Snabblån online

Lånebelopp Löptid Ränta från
1 000 - 150 000 kr 30 dagar - 10 år 2,99 - 39,5%
 • Jämför mindre lån

 • Ingen UC

 • Låna med betalningsanmärkningar

Högkostnadskredit Låneexempel: Samtliga lån har en löptid mellan 30 dagar och 10 år. Den nominella räntan för lånen är mellan 2,99 och 39,5 %. Den effektiva räntan för lånen är mellan 13 och 1112 % beroende på lånets löptid, räntor och avgifter.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 2,95 - 26%
 • Icke-bindande erbjudande

 • Endast en UC

 • Besked samma dag

 • Jämför Sveriges främsta lån

 • 23 banker

Låneexempel: 150 000 - 12 år (144 avbetalningar) - Eff. ränta 6,18% - Tot: 175 311 kr - 1 457 kr/mån: - Startavgift 495 kr.
3 000 - 25 000 kr 5 - 24 mån. 38,4%
 • Kostnadsfritt i upp till 14 dagar

 • Inga dolda avgifter

 • Ingen UC

Högkostnadskredit Låneexempel: Ett lån taget 2020-11-01 med kreditbelopp på 3 300 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 099 kronor, totalt 1 800 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 177 % procent och ett sammanlagt belopp om 5 722 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending.
2 000 - 5 000 kr 30 dagar 39%
 • Smidigt SMS-lån

 • Besked direkt

 • Signera säkert med BankID

Högkostnadskredit Låneexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 2,95 - 29,95%
 • Ansök på 1 min

 • Tryggt och säkert

 • Svar från upp till 35 långivare

Låneexempel: Annuitetslån 2 år. Effektiv årsränta 6.49 %. Ett lån på 70 000 kr kostar då 3 112 kr/månad (24 avbetalningar), dvs totalt 74 686 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.30 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.
3 000 - 20 000 kr 1 - 5 år 25,95%
 • Ingen högkostnadskredit

 • Utbetalning samma dag

 • Betalningsfri månad

Låneexempel: Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 60 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 60 x 0 = 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 449 kronor och du kommer totalt att ha betalat 26 940 kronor (449 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 11 940 kronor.
5 000 - 600 000 kr 1 - 20 år. 2,95 - 39%
 • Jämför upp till 33 långivare

 • Erbjudanden inom 24 timmar

 • Få lånet utbetalt inom kort

Låneexempel: Annuitetslån 10 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 299 078:-. 120 avbetalningar. Räntekostnad 74 078:-. Individuell ränta varierar.

Listan visar de banker och förmedlare på lånemarknaden som vi just nu rekommenderar. Vi får en provision från den bank eller förmedlare som du blir beviljad en kredit hos. Inga avgifter tas ut av dig för denna förmedling. Som konsument betalar du enbart den ränta som du och banken kommer överens om.


Ett snabblån är precis som namnet antyder ett lån som snabbt ger dig pengar in på kontot. Väljer du snabblån med direkt utbetalning kan du ha pengarna så snabbt som inom ett par timmar. Ett snabblån kan vara värt att överväga när livet tar oväntade vändningar och det uppstår ett krisartat behov av snabba kontanter.

Snabblån kan också vara ett alternativ för att förverkliga dina drömmar trots att du kanske inte just nu har de ekonomiska förutsättningar som krävs. Snabblån bör dock inte tas ut för ren lyxkonsumtion och aldrig utan att du känner dig säker på att du kommer att kunna betala tillbaka.

Kärt barn har många namn

Snabblån är ett samlingsnamn för en låneprodukt som ger dig möjlighet att snabbt låna mindre summor pengar. Du ansöker om snabblån online. Det tar oftast bara femton minuter att fylla i långivarens ansökningsformulär och du har pengarna i handen senast inom tre dagar.

Denna typ av låneprodukt kallas också SMS-lån, mikrolån, minilån, onlinelån och internetlån.

Lånebelopp

Vad som är en mindre summa är relativt för olika människor från olika bakgrund och med olika förutsättningar i livet. När SMS-lånen, som är de ursprungliga snabblånen, dök upp handlade det om några tusenlappar som skulle betalas tillbaka på en eller ett par månader. Idag har dock marknaden växt och allt större summor med längre återbetalningstider erbjuds.

Gränsen mellan snabblån och de privatlån som de svenska storbankerna erbjuder har blivit flytande. Du kan idag ansöka om snabblån på tiotusentals kronor.

Betalningsanmärkning

De flesta traditionella kreditgivare säger blankt nej till ansökanden som har betalningsanmärkningar. För snabblån fokuseras det mer på återbetalningsförmåga och det kan under vissa omständigheter vara möjligt att få ett snabblån trots någon enstaka betalningsanmärkning. Dessa krav kan exempelvis vara att det inte finns fler än ett visst antal betalningsanmärkningar, att den senaste inte är äldre än 6 månader, att du är en viss ålder och har en viss inkomst.

Detta varierar dock naturligtvis mellan olika långivare så om du har en betalningsanmärkning sök gärna information direkt från de långivare som du är intresserad av. Var också medveten om att du tyvärr kommer att få räkna med en högre räntesats.

Snabblån online

Vad många uppskattar med snabblån är att de helt kan skötas online i lugn och ro utan att onödig tid läggs ner på personliga möten. Det första steget är att hitta de bästa långivarna. Det gör du lättast genom att börja med att använda en söktjänst som här hos oss på MONEYBANKER.

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig och innebär heller inga åtaganden från din sida. Genom vår sökfunktion kan du i lugn ro hitta de långivare som har de bästa erbjudandena för dig. Vår tjänst gör det dessutom säkert för dig att låna online eftersom vi redan kontrollerat att de företag vi jobbar med är registrerade hos Finansinspektionen och följer all gällande lagstiftning.

När du hittat en långivare som verkar passa dig så klickar du bara på knappen för att ansöka och tas då vidare till långivarens ansökningsformulär online. Så snabbt och smidigt! Efter att du skickat in din ansökan tar långivaren en kreditupplysning på dig från UC eller något annat kreditupplysningsföretag. Detta är de skyldiga att göra för att få tillräckligt med uppgifter för att kunna göra en kreditprövning.

Kreditprövning betyder kort och gott en bedömning av din förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Förmågan att betala tillbaka kallas kreditvärdighet. Desto högre kreditvärdighet, desto mer pengar kan du låna och desto bättre räntesats kommer du att få. Det är alltså mycket viktigt att sköta sina lån för att skydda sin kreditvärdighet.

Utbetalning

De flesta snabblåneföretag anstränger sig för att ha oslagbar kundservice. Detta innebär bland annat att du kan ansöka nästan när som helst, 24 timmar om dagen, 7 dagar i veckan och att din ansökan kommer att börja behandlas på en gång. Vill du ha pengar så snabbt som möjligt är det dock bra att ansöka på förmiddagen för att ha chans att få besked samma dag.

Även utbetalning sköts oftast utan dröjsmål. Många långivare gör också utbetalning på en gång efter att de fått tillbaka låneavtalet med din elektroniska signatur. Har du konto på samma bank som den långivaren gör sin utbetalning från kan du ha pengarna inom någon timme.

Undvik kronofogden

Som ovan nämnts är det viktigt att skydda sin kreditvärdighet för att du även i framtiden ska kunna använda dig av snabblån som ett instrument att fördela in inkomst på ett sätt som bättre passar dina behov. Har du ett aktivt ärende hos kronofogden är det dock i princip omöjligt att få ett lån utom på pantbanken. Det kan också innebära att du nekas hyreskontrakt, mobiltelefon eller kanske till och med anställning.

Indrivning av kronofogden har alltså långtgående konsekvenser även utöver att de har rätt att beslagta din egendom och sälja den för att dina kreditgivare ska få betalt. Hamnar du i betalningssvårigheter var aktiv! Dra in på allt du kan, gör en budget som inte innehåller mer än vad som är absolut nödvändigt för att ha mat i magen, kläder på kroppen och tak över huvudet. Ring dina kreditgivare och försök förhandla om betalningsplaner eller få hoppa över enstaka betalningar. Skaffa ett extrajobb.

Var kreativ!