Modus Finans

Erbjudanden uppdaterade: 10/08-2022

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Modus Finans

Modus Finans är ett bolag som ger ut lån till privatpersoner, som skapades 2017. De är ett varumärke under dess huvudgrundare Thorn Svenska AB som har funnits sedan 1970 och har ett antal fler bolag i sitt namn. De är väletablerade och Modus Finans är en av deras nyaste bolag.

Hos Modus Finans kan du låna mellan 10 000 till och med 50 000 kronor – och få in dem på kontot redan samma dag. Alternativt senast vardagen efter ansökan.

Ansökningar

Hos Modus Finans är det väldigt enkelt att ansöka om ett lån då allting sker direkt på deras hemsida. Det du kan göra är först och främst att använda dig av deras funktion i vilken du kan reglera summan av ditt önskade lån och den önskade avbetalningstiden. På det viset kan du enkelt se vad summan av din kommande månadsbetalning blir.

Men kom ihåg att det är en summa med modifikation – det tillkommer även administrationsavgifter. Dock tycker vi att detta är en mycket bra funktion som visar, mellan tumme och pekfinger, vad man kan räkna med att få betala av för sitt lån varje månad. Om du vill ansöka om ett lån, klickar du enkelt bara på knappen där det står ”ansök om lån” där du få får fylla i personuppgifter som namn, bankuppgifter, inkomst etc. Du kommer att få svar på din ansökan inom en timme (på deras öppettider mellan 8-18 måndag till fredag), och de kommer sedan att göra en kreditprövning på dig för att kunna säkerställa att du inte har några betalningsanmärkningar samt för att kunna räkna på en individuell ränta – vilken kommer att hamna någonstans mellan 9,84 % och 21,6%.

Efter att en avtalspension har gjort kommer den att skickas till dig, och du får, om du godkänner allt som står, signera med Bank-ID. Därefter kommer du att få in dina pengar på ditt konto samma dag, eller absolut senast nästa vardag.

Kundtjänst

Modus Finans har en tillgänglig kundtjänst mellan 8-18 måndagar till och med fredagar. De uppger även att de svarar inom en timme på din ansökan, vilket vi tycker är ett stort plus och adderar till deras trovärdighet om att det ska vara ”enkelt, tryggt och smidigt” att ansöka om lån hos dem. Även om Modus Finans inte funnits till så länge sett till att de skapades 2017 så har i alla fall dess skapare funnits länge och är väletablerade inom marknaden.

Därför tror vi också att de har den kompetens som krävs för att också kunna leverera en bra kundservice på ett professionellt sätt.

Villkor

Vid alla tänkbara utgivningar av lån finns det svensk lagstiftning att förhålla sig till, hos vilket bolag eller bank du kommer till. Hos Modus Finnas finns inte många villkor utöver de traditionella som finns var du än kommer. Men för att övergripande gå igenom vad man ska känna till som långivare hos Modus Finans är följande: Någonting av det första som sker i ansökningsprocessen är att det kommer att ske en kreditprövning på alla eventuella låntagare.

Denna prövning gör av huvudskaparna Thorn Svenska AB. De som också i slutändan kommer att bevilja ditt eventuella lån. Krediträntan kommer att besluts individuellt efter din kreditprövning och kommer att finnas med i låneavtalet. Dessutom kommer du som låntagare att bli skyldig att betala en dröjsmålsränta på samma procent som krediträntan om du någon månad är försenad med din inbetalning.

För de som väljer att få en avisering varje månad kommer det tillkomma en aviavgift, men om betalning sker via autogiro tillkommer istället en administrationsavgift. (Dessa avgifter står till exempel inte med i uträkningsfunktionen som visar din totala månadssumma). I villkoren står det även att ifall et är så att man har valt att nyttja de betalningsfria månaderna hos Modus Finanas, måste man välja de månader man vill ha betalingsfria i förhand (samma månader varje år) och kan inte ändra i efterhand. Vilket kan vara mycket relevant att veta innan man väljer sina månader, kanske 6 år framöver.

Dessutom har du, som vilken annan låntagare som helst, rätt att ångra dig. Inom 14 dagar efter du har signerat till låneavtal har du rätt att ångra dig. Om så är fallet måste låntagaren inom 30 dagar betala tillbaka summan bestående av lånet i sig, inklusive ränta. Dessutom ska du som låntagare vara medveten om att alla dina lämnade uppgifter, så som person och kredituppgifter kan komma att användas vidare för till exempel undersökningar i olika former.

De kan också överlämnas vidare till underleverantörer eller ombud till bolaget.

”Enkelt, tryggt och smidigt”

På Modus Finans står det skrivet det är är enkelt, tryggt och smidigt att ansöka om lån hos dem. Vi tänkte att vi skulle försöka definiera desserter slagord just sett utifrån vad Modus Finans faktiskt gör för att uppnå enkelhet, trygghet och smidighet. Om vi börjar med enkelhet så tycker vi definit att hela ansökningsprocessen får plats i det begreppet.

Detta av den anledning att allting sker digitalt! Allt i från en övergripande blick över ditt lån, till att skicka in ansöka, till att få låneavtal skickat till en, till att till slut också avsluta med att signera avtalet digitalt – via Bank-ID. Detta tycker vi verkligen bidrar med enkelhet och är en viktig om inte avgörande faktor i dagens samhälle. För att sedan ta itu med vad de gör för att bidra med trygghet i ditt låntagande är däremot lite mer svårtolkat. Det vi kan hitta som vi skulle kunna tycka är en trygghet för låntagaren är det faktum att de gör en kreditprövning på alla eventuella låntagare.

Detta för att försäkra sig om att de inte bidrar till att sätta någon i en ekonomisk knipa. Man skulle även kunna tolka deras ”förebyggande tips” som någon form av trygghetstänk. De har på sin hemsida radat upp tre olika tips för den som ska ta ett lån. Det är tips som att de menar att man kan göra en budget, och se övergripande över hela sin ekonomi, samt att använda sig av autogiro istället för att få hem avier, som ju bidrar till extra avgifter.

Därtill har de länkat en tom mall för hur man enkelt kan göra en budget. Vi tycker att detta är ett bra sätt att få en människa att stanna upp och kanske se över sin ekonomi innan man tar ett lån. Kanske hjälper det någon att få en bättre överblick på sin ekonomi, då får vi se det som ett slags bidragande av trygghet. Om vi sedan ser till deras smidighet är väl den ganska snarlik enkelhet, men för att nyansera det lite får v även addera den snabba service som erbjuds för det första direkt vid ansökan (svar inom en timme) men också den snabba utbetalningen som ju i bästa fall sker samma dag.

Eller vardagen efter. Inte heller behöver du någon säkerhet för att få ta ett lån, vilket i sig bidrar till en smidigare process.

Två betalningsfria månader

Modus Finans erbjuder att man i sitt låntagande får två betalningsfria månader under sin avbetalningstid. Vilka månader man vill ha får man välja när man påbörjar sin ansökan. Dessa månader är också inräknade i den översiktsfunktionen som man har tillgång till på deras hemsida – så har du använt dig av den så kan det vara bra att veta att dessa månader är inräknade i den månadssumma du fått upp.

Att som bolag erbjuda denna möjlighet är förstås något fördelaktigt. Det är ett perfekt sätt att sticka ut som bolag, men inte minst är det en väldigt fördelaktig möjlighet för den potentiella låntagaren. För vissa kan det betyda otroligt mycket att slippa den där månadskostnaden vissa månader, exempelvis i december, som kanske redan är fylld med utgifter.

Snabbt privatlån

Modus Finans kan sannerligen bjuda ett lån värt sitt namn; snabbt. Ett lån mellan 10 000 till 50 000 kronor och med en möjlighet till en relativt lång avbetalningsperiod. Dessutom erbjuder de de två betalningsfria månaderna.

Allt detta kombinerat tycker vi bidrar till att Modus Finans står sig ganska starka där ute på marknaden.

Vad krävs?

 • 20 årsgräns
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inkomst (bedöms individuellt vid ansökan)

Eftersom att det kommer att ske en kreditprövning på den som ansöker kan Modus Finans enkelt se om den har tidigare betalningsanmärkningar. Dessutom fyller den som ansöker i ens uppgifter om inkomst och ingår i ansökningsprocessen och i det som avgör om din ansökan kommer att bli godkänd eller inte.

Hur går det till?

För att göra det enkelt att hänga med på processen om hur man tar sig från ansökan till det att man har fått pengarna på kontot kan vi på ett enkelt sätt summera Modus Finans ansökningsprocess. Eftersom att det är ett smidigt och enkelt bolag, är det inte många steg.

 • Få en överblick på din kommande avbetalning
 • Fyll i en ansökan (enkelt på deras hemsida)
 • Få svar inom en timme
 • Få låneavtalet skickat till dig
 • Signera med Bank-ID
 • Få pengarna på kontot samma dag (eller senast vardagen efter ansökan)

Börja enkelt med att reglera din önskade lånesumma och återbetalningstid, för att sedan fylla i din ansökan på deras hemsida. Den ansökan kommer de att svara på inom en timme och kommer därefter att göra en kreditprövning på dig. Efter det kommer låneavtalet att skickas till dig för underskrift (förslagsvis med Bank-ID).

Sedan kan du vänta på att pengarna kommer in på kontot samma dag – eller senast dagen efter.

Fördelar

Vi ser många fördelar med Modus Finans och varför man skulle välja att låna hos just dem. Om vi ska lista några av de fördelar som vi ser hos ett eventuellt låntagande hos Modus Finans är detta några av de vi kan se:

 • Snabb utbetalning
 • 2 betalningsfria månader om året
 • Lång avbetalningstid
 • Signering med Bank-ID

Nackdelar

 • Måste låna minst 10 000
 • Lite avsaknad av information / lite otydliga på hemsidan i vissa bemärkelser

Det vi noterade och som verkligen kan ses som en nackdel är det faktum att man minst måste låna 10 000 kronor. Detta kan betyda förluster av eventuella låntagare för Modus Finans. Däremot erbjuder de ett relativt högt maxlån på 50 000, för att vara ett snabblån.

Därtill tycker vi också att hemsidans förklaringar och exemplifieringar var lite onödigt invecklade ibland. Dessutom saknade vi en tydlig ”check-lista” för att se om man har det som krävs för att få ta ett lån hos dem. Det som stod under villkor var bara långa, juridiska förklaringar som självklar är viktiga – men för att komplettera med det hade de kunnat ha en liten punktlista över deras mest grundläggande krav. Lätt för kunden att avgöra och svårt för kunden att missförstå.

Sammanfattning

Om vi ska sammanfatta Modus Finans kan vi i alla fall börja med att säga att de erbjuder snabba och relativt höga lån på mycket kort tid. Ett seriöst bolag med en väletablerad skapare, Thorn Svenska AB. Vi kan därtill faktiskt skriva under på deras egna ord om att det är enkelt, tryggt och smidigt att låna hos dem.

Med deras grundläggande och säkra villkor är det också enkelt att ansöka om lån hos Modus Finans. Inte krävs det någon säkerhet heller, och det enda som egentligen är specifikt när det kommer till krav för just Modus Finans är att du inte får ha några betalningsanmärkningar och att du måste ha en inkomst – vilka ses över efter det att du har skickat in en ansökan. Deras avbetalningstider är tämligen generösa med en valbar tid mellan 1 till 6,5 år – med möjligheten att betala av hela lånet när som helst du önskar. Därtill har de också ett speciellt erbjudande om att få två betalningsfria månader om året.

Med en enkelt och tydlig ansökning som helt och hållet sker digitalt kan du få dina pengar på ditt konto redan samma dag som du ansöker om lånet, eller absolut senast nästa vardag. Om man helt enkelt letar efter ett bolag som ger ut lite högre och snabba lån med en lång återbetalningstid, där kraven inte är alltför höga - och där du dessutom blir erbjuden möjligheten med två betalningsfria månader om året då ska man kika in Modus Finans.