SMS lån med betalningsanmärkning

Erbjudanden uppdaterade: 15/05-2021

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.


En av de främsta fördelarna med SMS-lån är att det går att få ett sådant beviljat trots att man har en betalningsanmärkning. För de som har betalningsanmärkningar är ett SMS-lån (ett snabblån) ofta det enda sättet att få låna pengar. Därmed inte sagt att du hittar långivare som beviljar lån till ansökanden med betalningsanmärkningar här hos på MONEYBANKER. Vi ställer höga krav på kvalitet och transparens hos de långivare vi samarbetar med men så länge de efterlever dessa krav är det inte helt uteslutet att det går att hitta långivare som även beviljar lån till människor med betalningsanmärkningar genom vår sökfunktion.

Vad är en betalningsanmärkning?

Det förekommer mycket förvirring när det gäller vad en betalningsanmärkning egentligen är. Att man har en betalningsanmärkning är inte samma sak som att kronofogden när som helst kommer att knacka på hos dig och beslagta både Tv och farfars gamla moraklocka. Till skillnad mot vad många tror är det inte kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar.

Betalningsanmärkning är istället ett samlingsnamn på olika slags information som kreditupplysningsföretag samlar in från många olika håll bl.a. från kronofogden men även från andra myndigheter och företag. Det kan handla om obetald skatt, obetalda TV-avgifter, att du övertrasserat ditt bankkonto eller inte betalat din mobiltelefonräkning m.m.

Alla ärenden hos kronofogden leder inte till betalningsanmärkning

Att ett krav, en skuld skickats till kronofogden leder heller inte nödvändigtvis till att du får en betalningsanmärkning. När man inte betalar sina räkningar skickas kravet oftast vidare till ett inkassoföretag som försöker att kontakta dig. Först därefter om de inte får tag på dig eller du ändå inte betalar skickas ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten. Alla företag hanterar dock inte kravprocessen på samma sätt så det är viktigt att informera sig om hur en viss långivare hanterar uteblivna betalningar redan innan du tar ett lån bara utifall du skulle få svårigheter att betala.

När kronofogden får in ett krav skickas först ett så kallat “föreläggande om betalning” ut till dig. Du har en skyldighet att skriva på delgivningskvittot att du fått föreläggandet eller genom att ringa kronofogdemyndigheten bekräfta att du fått föreläggandet. Detta innebär dock inte att du går med på att du är skyldig att betala det krävda beloppet. Därefter, om du tycker att kravet är felaktigt på något sätt, helt eller delvis, t.ex. att en långivare har tagit ut för hög ränta eller konstiga avgifter jämfört med vad som står i ditt låneavtal, har du rätt att bestrida kravet. Det vill säga hävda att du inte tycker att du har skyldighet att betala. I sådant fall skickar kronofogden ärendet vidare till domstol.

Även om du inte har något att invända mot kravet i sig utan helt enkelt inte hade möjlighet att betala kan du undvika en betalningsanmärkning. Du har möjlighet att kontakta din långivare och betala hela skulden eller försöka få dem att gå med på en betalningsplan. Betalar du hela skulden är långivaren skyldig att återkalla ärendet från Kronofogdemyndigheten och även vid en överenskommelse om en betalningsplan ska det ingå att de återkallar ärendet. I dessa fall uppstår det inga betalningsanmärkningar trots att Kronofogdemyndigheten varit inblandad.

En betalningsanmärkning med ursprung hos kronofogden uppstår först om du inte kan betala och långivaren inte går med på att återkalla ärendet. Kronofogdemyndigheten fastställer då kravet genom ett beslut, också kallat utslag. Långivaren kan då gå vidare och ansöka om verkställighet, d.v.s. att kronofogden ska driva in skulden genom tvång. Det är alltså först i detta skede som det uppstår en betalningsanmärkning och det finns risk att kronofogden beslagtar dina tillgångar. Att de gör ett ovälkommet besök hemma hos dig är dock heller inte i detta skede det första som händer. (En betalningsanmärkning uppkommer också om du genomgår skuldsanering.)

Få ett SMS-lån med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning är det i stort sett omöjligt att få ett privatlån från någon av Sveriges storbanker. Det kan också vara svårt att till exempel få hyra en lägenhet eller ta ut ett nytt mobiltelefonabonnemang. Det är inte ovanligt att det uppkommer situationer i en människas liv där ett lån är det enda alternativet för att täcka ett finansiellt behov och då finns det som tur är möjlighet att ta ett SMS-lån. Vissa långivare som erbjuder dessa typer av lån är flexiblare i sin kreditprövning än de traditionella kreditinstitutionerna. En betalningsanmärkning finns registrerad under 3 år oavsett om skulden betalats tillbaka i sin helhet eller inte. Kan du visa att du betalat av skulden, har en stadig, regelbunden inkomst och ordnad personlig ekonomi vid det tillfälle du ansöker om ett lån har du ändå goda möjligheter att få ett SMS-lån beviljat trots betalningsanmärkning. Du kommer dock att måsta räkna med att din personliga räntesats blir högre eftersom detta är det sätt långivaren skyddar sig genom. Läs noga igenom ditt erbjudande/anbud innan du skriver på det så att det inte tillkommit några andra villkor på grund av din betalningsanmärkning. Tänk också på att särskilt när man har en betalningsanmärkning bör man tänka efter en gång till innan man tar ut ett lån. Gör en budget för att se till att du verkligen har råd att betala tillbaka så att du slipper nya betalningsanmärkningar.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på Moneybanker. Genom att använda hemsidan godkänner du vår cookie policy.