Billiga snabblån

Tips för att hitta billiga snabblån inkluderar att ansöka hos flera långivare, inte stirra sig blind på ränta, läsa avtalet och fokusera på återbetalning.

56 930
Användare hjälpt av MONEYBANKER.se

Snabblån eller SMS-lån?

Kärt barn har många namn heter det visst. Letar du efter ett lån som inte är ett bostads- eller billån så stöter du snabbt på alla möjliga slags namn som: privatlån, personligt lån, minilån, mikrolån, onlinelån, internetlån, blancolån, snabblån, SMS-lån och det finns säkert fler.

Alla dessa namn är dock överlappande. Produkten snabblån är en kombination av många av de olika lånetyperna. Utöver att de är snabba så är de på samma gång privatlån, minilån (mikrolån) blancolån och onlinelån (internetlån). Eftersom de inte sköts via textmeddelanden är de inte i traditionell mening SMS-lån men SMS-lån och snabblån används idag i stort sett som synonymer. Vissa långivare och förmedlare vill dock göra en distinktion och menar att snabblån är större lån med löptid längre än 12 månader och SMS-lån är de allra minsta lånen med de kortaste löptiderna.

Snabblån karaktäriseras också av att i stort sett alla kan få ett sådant lån så länge de har någon slags mer regelbunden inkomst samt att det går att välja att ansöka utan kreditupplysning från UC. Låt dig alltså inte förvirras av alla namn. Mikrolån, minilån, onlinelån, internetlån, snabblån och SMS-lån är i synonymer för samma slags låneprodukt. Privatlån erbjuds oftast i större summor och går att få från din vanliga bank. Blancolån används sällan som ett fristående namn utan man talar om att ett lån är en typ av blancolån. Motsatsen dvs. lån mot säkerhet kallas hypotekslån.

Tips för att hitta billiga snabblån

När man nu kommit förbi förvirringen över terminologin, hur ska man göra för att hitta ett billigt snabblån? Att börja hos en välrenommerad förmedlare som här hos MONEYBANKER är en bra start. Vi jobbar bara med de bästa långivarna i branschen och kontrollerar att dessa företag opererar enligt de regler som gäller i branschen. Javisst, det handlar om vinstdrivande verksamhet men konsumentskydd är en viktig del i alla typer av verksamheter. Vi stöder ansvarsfullt lånande.

Här följer några råd som kan vara användbara när du letar efter det lån som är bäst för dig:

Till sist glöm inte att räntekostnader är avdragsgilla när du deklarerar. Lycka till!

Snabblån Billiga snabblån
  • Snabblån online
  • Snabblån med betalningsanmärkning
  • Snabblån direkt
  • Snabblån utan UC