Snabblån med betalningsanmärkning

Erbjudanden uppdaterade: 15/05-2021

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.

Det är tyvärr lättare än vad många tror att dra på sig en betalningsanmärkning. Livet snurrar på och rätt vad det är har man missat en räkning eller två från ett företag som raskt skickar ärendet vidare till inkasso. En betalningsanmärkning kan uppstå på flera sätt, inte bara från ärenden hos Kronofogdemyndigheten. Uppskattningsvis lever fler än en halv miljon svenskar med betalningsanmärkningar. När du väl fått en betalningsanmärkning kan det få långtgående konsekvenser för ditt vardagsliv som att du nekas att hyra lägenhet, ta ett nytt mobiltelefonabonnemang eller låna pengar. För den som har behov av att låna pengar finns det dock fortfarande möjlighet att ta snabblån trots betalningsanmärkning. (Snabblån kallas också SMS-lån.)

Varför ta snabblån med betalningsanmärkning?

För de flesta människor uppkommer det inte sällan en situation då man känner att det finns ett extra behov av pengar. Det kan handla om olyckor i vardagslivet som leder till extra kostnader, som att tvättmaskinen går sönder, oljepannan på bilen börjar att läcka eller din tonåring behöver hjälp med kostnaden för körkort så att han eller hon kan söka sommarjobb. Oavsett vilken orsaken är för just dig så är snabblån antagligen ditt enda alternativ om du har en betalningsanmärkning. Så kallade privatlån beviljas inte till ansökanden med betalningsanmärkningar. Innan du bestämmer dig för att ta ett snabblån med en betalningsanmärkning bör du dock noga överväga om det är rätt beslut för dig i din situation. Här följer några av de överväganden du bör göra.

Är ditt behov verkligen akut

Den första fråga du bör ställa dig är om ditt behov verkligen är så akut att du måste låna pengar på en gång eller om du skulle kunna vänta i ett par veckor och istället spara pengar för att täcka behovet. Kanske skulle du kunna tvätta hemma hos en granne i ett par veckor när tvättmaskinen gått sönder, ta ett par extra skift på jobbet eller sälja din gräsklippare om det är mitt i vintern.

Betalningsanmärkningens karaktär

Hur din betalningsanmärkning har uppkommit kan ha stor betydelse för din möjlighet att få ett snabblån. Kanske är du inte ens säker på att du har en betalningsanmärkning. Du har ett vagt minne om att en telefonräkning gick till inkasso för några år sedan men betalade genast och har sen dess inte hört något mer. Ta i så fall en kreditupplysning på dig själv. Detta kan du göra mot en mindre avgift hos UC eller något av de andra kreditupplysningsföretag som verkar på den svenska marknaden. Du får då tillgång till exakt samma uppgifter som företaget lämnar ut till potentiella kreditgivare när de tar en kreditupplysning på dig. En betalningsanmärkning kan uppstå på flera olika sätt, som att du inte betalat parkeringsböter, övertrasserat ditt bankkonto eller hamnat efter i betalningsplanen på ett lån. Beroende på din betalningsanmärknings karaktär och ursprung har du ändå möjlighet att få ett snabblån. Notera dock att betalningsanmärkningar som uppkommit på grund av indrivningsärenden hos kronofogdemyndigheten alltid leder till avslag på lån, även snabblån.

Se till att du har betalningsutrymme

Innan du tar ett snabblån måste du alltid vara säker på att du har tillräckligt god ekonomi för att betala tillbaka i tid. Dålig kontroll över privatekonomin är ofta vad som ledde till en betalningsanmärkning till att börja med. Se till att du har en heltäckande budget som tydligt visar hur mycket du har råd att betala på ett lån varje månad. En budget upprättar du genom att noga dokumentera alla dina inkomster och utgifter. Överväger du att ta ett snabblån bör du kanske också fundera på om det är något du kan spara in på för att förbättra dina möjligheter att betala tillbaka på ett lån.

Flexiblare kreditprövning för snabblån

Hur kan det då vara möjligt att få ett snabblån med betalningsanmärkning? Vad är haken och riskerna? Att det går att låna pengar genom snabblån trots någon enstaka betalningsanmärkning av mindre allvarlig karaktär beror på att kreditprövningen är flexiblare inom snabblånebranschen. Medan traditionella banker automatiskt diskvalificerar låntagare med betalningsanmärkningar gör långivare som erbjuder snabblån en mer genomgående kreditprövning där man främst fokuserar på betalningsförmåga. Det handlar dessutom också när det gäller snabblån om mindre summor pengar vilket innebär mindre risk för långivaren. Har en ansökande betalat av den skuld som låg till grund för betalningsanmärkningen och nu har en fast inkomst finns det goda chanser att få ett snabblån beviljat. Desto högre inkomster desto bättre chanser att få snabblånet beviljat. För dig som har ett säsongsbetonat jobb kan det också vara möjligt att få ett lån om du kan visa att du inom någon månad kommer att få inkomster och möjlighet att betala tillbaka ett lån.

Haken är att du som har betalningsanmärkning antagligen kommer att få en högre räntesats. Det är långivarens sätt att skydda sig lite extra när de lånar ut till ansökanden med betalningsanmärkningar. Så för dig som har betalningsanmärkning är det mycket viktigt att hitta ett riktigt bra snabblån. Det gör du genom att använda vår sökfunktion här hos MONEYBANKER!

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på Moneybanker. Genom att använda hemsidan godkänner du vår cookie policy.