Billiga SMS-lån

Erbjudanden uppdaterade: 15/05-2021

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.


Letar du efter marknadens billigaste SMS-lån (snabblån) så har du kommit rätt. Här hos MONEYBANKER hittar du de billigaste och bästa SMS-lånen från väletablerade långivare som du kan lita på. Att ta SMS-lån har blivit ett allt vanligare sätt för människor att öka flexibiliteten i sin ekonomi och ha pengar till hands när de verkligen behövs. Att fler människor lånar har också lett till ökad konkurrens på SMS-lånemarknaden vilket både är till fördel och nackdel för konsumenten. Å ena sidan innebär större konkurrens bättre villkor som lägre räntesatser. Å andra sidan, desto fler aktörer, desto svårare blir det att navigera och hitta det bästa och billigaste lånet. Som tur är kan du använda dig av vår tjänst här på MONEYBANKER. Vi har redan gjort halva jobbet åt dig och noga valt ut de seriösaste långivarna med de bästa erbjudandena.

Varför ta ett SMS-lån?

Möjligheten att ta ett SMS-lån gör det möjligt för dig att täcka ekonomiska behov som inte går att täcka på något annat sätt. Det finns vitvaror som går söner, resor som måste göras och andra tillfällen som inte kommer tillbaka. Genom SMS-lån har du möjlighet att låna från din framtida inkomst och täcka behov när de uppkommer. Var dock helt medveten om att det kommer att kosta och var alltid säker på att du kan betala tillbaka innan du tar ett SMS-lån.

Även människor som inte har hög inkomst från fast anställning har möjlighet att få ett SMS-lån beviljat, exempelvis de med lägre inkomster, inkomst endast från pension eller a-kassa, egenföretagare eller de med enstaka betalningsanmärkningar. Tyvärr kan detta vara den enda möjligheten för dessa människor att få ett lån och klara sig ur en ekonomisk kris som uppstår på grund av oförutsedda händelser och olyckor i livet.

Synbart billiga SMS-lån inte alltid billigast

När du börjar leta efter det billigaste SMS-lånet är det lätt att stirra sig blind på den nominella räntesatsen. Den nominella räntesatsen är den procentsats ränta som utgår på ett lån. Utöver denna tillkommer det dock i stort sett alltid avgifter. Som ett minimum en uppläggningsavgift men ofta också andra avgifter som aviseringsavgifter, påminnelseavgifter, förseningsavgifter m.fl. Tar du ett lån på längre än 12 månader är den effektiva årsräntan ett bra mått på den faktiska kostnaden. Den effektiva årsräntan är en procentsats som räknats ut utifrån både ränta och avgifter uttryckt som en procentuell kostnad för ditt lån över ett år. För kortare lån än 12 månader är detta mått dock inte lika användbart. Räkna alltså alltid ut den totala kostnaden för att avgöra vilket SMS-lån som faktiskt är billigast.

Räntefria SMS-lån

Marknadens sannolikt billigaste SMS-lån är de som helt saknar ränta. Denna typ av erbjudanden erbjuds oftast endast till nya kunder som ett sätt för en långivare att marknadsföra sig. Var dock noga med att kontrollera vilka avgifter som utgår. Det är högst osannolikt att du kan hitta ett helt kostnadsfritt lån från en seriös långivare. Så försäkra dig om att inte de avgifter som utgår är lika höga som om lånet skulle haft en räntesats. Denna typ av erbjudanden gäller också ofta lån med väldigt kort återbetalningstid, på en eller ett par månader, så var också uppmärksam på vilka villkor som gäller om du skulle behöva förlänga lånet. Det kan vara så att den räntesats som då kommer att gälla är mycket högre än genomsnittet på marknaden.

Räntefria SMS-lån är dock väldigt bra erbjudanden om du känner dig trygg med att du kommer att kunna betala tillbaka. Det finns heller ingenting som hindrar dig från att utnyttja räntefria erbjudanden från många olika långivare för att täcka dina lånebehov.

Billigast inte alltid bäst

Naturligtvis är det lätt att sätta ett likhetstecken mellan billigast och bäst. I det stora flertalet fall är det rätt tänkt men är dock inte helt säkert att det billigaste SMS-lånet är bäst för just dig. Istället bör tänket vara att det bästa lånet för dig är det du är helt säker på att du kan betala tillbaka helt utan problem. Att t.ex. ta ett lån med kortare löptid som totalt kostar dig 600 kr istället för 1000 kr kan kännas som en så kallad “no-brainer”, men om de där extra 400 kr kommer att innebära att du måste äta snabbnudlar till middag i två veckor och du vet att det är något som kommer att kännas mycket jobbigt för dig så kanske det är värt att betala 400 kr extra istället för att hamna efter med betalningarna. Att hamna efter med återbetalning på ett lån innebär alltid ökade kostnader i form av förseningsavgifter och ofta även straffränta. I värsta fall löper du också risken att skulden skickas vidare till något indrivningsföretag eller till kronofogden. Även om det finns möjlighet att ta SMS-lån med någon enstaka betalningsanmärkning av mindre allvarlig karaktär är det inte möjligt att låna om du har ett öppet ärende hos kronofogden. Så skydda flexibiliteten i din ekonomi och din möjlighet att ta nya SMS-lån genom att aldrig ta på dig större skulder än du säkert kan betala tillbaka.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på Moneybanker. Genom att använda hemsidan godkänner du vår cookie policy.