Billiga snabblån

Erbjudanden uppdaterade: 15/05-2021

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Behöver du extra pengar och är ute och letar efter ett billigt lån så har du kommit rätt. Här hos MONEYBANKER hittar du billiga snabblån från de bästa långivarna på marknaden. Känner du inte sen tidigare till snabblån så följer här en kort introduktion och några tips om hur du hittar de billiga snabblån som är rätt för dig.

Snabblån eller SMS-lån?

Kärt barn har många namn heter det visst. Letar du efter ett lån som inte är ett bostads- eller billån så stöter du snabbt på alla möjliga slags namn som: privatlån, personligt lån, minilån, mikrolån, onlinelån, internetlån, blancolån, snabblån, SMS-lån och det finns säkert fler.

 • Ett privatlån eller personligt lån är i stort sett en benämning för lån som tas av privatpersoner utan säkerhet (i stort sett alla lån utom bostadslån och billån).
 • Mikrolån eller minilån är precis som namnen indikerar lån av mindre summor.
 • Onlinelån eller internetlån är lån som kan tas på nätet d.v.s. hela ansökningsprocessen inklusive utbetalning sker helt digitalt utan att det behövs något personligt möte. Du ansöker genom att fylla i ett formulär online, får ditt lånerbjudande via e-post, skriver på låneavtalet med ditt BankID eller annan e-signatur och får sedan inbetalning direkt till ditt konto.
 • Blancolån kallas alla lån som inte ställs mot säkerhet. För privatpersoner är detta i stort sett alla lån utom bostadslån, billån och lån som tas hos pantbanken.
 • Snabblån är ett slags lån som karaktäriseras av att både ansökning och utbetalning går fort.
 • SMS-lån är ett lån som du kan ansöka om via textmeddelande från din telefon. De är de ursprungliga snabblånen.

Alla dessa namn är dock överlappande. Produkten snabblån är en kombination av många av de olika lånetyperna. Utöver att de är snabba så är de på samma gång privatlån, minilån (mikrolån) blancolån och onlinelån (internetlån). Eftersom de inte sköts via textmeddelanden är de inte i traditionell mening SMS-lån men SMS-lån och snabblån används idag i stort sett som synonymer. Vissa långivare och förmedlare vill dock göra en distinktion och menar att snabblån är större lån med löptid längre än 12 månader och SMS-lån är de allra minsta lånen med de kortaste löptiderna.

Snabblån karaktäriseras också av att i stort sett alla kan få ett sådant lån så länge de har någon slags mer regelbunden inkomst samt att det går att välja att ansöka utan kreditupplysning från UC. Låt dig alltså inte förvirras av alla namn. Mikrolån, minilån, onlinelån, internetlån, snabblån och SMS-lån är i synonymer för samma slags låneprodukt. Privatlån erbjuds oftast i större summor och går att få från din vanliga bank. Blancolån används sällan som ett fristående namn utan man talar om att ett lån är en typ av blancolån. Motsatsen dvs. lån mot säkerhet kallas hypotekslån.

Tips för att hitta billiga snabblån

När man nu kommit förbi förvirringen över terminologin, hur ska man göra för att hitta ett billigt snabblån? Att börja hos en välrenommerad förmedlare som här hos MONEYBANKER är en bra start. Vi jobbar bara med de bästa långivarna i branschen och kontrollerar att dessa företag opererar enligt de regler som gäller i branschen. Javisst, det handlar om vinstdrivande verksamhet men konsumentskydd är en viktig del i alla typer av verksamheter. Vi stöder ansvarsfullt lånande.

Här följer några råd som kan vara användbara när du letar efter det lån som är bäst för dig:

 • Är du osäker på din betalningsförmåga välj hellre ett lån med längre återbetalningstid för att vara säker på att kunna betala tillbaka. Se till att det inte tillkommer några avgifter för förtidsåterbetalning och betala hellre snabbare än planen istället för att ta på dig en månatlig kostnad som du vissa månader kanske inte klarar av.
 • Vet du inte hur mycket du behöver, låna lite extra och betala tillbaka så fort du vet att du inte behöver dem. Kom dock som ovan nämnts ihåg att kontrollera att det inte tillkommer några straffavgifter för att betala tillbaka tidigare.
 • Ansök hos flera olika långivare och jämför deras erbjudanden. Räntesatserna kan skilja sig mycket mellan olika långivare. Kanske vill du i detta fall välja ett lån utan UC så att inte alla förfrågningar som gjorts för lån sedan syns i din kredithistorik.
 • Stirra dig inte blind på räntesatser utan fokusera hellre på betalningsförmåga. Det är alltid bättre att ta ett lån som du kan betala tillbaka.
 • Läs noga igenom alla avtalsvillkor innan du skriver under låneavtalet. Är det något du är osäker på ring till långivarens kundservice. Då får du också en känsla för hur lätta de är att få tag på och vilken slags servicekänsla man har. Det kan vara bra att veta för senare tillfällen.
 • Är det ditt första snabblån leta efter räntefria erbjudanden. Dessa kan ofta vara de billigaste alternativen men glöm inte att kontrollera vilka avgifter som tillkommer.

Till sist glöm inte att räntekostnader är avdragsgilla när du deklarerar. Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på Moneybanker. Genom att använda hemsidan godkänner du vår cookie policy.