Låna pengar räntefritt

Erbjudanden uppdaterade: 19/04-2021

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.


Genom snabblån kan du låna pengar snabbt när ett behov oväntat dyker upp. Snabblån är en typ av lån som definieras av mindre lånesummor men framförallt av den snabba ansöknings- och utbetalningsprocessen som sköts helt elektroniskt. Det bör inte ta längre än tre dagar från ansökan tills du har pengar på banken för att det ska handla om ett riktigt snabblån. Denna typ av låneprodukt är en typ av privatlån som också går under namn som SMS-lån, mikrolån, blancolån och internet/online lån. Dessutom är snabblån i princip din enda möjlighet att låna pengar helt räntefritt.

Räntefritt inte lika med kostnadsfritt

Det är dock viktigt att komma ihåg att räntefritt inte är lika med kostnadsfritt. Tidigare marknadsfördes räntefria snabblån som gratis men detta förbjöds efter ett tag eftersom det gav ett intryck av att de var helt kostnadsfria. Det är de inte. Det tillkommer alltid en viss kostnad i form av avgifter men trots detta är de är fortfarande mycket attraktiva alternativ för dig som letar efter ett billigt SMS-lån.

Helt kostnadsfria lån existerar i princip inte. Kanske kan du övertyga mormor eller din bästa kompis att ge dig ett lån som är både ränte- och avgiftsfritt men låt oss inte vara naiva och tro att ens de skulle vara helt kostnadsfria. Så om du inte vill ägna din fritid åt att skjutsa mormor till syjuntan eller vara nykter chaufför varenda utekväll överväg om ett räntefritt lån är rätt för dig. Pengar har tyvärr förstört många nära relationer.

Var noga med att kontrollera avgifter

Som sagt räntefritt betyder inte kostnadsfritt utan du kommer att behöva betala avgifter. För att försäkra sig om att ett räntefritt lån är det bästa alternativet för dig är det alltså viktigt att kolla vilka avgifter som tillkommer. Som ett minimum brukar alla långivare lägga på någon slags uppläggnings- eller expedieringsavgift för att behandla en ansökan och betala ut ett lån. Aviseringsavgift är ytterligare en vanlig avgift. För att jämföra ett räntefritt lån med ett lån som löper med ränta bör du alltså räkna ut den totala kostnaden på de båda lånen, alltså kostnaden för ränta plus avgifter för ett lån som löper med ränta och jämföra detta med de avgifter du måste betala för det räntefria lånet.

Tidsbegränsade räntefria lån

Långivare tjänar pengar på att ta ut ränta och därför är räntefria lån ofta tidsbegränsade till en kortare period. Att erbjuda dessa lån till i princip självkostnadspris (avgifterna täcker företagets kostnader) är ett sätt för en långivare att locka till sig nya kunder. Kunden får möjlighet att prova företagets ansökningsprocess och kundservice. Eftersom företaget inte tjänar några pengar är dock dessa lån ofta tidsbegränsade till kortare perioder som en eller ett par månader. Betalar inte du tillbaka inom denna tid försöker företaget kanske ta tillbaka sin förlust för den räntefria perioden genom en högre räntesats och ytterligare avgifter. När du lånar pengar räntefritt är det alltså viktigt att också kolla upp vad som händer efter den räntefria perioden. Inklusive vilka rutiner som gäller för inkasso. Om du skulle få betalningssvårigheter är det alltid bättre att vara proaktiv. Ring företaget innan betalningen förfaller och fråga om du kan få betalningsperioden förlängd.

Utnyttja ökad konkurrens på marknaden till din fördel

Att använda snabblån som ett sätt att omfördela sina inkomster på ett sätt som bättre passar ens livsstil har blivit allt vanligare och konkurrensen på marknaden ökar. Det dyker ständigt upp nya aktörer på marknaden vilket är till konsumentens fördel eftersom detta har lett till att de räntefria erbjudandena blir fler och fler. Det finns ingenting som hindrar dig som låntagare att utnyttja dessa erbjudanden på att låna pengar räntefritt från flera olika långivare. Ta tillfället i akt att prova olika långivare för att hitta en som passar dig i längden men passa dig för oseriösa långivare. Genom att använda dig av MONEYBANKER undviker du oseriösa långivare som inte jobbar enligt gällande lagstiftning. Vi granskar noga alla långivare som vi förmedlar lån för på vår webbplats. Inga långivare som inte är registrerade hos Finansinspektionen och följer andra gällande regler får marknadsföra sina produkter hos oss.

Snabbt och smidigt att låna pengar räntefritt

I övrigt är det ingen skillnad mellan att låna pengar räntefritt och med ränta. Börja som sagt här hos MONEYBANKER. Genom vår sökfunktion kan du snabbt hitta långivare som erbjuder räntefria introduktionslån. Du går sedan vidare till varje långivares egen sida och fyller där i det elektroniska ansökningsformuläret. Det brukar bara ta 10–15 minuter om du har alla dina uppgifter i ordning. Efter att långivaren gjort en kreditprövning får du besked om du beviljats ett räntefritt lån och hur lång tid det kommer att ta att få pengarna inbetalade till ditt konto. Hela processen bör inte ta mer än tre dagar för att det ska handla om ett snabblån värt namnet.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på Moneybanker. Genom att använda hemsidan godkänner du vår cookie policy.