genom dess skapare? I vilket fall är L’EASY, som man kanske hör på namnet, ett enkelt sätt att låna pengar på – förutsatt att man har de förutsättningar som man behöver ha för att kunna ta ett SMS lån. Eftersom att de är ansvarstagande och står för en ansvarsfull kreditgivning betyder det att de inte ger ut lån till vem som helst, bara för att det råkar vara enkelt.

Referenser